Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Maradona er best Brasil


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med

Samtidig som Argentina og Brasil har syv verdenstitler mellom seg, de søramerikanske naboene – blant de argeste rivalene i sporten – har møttes bare fire ganger på den globale scenen.

Albiceleste og Seleção gikk 1-1-1 i sine tre første møter, ved tre verdensmesterskap på rad fra 1974-1982. Alle var i andre runde, skjønt; ingen var knockout-kamper. Den ensomme vinn-eller-gå-hjem-konkurransen kom på Italia ’90, og passende nok ble den avgjort av den beste spilleren på planeten på den tiden, Diego Maradona.

Med bare ni minutter igjen av ordinær tid av en fysisk og tøff affære i Torino, kjørte Maradona slalom gjennom et hav av brasilianske forsvarsspillere fra midtbanen til toppen av motstanderens boks. Men i motsetning til den berømte soloinnsatsen fire år tidligere mot England, ga den lille tryllekunstneren denne gangen en usynlig pasning til venstre for spiss Claudio Caniggia, som stakk den endelige vinneren hjem. Argentina ville gå videre til tittelkampen.

Maradonna og Caniggia sender Brasil pakking

Maradonna og Caniggia sender Brasil pakking

Argentina sendte Brasil hjem etter at Maradonna og Caniggia koblet sammen for et mål sent i kampen.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde