Shadow

US Grand Prix planter 296 trær for å hedre den pensjonerte Vettel


Circuit of the Americas (COTA) vil plante 296 trær for å hedre den pensjonerte fire ganger Formel 1-verdensmesteren Sebastian Vettel før søndagens amerikanske Grand Prix i Austin for hans bidrag til sport og miljøsaker.

De 296 trærne representerer tyskerens totale antall F1-starter med de første 20 spirene plantet på COTAs campus på torsdag i det som vil bli kjent som “Vettel Grove.”

De gjenværende trærne vil bli plantet i en lund i en park i nærheten for å hjelpe til med restaurering av flomsletten.

Den 35 år gamle trebarnsfaren kunngjorde pensjonisttilværelsen i juli og sa at han ønsket å fokusere på familien og andre interesser som har inkludert klimaendringer.

Aston Martin-sjåføren sier at klimaendringene fikk ham til å stille spørsmål ved jobben sin i F1 og har blitt sett på baner som plukker søppel etter løp.

På Miami Grand Prix i mai hadde Vettel på seg en T-skjorte med slagordet «Miami 2060 – first grand prix underwater – Act Now or Swim Later» for å synliggjøre effektene av klimaendringer.

Noen uker senere ved Canadian Grand Prix i Montreal ankom han Circuit Gilles Villeneuve syklende iført en hvit T-skjorte med et bilde av en rørledning med “Stop Mining Tar Sands” på toppen og “Canada’s Climate Crime” stensilert langs bunnen.Kilde