Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Kuwaits fyrstelige protest


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med prinsen av Kuwaits klage til dommeren.

På en liste over de fleste bisarr VM-øyeblikk, dette måtte være nær toppen.

Ved 1982-arrangementet i Spania hadde førstegangskvalifiseringen Kuwait nettopp gått 4-1 ned til Frankrike med 10 minutter igjen av gruppespillkampen.

Inne på stadion tok den kuwaitiske prins Fahad Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah unntak, og hevdet at en fløyte fra publikum hørtes før Les Bleus scoret sitt fjerde mål, noe som fikk Kuwaits spillere til å slutte å forsvare og tro at den sovjetiske dommeren Myroslav Stupar hadde stoppet spillet.

Prinsen gikk inn på banen og truet med å trekke landets spillere fra det hvis dommeren ikke omvendte avgjørelsen – noe han gjorde! Men Frankrike scoret igjen uansett for å gjenopprette den skjeve seieren. Prinsen ble senere bøtelagt av FIFA, og Stupar jobbet aldri en VM-kamp igjen.

Kuwait ble eliminert i sin siste kamp i første runde, et 1-0-tap for England. De har ikke vært tilbake til et VM siden.

Kuwaits fyrstelige protest

Kuwaits fyrstelige protest

Prinsen av Kuwait kom inn på banen for å protestere mot en feilaktig fløyte som ble hørt under Frankrikes fjerde mål.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde