Valverde, Rodrygo beviste for mye som Real Madrid gjorde for å vinne Mallorca

MADRID – Real Madrid fortsatte sin 100% start på sesongen med en come-fra-behind-seier hjemme mot Mallorca.

Gjestene sjokkerte LaLiga og Europamesterne ved å ta ledelsen i det 35. minutt gjennom Vedat Muriqi, men de klarte ikke å holde på fordelen før i pausen da Federico Valverde scoret en strålende utligning i det tredje minuttet av pausetid.

– Rapport: Real Madrid 4-1 Mallorca | LaLiga bord | Kommende kampoppsett

Vinicius Junior satte Carlo Ancelottis menn i front i det 72. minutt, og den flatterende 4-1-seieren ble beseglet i siste øyeblikk med mål fra Rodrygo og Antonio Rudiger.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Valverde er Madrids ukjente midtbanehelt

Han får kanskje ikke så mye oppmerksomhet og ros som Luka Modric, Toni Kroos eller – mer nylig – den nye tilskuddet Aurelien Tchouameni, men Valverde er et stadig viktigere og innflytelsesrikt medlem av dette Real Madrid-laget.

Valverde har alltid tilbudt en no-nonsense, ego-fri holdning og utrettelig arbeidsrate, men nå legger han til et konsekvent sluttprodukt til spillet sitt også. Bare se på bidragene hans de siste ukene.

Her, med Madrid 1-0 under og fant det vanskelig å bryte gjennom Mallorcas femmannsbacklinje og dype defensive blokkering, tok Valverde saken i egne hender, kuttet innsiden og slo et skudd forbi keeper Predrag Rajkovic til utligning før pause.

Streiken fulgte en assist for Vinicius mot Celtic i Champions League midtuke, nok en assist mot Real Betis i LaLiga sist helg, og et mål mot Celta Vigo 20. august.

Alt dette kommer selvfølgelig etter at han satte opp Vinicius for det eneste målet i kampen mot Liverpool i Champions League-finalen i mai. Valverde startet her i en dypere, mer sentral rolle enn den posisjonen han har hatt en tendens til å innta på høyrekanten denne sesongen – da han ble bedt om å hjelpe Kroos i midtbanens maskinrom – men han klarte likevel å ta steget opp med den avgjørende utligningen.

Det blir vanskeligere og vanskeligere for manager Carlo Ancelotti å utelate ham.

2. Hazard flopper i audition som Benzemas understudy

Nok en mulighet gikk glipp av for Eden Hazard. Karim Benzemas skade i midtuken hadde gitt belgieren – salvet av Ancelotti som denne sesongens backup nr. 9 – enda en sjanse til å bevise at dette endelig, endelig kunne bli hans år.

Prestasjonen hans fra benken mot Celtic hadde vært oppmuntrende, scoret og assistert i hans 60 minutter på banen. Her varte han like lenge før han ble trukket tilbake, og gjorde liten innvirkning og så aldri ut til å legge til sine fire mål scoret på tre år i LaLiga.

Hazard viste glimt av kvalitet. Hans touch og off-the-ball-bevegelser forblir gode, selv om han ofte ikke virker synkronisert med lagkamerater som er mer vant til stilen til Benzema. Han var for det meste frustrert over Mallorcas fullsatte forsvar, og falt dypere og dypere for å prøve å bli involvert i kampen.

Kanskje Ancelotti føler at dette er den eneste gjennomførbare rollen for Hazard, gitt hans tap av tempo og Vinicius’ elektriske form på venstre side, men det er vanskelig å se hvorfor Rodrygo – som scoret i en suveren prestasjon her – eller til og med Mariano ikke ville være en mer effektiv Plan B i sentrum fremover.

3. Mallorcas to fremste skaper problemer for Madrids forsvar

Mallorcas utsikter til å holde seg oppe denne sesongen vil avhenge av formen til deres spennende front to: Muriqi og Lee Kang-In. Muriqi, en gammeldags angriper, har vært en åpenbaring siden han kom på lån fra Lazio i januar og har allerede tre mål denne sesongen, mens det tidligere Valencia-prospektet Kang-In ser ut som han nå oppfyller sitt tidlige løfte.

De var ikke alltid lette for Madrids forsvar – som manglet den skadde Eder Militao – å takle. Hjemmelaget ble tidlig redd da Muriqi slapp unna Rudiger, som startet sin første start på Bernabeu en måned inn i den nye sesongen, i det første minuttet og Thibaut Courtois ble tvunget til å gripe inn.

