Shadow

Ukraina slutter seg til Spanias og Portugals bud på verdensmesterskapet i 2030Ukraina har sluttet seg til Spania og Portugal i deres forsøk på å arrangere verdensmesterskapet i 2030, sa det spanske fotballforbundet (RFEF) og det portugisiske fotballforbundet (FPF) onsdag.

Det nye partnerskapet ble bekreftet under en pressekonferanse i det sveitsiske hovedkvarteret til UEFA, europeisk fotballs styrende organ.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Nå er det ikke et iberisk bud, men et europeisk bud,” sa den spanske FA-presidenten Luis Rubiales onsdag i UEFAs hovedkvarter i Nyon, Sveits.

– Vi har tatt et skritt fremover i dag.

Portugals FA-president Fernando Gomes sa: “Det er en ære å inkludere Ukraina i vårt bud. De to forbundene har informert om sin intensjon til UEFA, som har gitt oss full støtte. Fotball er mer enn fotball.

“Det er en logisk og naturlig avgjørelse. Vi har hatt ubetinget støtte fra UEFA. “Ukraina kan ikke forsvinne fra våre sinn når krigen er over. Vi må gi dem håp.”

I en uttalelse sa FPF at vilkårene for at Ukraina slutter seg til kandidaturet vil bli definert etter hvert.

“Eksemplet på utholdenhet og motstandskraft satt av det ukrainske folket er inspirerende. Dette forslaget tar sikte på å bidra gjennom fotballens kraft til å gjenopprette et land som er under gjenoppbygging,” sa FPF.

Spanias, Portugals og Ukrainas bud på 2030-turneringen støttes av UEFA og vil konkurrere mot andre kandidater som et samarbeid mellom Egypt, Hellas og Saudi-Arabia, og et felles søramerikansk forslag fra Uruguay, Argentina, Paraguay og Chile.

Forrige uke var det sju måneder siden russiske styrker rullet over Ukrainas grenser i den største militære invasjonen i Europa siden andre verdenskrig. Moskva kaller handlingen en “spesiell militæroperasjon”, mens Kiev og dets vestlige allierte sier det er en ulovlig landfangst.

Titusenvis av mennesker har blitt drept i konflikten, millioner har flyktet og byer og tettsteder er lagt i grus.

I en uttalelse som ble utgitt onsdag, sa RFEF: “Kandidaturen (fra Spania, Portugal og Ukraina) styrker båndene med Europa ved å skape håp og gi gjenoppbyggingsverktøy til det ukrainske folket, som har uttrykt sin stolthet og takknemlighet for å delta i dette prosjektet .”

VM 2022 starter 20. november i Qatar, mens 2026-turneringen finner sted i USA, Canada og Mexico.Kilde