USMNT har “jobb å gjøre” før verdensmesterskapet etter å ha ydmyket tap i Japan

DUSSELDORF, Tyskland – USAs herrelandslagssjef Gregg Berhalter innrømmet at laget hans har “jobb å gjøre” foran verdensmesterskapet etter et 2-0 vennskapstap mot Japan der amerikanerne kjempet mot Samurai Blues presse.

Japan brukte press gjennom de første 45 minuttene, og begrenset USA til bare fem berøringer i motstanderens straffefelt. Den amerikanske keeper Matt Turner ble tvunget til å gjøre flere redninger, inkludert en en-mot-en-duell med Daichi Kamada i det 13. minutt.

– O’Hanlon: På tide å bekymre seg for USMNTs verdenscuputsikter? (ESPN+)
– Carlisle: USMNT har ikke noe svar for Japan

Men Eintracht Frankfurt-spissen fikk et fortjent gjennombrudd i det 24. minutt. Japan brøt raskt etter en amerikansk omsetning, og Kamadas første skudd fra Hidemasa Moritas pasning slo Turner for Japans første mål.

USA så litt bedre ut i andre omgang etter en kvartett med innbyttere, men truet aldri Japans mål bortsett fra en sen innsats fra Brenden Aaronson som gikk utenfor. Japan-innbytter Kaoru Mitoma beseglet en fortjent seier med et mål i det 88. minutt.

“Vi har arbeid å gjøre. Vi trenger helt klart å forbedre oss, men totalt sett er det en veldig god opplevelse for dette laget,” sa Berhalter på pressekonferansen etter kampen.

“Gi Japan mye ære. Jeg synes de spilte en god kamp og de ga oss en hard tid. Jeg tror til tider at vi var bra i kampen og presterte bra, men totalt sett, over 90 minutter, kunne vi vært bedre. [It] var ikke bra nok.”

Måten på nederlaget, med USA skyldig i mange omsetninger på egen halvdel, vil gi Berhalter pause. Det samme vil det faktum at Japan var raskere til 50/50 baller og mer aggressiv totalt sett, som bevist ved at de begått 16 feil til bare tre for USA

“Jeg vet ikke om nærheten til verdenscupen har noe å gjøre med det, men gutta så ikke friske ut, og fra en fysisk utgang så vi bare et skritt bak,” sa Berhalter. «Og så er det vanskelig, et lag som Japan vil straffe deg.

“Justeringen i andre omgang bidro til å gi oss mer kontroll over spillet, ga oss flere pasninger mellom linjene. Men i første omgang tror jeg det bare var mangelen på komfort på ballen, dumme gaver.

“Vi bygget opp motstanderen etter en grei start, men så begynte det å snøballe og gi bort noen baller, og det var ikke det vi så for oss.”

USA var uten flere førstevalgsspillere, inkludert Chelsea-angriper Christian Pulisic, som pådro seg en mindre skade tidligere i uken på trening, og ble holdt utenfor kampen som en forholdsregel.

Berhalter sa at Pulisics status ville bli overvåket. USA spiller mot Saudi-Arabia i Murcia, Spania, tirsdag.

“Christian, statusen hans er fra dag til dag,” sa Berhalter. “Det banket på, og vi får se [at Saturday’s practice] hvis han kan komme på banen.”

Den amerikanske midtbanespilleren Tyler Adams insisterte på at Japans presse var en taktikk som andre lag hadde brukt mot hans side, men i dette tilfellet tok det for lang tid før amerikanerne gjorde justeringer.

“Jeg tror at noen av lagene i CONCACAF, du vet, Mexicos og Hondurasene, de har presset oss, og vi fant løsninger,” sa han.

“Vi trengte bare å finne løsninger tidligere. Jeg tror vi hadde en kampplan, og jeg tror det hadde vært effektivt om vi holdt oss til kampplanen. Men noen ganger følte jeg bare at vi kanskje bare begynte å lete etter individuelle løsninger i stedet for å holde sammen, holde seg til kampplanen, holde seg disiplinert i kampplanen vår.

“Og du så Japan, de gjorde det bra. De hadde én kampplan og den var effektiv.”