Shadow

Nicholas Latifi forlater Williams i slutten av 2022


Williams har bekreftet at Nicholas Latifi vil forlate laget ved slutten av den nåværende Formel 1-sesongen, bekreftet laget fredag.

Den kanadiske sjåføren har sett usannsynlig ut til å forbli med laget i flere måneder.

Den nederlandske sjåføren Nyck de Vries, som sto inn for Latifis uvel lagkamerat Alex Albon i den italienske Grand Prix og scoret poeng på sin debut, er en sterk kandidat til setet, selv om Alpine og AlphaTauri også er interessert i hans tjenester for 2023.

Den amerikanske sjåføren Logan Sargeant, en løpsvinner i Formel 2 denne sesongen og en del av Williams-akademiet, er kjent for å være en populær kandidat i teamet.

Sargeant vil delta i fredagstreningen for Williams foran USAs Grand Prix neste måned.

Latifi har kjørt for Williams siden 2020, med sponsorene hans som har gitt laget betydelige penger, og har scoret syv mesterskapspoeng på den tiden.

Latifi sa: “Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle i Williams Racing – alle folkene på fabrikken og de jeg jobber med – for de siste tre årene. Min første F1-debut ble utsatt på grunn av pandemien, men vi kom til slutt i gang i Østerrike, og selv om vi ikke har oppnådd resultatene sammen vi håpet vi skulle gjøre, har det fortsatt vært en fantastisk reise.

“Å få de første poengene i Ungarn i fjor var et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme, og jeg vil gå videre til neste kapittel i karrieren min med spesielle minner fra tiden min med dette dedikerte teamet. Jeg vet at ingen av oss vil slutte å legge inn alle innsats til slutten av sesongen.”

Williams-sjef Jost Captio sa: “På vegne av hele teamet vil jeg si en enorm takk til Nicholas for hans tre år med hardt arbeid med Williams. Han er en flott lagspiller som har en flott holdning til sine kolleger og jobber og er godt likt og respektert i hele virksomheten.

“Tiden vår sammen går nå mot slutten, men jeg vet at han vil sette full innsats for å maksimere det vi kan gjøre sammen for resten av denne sesongen. Vi ønsker ham lykke til med fremtiden, både i og ut av cockpiten.”Kilde