Shadow

Atletico Madrid og Barcelona avslutter Antoine Griezmann-kampenAtletico Madrid er klar til å bli enige om en avtale med Barcelona for å signere Antoine Griezmann på permanent basis, har flere kilder fortalt ESPN, noe som bringer en slutt på det fastlåste forholdet som har gjort at den franske spissspilleren har startet bare en LaLiga-kamp denne sesongen.

Griezmann, 31, returnerte til Atletico – som han dro til Barcelona i en overgang på 120 millioner euro i 2019 – på en toårig låneavtale i august 2021 etter å ha slitt med å tilpasse seg livet på Camp Nou.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Betingelsene i låneavtalen sa at Atletico ville være forpliktet til å betale €40 millioner for å signere Griezmann permanent hvis han spilte 45 minutter eller mer i 50 % av kampene han var tilgjengelig for i løpet av toårsperioden.

Atletico var ikke villige til å møte denne avgiften, og klubben beordret manager Diego Simeone til å begrense bruken av Griezmann denne sesongen i et forsøk på å tvinge Barcelona til å forhandle.

Det førte til en ubehagelig situasjon der Griezmann, som er den fjerde høyeste målscoreren i Atleticos historie, gjentatte ganger har blitt brukt som innbytter i andre omgang.

Etter langvarige samtaler sa kilder til ESPN at de to klubbene nå har oppnådd enighet om å gjøre lånet permanent for et gebyr på litt over halvparten av €40 millioner som opprinnelig ble avtalt i 2021.

Spilleren selv hadde vært opptatt av å se saken løst så snart som mulig, sa kilder, blant annet fordi han ønsket å øke minuttene sine foran VM.

Griezmann har blitt introdusert fra benken i seks av Atleticos syv LaLiga-kamper så langt denne kampanjen, og i to av deres tre Champions League-gruppekamper.

“Du har kjent meg i 10 år som trener. Jeg er en klubbmann og det vil jeg alltid være,” sa Simeone i september, da han ble spurt om bruken av Griezmann.

En resolusjon til sagaen betyr at Barcelona også nå unngår risikoen for å se Griezmann – og hans betydelige lønnspakke – komme tilbake til dem neste sommer, når lånet hans skulle avsluttes.Kilde