England-Tyskland er episk, men heller ikke verdenscupfavoritter

LONDON – England rykket opp fra to mål under før det spilte 3-3 mot Tyskland i en spennende gruppespillkamp i UEFA Nations League på mandag, der alle seks målene kom i andre omgang.

Andre omgangs mål fra Ilkay Gundogan og Kai Havertz så ut til å ha Tyskland på vei til seier på Wembley, men Luke Shaw og Mason Mount utlignet i løpet av fem minutter. VAR tildelte deretter England en straffe, som Harry Kane omsatte for å gi hjemmelaget en kort ledelse, før Havertz gjemt bort sitt andre for natten for å nå sluttresultatet.

Shaws mål brøt en 565-minutters tørketørke i åpent spill for Gareth Southgates side, som ble nedrykket til konkurransens andre lag etter forrige ukes tap i Italia. Uavgjort holder England på en konkurransefri seiersrekke på seks kamper, tredje gang i historien (1958, 1925-27) med et slikt merke.

For England var mandagens kamp deres siste test før starten av deres VM-kampanje 21. november mot Iran. Tyskland har en ekstra treningskamp før VM mot Oman 16. november før åpningen mot Japan 23. november.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Verken England eller Tyskland er VM-favoritter

England og Tyskland spilte en spennende 3-3 Nations League-trekning på Wembley, men det var kampen som ga oss flere spørsmål enn svar om to av favorittene til å vinne verdensmesterskapet i Qatar. Kan noen av dem forsvare seg godt nok til hele veien? Sannsynligvis ikke, å dømme ut fra en andre omgang der alle seks målene ble scoret – Ilkay Gundogan og Kai Havertz (2) for Tyskland, med Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane som gjorde netting for England – da begge sider kastet en kamp- vinnende ledelse.

England gikk inn i kampen uten seier på fem kamper og etter å ha rykket ned fra toppsjiktet i Nations League, mens Tyskland reiste til London på baksiden av hjemmetap mot Ungarn. Så ingen av lagene har vist formen som tilsier at de kan avslutte året som verdensmestere. Men mens de defensive feilene til begge sider var synlige for alle VM-motstanderne å se, fremhevet målrushet i andre omgang styrken til begge sider hvis de er i stand til å spille til sine styrker.

Selv om de gikk inn i denne kampen etter å ha mislyktes i å score fra åpent spill i 450 minutter, har England spillerne til å score mot hvilket som helst lag, og Tyskland følte den fulle kraften av deres slagkraft i sluttfasen. Men ingen lag kan vinne et verdenscup med et lekkert forsvar, og England og Tyskland vil finne seg under Brasil og Frankrike når det gjelder de virkelige favorittene til å stå frem som mestere i Qatar.

2. Mangel på kontroll midt på banen vil hjemsøke England

England har en av de beste angrepsstyrkene i verden, og det kom i forgrunnen ved å nesten oppnå en bemerkelsesverdig seier, men den sene tilbakekampen og den eventuelle uavgjort bør ikke maskere problemene som fortsetter å hjemsøke Gareth Southgates lag.

Hvis du ikke klarer å få ballen til Harry Kane, Raheem Sterling, Phil Foden og noen av deres andre angrepstalenter, vil målscoring bli et problem, og grunnårsaken til det for England er de sørgelige nivåene av kreativitet lenger bak på banen . Den sentrale defensive-defensive midtbaneaksen er der de beste lagene kontrollerer kampene og dikterer tempoet, men England har rett og slett ikke evnen til å gjøre det mot elitemotstandere som Tyskland.

Southgates treer (John Stones, Eric Dier og Harry Maguire) stolte på at Stones skulle bringe ballen bakover, men England-versjonen av Stones er ikke den samme som Manchester City-versjonen, som har spillere i verdensklasse som Kevin De. Bruyne og Rodri foran ham. Med England går ballen til Jude Bellingham eller Declan Rice, og selv om begge er boks-til-boks-spillere av topp kvalitet, er ingen av dem ennå gode nok til å kontrollere et spill i stil med Luka Modric eller Marco Verratti – de to spillere som gjorde slutt på Englands håp i de to siste store turneringene med henholdsvis Kroatia og Italia.

Så ved å være ute av stand til å kontrollere ballen i midten av banen, kan ikke England få den frem til sine spiss, noe som etterlater Kane og Co. sultet på besittelse. Dessverre for Southgate er det ingen løsning der ute. Jack Grealish har ballspillkvaliteten og visjonen, men mangler disiplinen til å spille på sentral midtbane, mens Jordan Henderson har lederegenskaper og erfaring, men ikke visjonen. Det er et tilbakevendende problem for England og et problem som sannsynligvis vil signalisere en VM-exit mot det første sterke laget de møter i Qatar.

