Shadow

UEFA Nations League: England avslutter gruppespill uten seier

Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

I 71 minutter ble England grundig utspilt av Tyskland i sin siste kamp før 2022 FIFA-VM i Qatar.

The Three Lions’ gamle fiender var over dem fra åpningsfløyten mandag på Londons ikoniske Wembley Stadium, og i det meste av denne høyprofilerte UEFA Nations League-gruppespillfinalen virket Tyskland bestemt til å samtidig forsterke Englands elendighet i denne konkurransen og avslutte enhver realistisk håp om at Gareth Southgates lag faktisk kan konkurrere om sin første verdenscuptittel på et halvt århundre pluss to måneder fra nå.

Så snudde England konkurransen på øret ved å score tre ganger på 12 minutter i andre omgang. Og mens de til slutt lot Tyskland utligne etter en sen feil av keeper Nick Pope og nøyde seg med uavgjort 3-3, etterlater tilbakekampen helt sikkert Three Lions-fansen med en fornyet tro på at England faktisk, realistisk kan strebe etter en verdenstittel denne høsten.

Her er tre kjappe tanker om mandagens konkurranse.

England stopper endelig blødningen

Southgates side hadde ikke råd til å tape denne kampen. Men for det meste av mandagens konkurranse virket det som det desidert mest sannsynlige utfallet. Som de hadde vært i de fem foregående kampene – ingen av dem vinner – var Englands angrep tannløst. De skapte et par halvsjanser tidlig på mandag, og tvang frem to gode stopp fra den tyske keeper Marc-André ter Stegen, inkludert denne på Raheem Sterling:

Men det var omtrent det.

Så da gjestene gikk opp med to i andre omgang så det alt annet enn over. På Tysklands første mål ga midtforsvareren Harry Maguire, hvis plass i hjertet av det engelske forsvaret har vært gjenstand for mye diskusjon i de britiske tabloidene i det siste, bort ballen og deretter en straffe til Jamal Musiala. İlkay Gündoğan sendte behørig spotspark forbi Pope.

På den andre tok en helt umarkert Kai Havertz en pasning fra tidligere Chelsea-lagkamerat Timo Werner før han sendte et perfekt krøllskudd i øvre hjørne:

Den streiken vekket endelig England. Heldig som ikke var i et dypere hull etter at VAR nektet å vurdere en åpenbar Sterling skjorte-drag i boksen tidligere, viste vertene til slutt at det haster sårt. Luke Shaw fikk publikum tilbake i det ved å trekke en tilbake i det 71. minutt, og Wembley brøt ut da Mason Mount trakk England-nivå kort etter omstarten.

Vertene så ut til å fullføre sitt usannsynlige comeback da Harry Kane scoret fra flekken med mindre enn 10 minutter igjen.

Men de kunne ikke avslutte avtalen, og tillot en annen fra Havertz før full tid. Det var et akseptabelt resultat alt tatt i betraktning, om samtidig noe mindre enn inspirerende.

Tyskland var fortsatt det bedre laget

Mens England gjorde det minste minimum hjemme i sin VM-utvisning, måtte Tyskland sparke seg selv etterpå. Hansi Flicks side var det klart bedre laget i det overveldende flertallet av mandagens kamp. De burde nok vunnet den. Gjestene nøt 60 prosent av besittelsen selv med England som desperat jaget kampen i 23 minutter i andre omgang, og de så langt skarpere ut av de to sidene for alle bortsett fra Englands 12-minutters angrep.

Etter å ha startet Flick-æraen med et år langt ubeseiret løp, ga Die Mannschaft uavgjort og tapte sine to siste tune-ups før Qatar. Det må bekymre de fire ganger mesterne, som ble trukket inn i en av de tøffeste gruppene i dette verdensmesterskapet sammen med Spania, Japan og Costa Rica.

Men det er bedre å lide en dukkert i form nå enn i november hvis du er Tyskland, ikke sant? Ingen tviler på kvaliteten på Flicks spillerpool, en som, basert på alle nyere bevis, virker bedre posisjonert til å ta et dypt løp i Qatar enn deres historiske rivaler.

Hvor langt kan de tre løvene gå i Qatar?

For første gang siden de kom til finalen i fjor sommers EM, så England faktisk ut til å være i stand til å konkurrere med den typen lag de ser på, nøyaktig eller ikke, som likeverdige.

Gi Southgate og spillerne hans æren for det. Da ting så som mørkest ut, klarte England å innkalle besluttsomheten som hadde manglet gjennom de første fem kampene i deres katastrofale Nations League-kampanje og få noe ut av en kamp som så nesten tapt ut med mindre enn 20 minutter igjen.

Den virkelige testen for England kommer, selvfølgelig. Etter å ha nådd semifinalen i VM for fire år siden og tapt EM-finalen hjemme mot Italia på straffespark i fjor sommer, vil landets fans tro at 2022 er året de endelig bryter sin halvårhundreserie uten trofé.

England var ikke så ille i denne som de hadde vært. Det er garantert ting å bygge på der. Men det er heller ingen reell grunn til å tro at dette er et lag på vippen av ære om noen måneder. For Kane, Maguire, Sterling og resten av det noen har kalt en gylden generasjon av løver, må det være en snikende mistanke om at vinduet deres for å vinne et verdensmesterskap allerede kan ha stengt.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.

Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.