Shadow

Veien til utmerket skøyting på 10U


Dan Jablonic, en regionsjef for USA Hockeys amerikanske utviklingsmodell, deler sin innsikt.

Skating er kritisk på alle nivåer, fra 8U hele veien til NHL. Men hvordan skiller vi det bare tilstrekkelige fra det utmerkede? Og hvordan setter vi skatere så unge som 10U på en vei mot fortreffelighet?

Dan Jablonic, en regionsjef for USA Hockeys amerikanske utviklingsmodell, deler sin innsikt.

Øvelser og ferdigheter

Hvis 8U handler om grunnleggende, er 10U “mer en introduksjon til den tekniske siden av skøyter,” sa Jablonic. Dette er en alder for å forbedre motoriske ferdigheter og virkelig utnytte kroppsbevissthet for å få mest mulig ut av smidighet, balanse og koordinasjon.

“Du bør ikke bli fanget opp i full-is power skøyter fordi, i denne alderen, er barn distrahert. Kjedsomhet setter inn hvis du blir for teknisk,” sa Jablonic. «Vi elsker stasjoner. Du kan bygge inn morsomme hinderløyper, bygge inn å hoppe over pads, sette opp en grensepatrulje med garn – jobbe litt puckkontroll, måter å bli kreativ på og de tingene med barna. Ved å være kreativ og ha moro i tankene, kan du virkelig bygge tekniske ferdigheter og gjøre det med riktig repetisjon.”

Innenfor den rammen kan trenere identifisere styrker og svakheter til bestemte skatere og jobbe med dem.

«Sliter en spiller med kanter? Du kan designe en stasjon for det, sa han. “Det handler om å bestemme målene og hva du prøver å oppnå. Og jo mer du kan forklare barna Hvorfor du gjør ting, jo bedre.»

Stabilitet og smidighet

Forskjellen mellom 8U og 10U er at med 10U begynner de å få mer stabilitet på skøytene.

“I alderen 9-12 ser du en mer teknisk side. Du vil legge merke til at det kommer mer ut av 10U og også hvordan de venter litt mer på stykket, sa Jablonic. «De er mer stabile på skøytene. De har mer kontroll over kantene ved 10U og 12U, avhengig av hvor barna er med vekst.”

Stabilitet er en nøkkelfaktor for selvtillit og forbedret ytelse, sier Jablonic, og repetisjoner både på og utenfor isen er kritiske.

“Frem mot 12U vil du begynne å få disse barna til å bli bedre idrettsutøvere – og trening utenfor isen vil bare hjelpe,” sa han. «Det samme er flere idretter. Lacrosse, fotball, basketball, det kommer til å oversettes til isen. Deres grovmotorikk blir raffinert.»

Klikk her for en 10U-guide til ukentlige treningsplaner utenfor isen for barn for å maksimere utviklingen av motoriske ferdigheter.

Raskere, fortere, fortere

Forbedret teknikk og bedre undervisning har forbedret skøyteevnen på alle nivåer.

«Hver gang du bruker bedre coaching og kunnskap, vil det øke ting. Jeg tror vi ser det gjennom hele kampen. På alle nivåer over hele linja ser du flere gode skatere, sa Jablonic. “Det pleide å være at kanskje ett eller to barn var raske tilbake i dag. Nå er et helt team raskt og bygger inn i teamhastighetskonseptet.»

Å følge med er viktig, men det handler ikke bare om råhastighet. Det er også bedrag gjennom feilretninger, gasshastigheter, hode-/stickhandling-forfalskninger og andre taktikker for å skape tid, rom og scoringsmuligheter.

“Skøyter er en så stor del av å bli en god hockeyspiller, men så er det problemløsning,” sa Jablonic. «Spillet vårt er så raskt nå, det er utrolig. Men med alt vi gjør, vil vi at det skal være noe som kan hjelpe barn til å lykkes i et spilllignende miljø. Du kan være tregere, men hvis reaksjonstiden din er god på bestemte områder, kan du gjøre opp for det.”

Slutt aldri å jobbe

Beviset ligger i verket, og skøyting er en av de ferdighetene som aldri løses helt.

“Du slutter aldri å bli raskere eller mer effektiv eller mer flytende før du avslutter spillet,” sa Jablonic. “Auston Matthews, vi sa ikke at han er en pen skøyteløper som 13-åring. Han har jobbet med det, og han har åpenbart andre gode eiendeler, men han har jobbet med det og blitt en dyktig skøyteløper.

“Du ser på et hvilket som helst NHL-lag, og de beste gutta jobber alltid med skøytingene sine. Spillet utvikler seg og alle prøver å følge med og prøver å være raskere og mer effektive.»Kilde