Shadow

Lær mer om svømming | SportsEngine


Hva er historien til svømming?

Gjennom historien har svømming blitt brukt som et middel for å overleve – krysse elver og innsjøer for å unnslippe rovdyr eller utforske nye land. Skildringer av svømmende menn og kvinner er funnet i hulemalerier helt tilbake til steinalderen og har også blitt inkludert i gresk mytologi.

Mens mennesker på den tiden kanskje ikke har brukt avanserte svømmeteknikker for å krysse vann, har svømming og vanntråkk blitt en naturlig refleks for moderne mennesker med spedbarn som demonstrerer en medfødt svømme- eller dykkerefleks fra fødselen til de er omtrent seks måneder gamle .

Svømming ble først mye praktisert som en sportsaktivitet på begynnelsen av det nittende århundre i Storbritannia, hvor National Swimming Society of Great Britain begynte å holde konkurranser – de fleste idrettsutøvere svømte med brystsvømming eller lignende stil.

Svømming under de olympiske leker

Svømmearrangementer begynte å dukke opp ved de olympiske leker i Athen i 1896 (de første moderne olympiske leker) med svømming av fristil-arrangementer for menn – ryggstilstevner ble lagt til i 1904 og kvinnelige svømmearrangementer ble introdusert i 1912.

Siden 1896 har svømmebegivenheter blitt inkludert i alle olympiske sommerleker, og produsert noen av de mest suksessrike olympiske idrettsutøverne noensinne, inkludert Michael Phelps, den mest dekorerte olympieren gjennom tidene med 28 medaljer i forskjellige svømmebegivenheter.

Hva er de aktuelle olympiske svømmebegivenhetene?

400 idrettsutøvere konkurrerer for tiden i svømmestevner ved de olympiske leker. Aktuelle hendelser inkluderer: 50m, 100m, 200m, 400m fristil; 100m, 200m rygg; 100m, 200m bryst; 100m, 200m butterfly; 200m, 400m individuell medley; 4x100m, 4x200m fristil; 4x100m medley. Pluss et 1500 meter fristil-arrangement for menn og et 800 meter fristil-arrangement for kvinner.

Besøk USA Swimming for å lære merKilde