Madrid ble også dårlig tatt ut av Mallorcas åpning. Lees frisparkslevering fant Muriqi ved den andre stolpen etter at han hadde kommet seg bort fra markøren Ferland Mendy og headingen hans slo Courtois. Det gjorde ikke noe til slutt, da Madrid kjørte ut komfortable vinnere takket være de sene målene fra Rodrygo og Rudiger, men det er fortsatt spørsmål om nøyaktig hvor sistnevnte passer inn i dette laget når alle er i form.

Spillerrangeringer

Real Madrid: Thibaut Courtois 6; Lucas Vazquez 6, Antonio Rudiger 7, David Alaba 6, Ferland Mendy 6; Toni Kroos 7, Fede Valverde 8, Dani Ceballos 7; Rodrygo Goes 8, Vinicius Junior 8, Eden Hazard 5.
Subs: Luka Modric 6, Nacho Fernandez 6, Eduardo Camavinga 6, Dani Carvajal 7.

Mallorca: Predrag Rajkovic 5; Pablo Maffeo 6, Martin Valjent 7, Antonio Raillo 6, Matija Nastasic 5, Jaume Costa 5; Rodrigo Battaglia , Inigo De Galarreta 6, Dani Rodriguez 6; Lee Kang-In 7, Vedat Muriqi 8.
Subs: Iddrisu Baba 6, Antonio Sanchez 6, Clement Grenier 6, Abdon Prats 5, Lago Junior 5.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Rodrygo, Real Madrid

Synlig vekst som spiller uke etter uke. Et mål og assist her. Det er vel verdt å gi ham et forsøk på midten i Benzemas fravær?

VERST: Rajkovic, Mallorca

Startet bra, men endte med å slippe inn fire ganger, og skulle gjerne gjort det mye bedre med Rudigers mål.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

Ancelotti om spillet:

“Målene, de var av god kvalitet, alle tre målene (Valverde, Vinicius, Rodrygo). Rodrygo og Vinicius kombinerte godt for målet hans, det var viktig å gå foran, og etter det var det lettere. Det var komplisert med varmen og det faktum at vi slapp inn en dødball, alt forutsigbart, men til slutt holdt vi hodet kaldt og litt etter litt kom vi tilbake i kampen og vant.”

Ancelotti på Valverde:

“Å være en leder er når du er et forbilde og Federico er en veldig viktig spiller for oss, han gjør det bra, han er veldig ydmyk … Ledere ved eksempel og ikke med ord, det er viktig.”

Ancelotti på de tre første:

“Ideen var å flytte Hazard ut av posisjonen som midtspiss for andre å flytte inn. Valverde gjorde det en gang, det kunne være Rodrygo, Vinicius, vi spilte sidelengs for sakte og jeg ønsket å endre det. Jeg hadde ideen om å sette Rodrygo som midtspiss.”

Ancelotti om fare:

“Det var vanskelig i første omgang, ikke fordi Hazard var midtspiss. Det var vanskelig fordi posisjonen da han droppet ikke var besatt av de andre. I fremtiden har jeg samme idé, noen ganger kunne jeg spille med Rodrygo kl. midtspiss, eller Hazard midtspiss med Rodrygo ut bred. Det er vanskeligere å gjøre det med Valverde ut bred.”

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

Av Vinicius’ 42 karrieremål med Real Madrid, har 32 vært mens han spilte som venstrekant, mens 5 kom som venstreangripende midtbanespiller, 4 som venstre midtbanespiller og 1 som midtspiss.

Vinicius har scoret i 5 strake kamper i alle konkurranser, og forlenget den lengste rekken i karrieren

Dani Ceballos’ assist er hans første målbidrag i ligaspill for Real Madrid siden 2019. Han bryter en rekke på 16 ligakamper uten målbidrag.

Neste

Real Madrid: Ancelottis lag vil fortsette forsvaret av Champions League-tittelen med en hjemmekamp mot RB Leipzig, som vant en imponerende 3-0-seier hjemme mot Borussia Dortmund lørdag etter en trøblete sesongstart. Så er det den lille saken om Madrid-derbyet mot Atletico på Metropolitano Stadium neste søndag før den to uker lange landskamppausen.

Mallorca: Uten europeisk action har Mallorca kun én kamp før UEFA Nations League kommer tilbake i to uker. De er vertskap for Almeria på lørdag.