Shadow

USMNT internasjonale Jonathan Gomez er fortsatt åpen for Mexico-anrop til tross for US U20-start


Real Sociedad, to-nasjonale Jonathan Gomez, er tilbake for USA etter å ha spilt for U20-laget i Revelations Cup denne uken, men døren er ikke stengt for Mexico ennå, ifølge faren hans.

Gomez, en 19 år gammel back, har representert både Mexico og USA på ungdoms- og seniornivå.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“En spiller vil gå der mulighetene byr seg,” sa German Gomez, Jonathans far, til ESPN Mexico.

“Så lenge det ikke er noe endelig, på grunn av FIFA-vedtektene, har han fortsatt muligheten til å velge. Hvis han en dag må bestemme seg, så kommer den tiden. Men for nå, mens det er muligheter, må du dra nytte av dem.”

Før han debuterte senior for Mexico i en vennskapskamp i april i år, debuterte Gomez tidligere sin amerikanske herrelandslagsdebut i en vennskapskamp mot Bosnia-Hercegovina i desember 2021.

Faren til Gomez la til at “det alltid har vært kontakt” med Mexicos landslagsstruktur, inkludert samtaler med trener Gerardo “Tata” Martino og forbundsdirektører.

Til tross for dette, El Triunnlatelsen av å kvalifisere seg til U20-VM 2023 og sommer-OL 2024 har gitt USA overtaket i push-and-pull mellom begge nasjoner for spilleren, noe som er noe broren hans, FSV Zwickau midtbanespiller Johan Gomez , henvist til på en episode av ChumChat-podcasten denne uken.

“Det er ganske enkelt,” sa Johan Gomez. “Mexico kom ikke til U20-VM, USA gjorde det, så enkelt er det. Drømmen til enhver spiller er å spille i alle slags verdensmesterskap.”

Gomez og det amerikanske U20-laget møter sine meksikanske kolleger denne lørdagen i Revelations Cup, før de avslutter turneringen med en kamp mot Paraguay 27. september.

Hvis valgt og tilgjengelig, vil Gomez ha en mulighet til å spille i U20-VM, som starter neste mai i Indonesia.

Kilde