3. Tysklands keeperdybde kan være avgjørende

Marc-Andre Ter Stegen spilte bare sin 29. opptreden for Tyskland på Wembley, med Barcelona-keeperen som først startet i mandagens kamp og forrige fredags tap for Ungarn fordi den vanlige nr. 1 Manuel Neuer ble tvunget til karantene med COVID-19. Bayern München-keeper Neuer har dominert posisjonen det siste tiåret for Tyskland, og vunnet 113 landskamper og holdt Ter Stegen på benken i mesteparten av denne perioden. Eintracht Frankfurts Kevin Trapp har kun vunnet seks landskamper, til tross for en lang periode som Paris Saint-Germains førstevalg.

Mot England gjorde Ter Stegen en rekke viktige redninger i første omgang for å holde poengsummen like før Tyskland åpnet opp en 2-0-ledelse tidlig i andre omgang. Og selv om han ville ha forventet å gjøre det bedre for å holde utenfor Luke Shaws nærmål før Mason Mounts ustoppelige utligning og Harry Kanes straffe, viste Ter Stegen i denne kampen at Hansi Flicks side har en utrolig dybde i keeperavdelingen. Bare Brasil, med Alisson Becker og Ederson, kunne hevde å ha dybde i den posisjonen like sterk som Tyskland i Qatar 2022, og Hansi Flicks alternativer i mål kan være avgjørende for landets håp om en femte verdenstittel senere i år.

Spillerrangeringer

England: Eddie Pope 5; Reece James 5, John Stones 5, Eric Dier 6, Harry Maguire 5, Luke Shaw 8; Jude Bellingham 7, Declan Rice 6; Phil Foden 6, Harry Kane 7, Rahee Sterling 5.

Subs: Kyle Walker 6, Mason Mount 7, Bukayo Saka 7.

Tyskland: Marc-Andre Ter Stegen 7, Thilo Kehrer 6, Niklas Sule 6, Nico Schlotterback 6, David Raum 6; Ilkay Gundogan 7, Joshua Kimmich 7, Jonas Hofmann 6, Jamal Musiala 6, Leroy Sane 6; Kai Havertz 8.

Subs: Timo Werner 6, Robin Gosens 6, Serge Gnabry 7.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Luke Shaw, England.

Alt det siste fokuset har vært på Southgates beslutning om å velge Maguire, til tross for at Manchester United-kapteinen mistet sin førstelagsplass på Old Trafford. Shaw har hatt et lignende fall fra nåde på klubbnivå, men Uniteds venstreback var enestående mot Tyskland og scoret til og med et mål for godt mål.

VERST: Raheem Sterling, England.

England hadde en rekke dårlige oppvisninger, inkludert Pope, Maguire og James, men Sterling så langt utenfor tempoet på forhånd, med bevisstheten og passerte ikke i nærheten av deres vanlige nivåer.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Kai Havertz fullførte sin brace med dette glatte trekket.

Øyeblikket før var det Harry Kane med internasjonalt mål nr. 51, bare to bak Wayne Rooney som Englands toppscorer gjennom tidene.

Etter kampen: Hva spillerne og lederne sa

Englands Harry Kane, til Channel 4: – Vi må være klare til starten av [World Cup] turnering. Store fotballturneringer er annerledes enn all annen fotball du spiller for England. Presset er høyt og konsentrasjonen må være høy, og jeg føler at vi reagerer godt på det.”

Kane på sitt 51. mål, nå to bak Wayne Rooney på Englands liste gjennom alle tider: “Det var åpenbart hyggelig å score. Det ser alltid ut til å være noen pressstraffer her på Wembley, men det var hyggelig å se at en gikk inn og bare synd at vi ikke kunne vinne, men vi fortsetter.”

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Luke Shaws mål snappet Englands 342-minutters målløse tørke (565 minutter i åpent spill).

– Harry Kane har cored i alle fire karriereopptredener mot Tyskland (4 mål). Han er også den andre spilleren til å score på fire strake kamper mot Tyskland, og slutter seg til Ungarns Imre Schlosser som oppnådde bragden fra 1909-1912.

– Sist gang disse to lagene spilte uavgjort 3-3? Deres første kamp noensinne, tilbake i 1930 i en vennskapskamp i Berlin.

Neste

England: Det er den virkelige avtalen nå for Three Lions. Verdenscupåpningen i gruppespillet mot Iran 21. november, etterfulgt av USA (25. november) og Wales (29. november).

Tyskland: Nok en vennskapskamp i Oman 16. november før det korte hoppet over til Qatar, hvor Japan (23. november), Spania (27. november) og Costa Rica (1. desember) venter Die Mannschaft.