Shadow

USA svømming forbereder bassenget for multisportutøvere


Med fallende idrettsdeltakelse blant barn, kan en fleksibel tilnærming til idrettsplaner være akkurat det familier ser etter.

Mange tror den beste måten å lykkes i en idrett på er å spesialisere seg tidlig. Men USA Swimming slutter seg til det voksende refrenget som argumenterer for deltakelse i flere idretter.

Debatten om idrettsspesialisering er langt fra over, og dataene viser at i noen idretter er spesialisering viktig, mens det ikke er særlig viktig i idretter som fotball.

Effekten som idrettsutøvere og foreldre kan være mest bekymret for, er den langsiktige skadefrekvensen som stammer fra overforbruk, en effekt som er tydelig selv hos elite NBA-spillere. Det er derfor, for tradisjonelt spesialiserte idretter som svømming, har mange begynt å spørre om det er det riktige grepet å holde seg til én idrett.

Sammen med det faktum at idrettsligaer rundt om i landet ser en nedgang i deltakelsen, har sjefshonchoene ved USA Swimming bestemt seg for å gjøre deltakelsen enklere for multisportutøvere. Det er ingen overraskelse hvorfor – The Wall Street Journal rapporterer, “Fra 2013 til 2016 falt antallet konkurrerende svømmere i 10-årsalderen med nesten 10 prosent.”

Det er et betydelig fall på så kort tid. I juni lanserte USA Swimming en annonsekampanje som fremhevet svømmere som deltar i andre idretter. Matt Farrell, USAs markedssjef for svømming erkjente at svømming blir sett på som en alt-eller-ingenting-sport, og organisasjonen prøver å dempe denne oppfatningen.

Organisasjonens salgsbane er todelt: Den ønsker å tilby familier en treningsplan som er fleksibel og mer håndterbar enn baseball eller fotball på høyt nivå. Det selger også det faktum at svømming er en sport med lav effekt som er trygg og ikke sliter ned kroppen som andre idretter. Med dagens familier som er travlere enn noen gang, er håpet at svømming kan forbli hovedidretten for mange barn uten å brenne dem ut, eller plukke opp nye deltakere som ønsker å holde seg i form mellom andre idretter.

“Vi forteller folk at det er OK å drive med andre idretter. Vi vet at selv innenfor vår egen idrett, ikke alle kommer til å være enige i det, legger Farrell til.

Strategien er kanskje bare en som fanger. Med fallende idrettsdeltakelse blant barn, kan en fleksibel tilnærming til idrettsplaner være akkurat det familier ser etter.

Kanskje det er på tide å vurdere din egen idretts kalender, og se hvordan den kan passe sammen med deltakelse i andre idretter.Kilde