Shadow

Verdenscupens 101 mest minneverdige øyeblikk: Schumachers uforsiktige takling


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Toni Schumachers uforsiktige takling.

Patrick Battiston hadde bare vært på banen i 10 minutter. Fortsatt med uavgjort 1-1 i andre halvdel av Frankrikes semifinale i verdensmesterskapet i 1982 mot Vest-Tyskland. Les Bleus Forsvarsspilleren løp mot en sprettende ball foran det tyske målet med kun keeper Toni Schumacher å slå.

Schumacher ladet av linjen og prøvde å komme seg dit først, men han var for sent. Battiston fikk et skudd med venstrebenet som gikk utenfor, og tok deretter hele kraften fra 6-fots-1 bakstopperens ramme til ansiktet. De franske spillerne og til og med den tyske kapteinen Manfred Kaltz signaliserte til sidelinjen om hjelp; støtet slo Battiston bevisstløs, brakk et par ribbein og kostet ham to tenner. Han ble båret av banen på båre.

Die Mannschaft ville legge fornærmelse til skaden. Ikke bare holdt Schumacher – som på en eller annen måte ikke en gang fikk en feil, enn si et rødt kort, for det mange tror fortsatt er den skitneste taklingen noensinne i VM-spillet – han hjalp landet sitt videre til finalen ved å vinne den første straffesparkkonkurransen i turneringshistorien.

Patrick Battiston mister tenner

Patrick Battiston mister tenner

Toni Schumacher ble ikke utvist etter sin hensynsløse takling.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde