Shadow

USWNT-Nigeria takeaways: Sophia Smith skinner i vennlig stemning


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

I sin første kamp siden kvalifiseringen til både verdensmesterskapet i 2023 og OL i 2024 i juli, var de topprangerte USAs kvinnelandslag slo Nigeria 4-0 lørdag i en treningskamp på Children’s Mercy Park i Kansas City, Kansas.

Spissen Sophia Smith scoret sitt åttende og niende mål for året, og sparket i gang ruta i det 14. minutt:

Smith la til sitt andre av kampen etter at Lindsey Horan doblet amerikanernes fordel, og Alex Morgan fullførte scoringen fra straffemerket tidlig i andre omgang.

USWNT vil møte de 46. rangerte Super Falcons igjen på tirsdag i Washington i den andre av deres to utstillinger denne måneden.

Her er tre takeaways fra lørdagens skjeve seier:

Sophia Smith ser en del ut

Da Catarina Macario gikk ned med en ACL-riv i juni mens hun spilte for den franske klubben Lyon, betydde det at USAs trener Vlatko Andonovski ville være uten sin beste spiss i Mexico for julis CONCACAFs W Championship, som også fungerer som regionens verdenscupkvalifiseringsturnering.

USA slo uansett ut billetten til Australia/New Zealand 2023 (og, ved å slå Canada i finalen, de neste sommerlekene i Paris), og scoret stort sett etter komité. Men hvis amerikanerne ønsker å forsvare 2019-tittelen sin og bli det første laget i historien, herre- eller kvinners, til å vinne tre verdenscuper på rad, trenger de så mange beviste fullførere som mulig.

Smith er absolutt det. 22-åringen leder alle USWNT-spillere i mål i 2022, og lørdag var hennes tredje flermålskamp i år. Stanford University-produktet ble erstattet av Midge Purce i et planlagt bytte i det 64. minutt, men med ni mål på ni kamper i 2022, gjør hun alt hun kan for å gjøre det umulig for Andonovski å ta henne av banen når det gjelder – selv etter Macario kommer tilbake.

Angripende kjemi på full skjerm

Under et intervju med FOX kringkastingsteamet kort før fløyta gikk på lørdag, la Andonovski opp hva han lette etter både i denne kampen og over de 320 dagene som gjenstår før verdensmesterskapet i 2023 begynner.

“Vi vil se hvordan Lindsay og Rose [Lavelle] kommer til å få kontakt med spissene våre, hvordan spissene kommer til å bytte ut hverandre og løpe fra hverandre,” sa treneren. “Det er visse grupper av spillere som ønsker å se hvordan de kommer til å samhandle på banen. “

Det må ha vært en fornøyelig klokke.

I tillegg til en voksende kjemi, viste USA det like viktige grepet som, i tillegg til dets evige forlegenhet av talent, har vært et kjennetegn ved USWNT-programmet siden starten. Ytterback Sofia Huerta vant en heading som startet spillet som førte til Smiths åpning. Mer ren utholdenhet førte til det andre målet, som Horan rolig satte inn med venstre fot etter å ha forfalsket den nigerianske forsvarsspilleren Christy Ucheibe ut av Nikes:

Amerikanernes tredje angrep var imidlertid et så vakkert lagmål som du noen gang vil se. Først falt veteranspissen Morgan dypt inn på midtbanen for å samle ballen mens venstreback Emily Fox strøk oppover utsiden. Morgan slapp henne med en smart pasning, og Fox spilte raskt et perfekt innlegg bak gjestenes backlinje til Smith, som holdt tilbake forsvareren hennes lenge nok til å styre ballen forbi den hjelpeløse nigerianske keeper Chiamaka Nnadozie.

For et amerikansk lag som fortsatt går over fra en generasjon stjerner til den neste, et som fortsatt ikke har tjenestene til veteranbacken Crystal Dunn (barselspermisjon) og midtbanespilleren Julie Ertz (samme), er den slags samhørighet en enormt oppmuntrende tegn på vei inn i en sentral neste to år.

Grei forberedelse, men en langt større test ruver

Med deres plass nå sikret i de neste to store turneringene, er det viktig at denne utviklende troppen møter så mange ikke-CONCACAF-lag som mulig for å forberede dem på de forskjellige stilene de vil møte på den globale scenen.

Disse to kampene mot Nigeria tjener det formålet. Andonovski vil lære ting om spillerne sine denne måneden. Men med all respekt for et Super Falcons-program som har kvalifisert seg til alle de ni verdenscupene for kvinner, er de ikke i nærheten av å være jevnaldrende med sportens fanebærer.

USWNT trenger ikke å vente lenge på en strengere test. Etter tirsdagens tilt på Audi Field i nasjonens hovedstad, vil all oppmerksomhet bli rettet mot neste måneds teltmøte mellom verdensmesterskapet og europamesterne i London.

England – som slo Østerrike tidligere lørdag for å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2023 – var den tøffeste av noen motstander USA møtte på den siste. Hvis ikke for keeper Alyssa Naehers strafferedning på løvinnenes Steph Houghton i semifinalen i Frankrike i 2019, hadde de kanskje ikke gjentatt det i det hele tatt.

Litt mer enn tre år senere vil USA sende en yngre og mye mindre erfaren side til et utsolgt Wembley Stadium for en vennskapskamp 7. oktober mot Euro 2022-vinneren. Den vil fortelle oss alle mye mer om hvor denne nye USWNT-en står med neste verdensmesterskap mindre enn et år unna.

Doug McIntyre er en fotballskribent for FOX Sports. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports, og han har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere verdensmesterskap i FIFA. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra USWNT Friendlies Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.


i dette emnet

  forente stater forente stater
  Nigeria Nigeria

Kilde