Tyskland vs. Ungarn – Fotballkamprapport – 23. september 2022

Ungarn overrasket vertene Tyskland 1-0 takket være Adam Szalais oppsiktsvekkende hælspark på fredag ​​for å holde kursen mot en finaleplass i Nations League med én kamp igjen å spille.

Den 34 år gamle ungarske kapteinen, som avslutter sin internasjonale karriere etter sin siste kamp mot Italia i liga A-gruppe 3 på mandag, sprang til nærmeste stolpe og knipset ballen i nettet med hælen fra et hjørne i den 17. minutt for å la keeper Marc-Andre ter Stegen frosset på pletten.

Ungarn, som også slo England 4-0 på bortebane i juni for vertenes verste hjemmetap på 94 år, er toppen av gruppen med 10 poeng med Italia på andreplass på åtte etter å ha slått England 1-0.

“Adam Szalai fortjener virkelig all ros,” sa Ungarns italienske trener Marco Rossi. «I første omgang presterte vi bra, i andre måtte vi forsvare oss veldig dypt.

“Vi kan krone alt i kampen mot italienerne. Det blir en spesiell kamp for meg mot Italia. Vi er glade for at vi fikk 10 poeng på fem kamper. Ingen trodde på det.”

Tyskland, på tredjeplass på seks poeng, led sitt første nederlag under trener Hansi Flick i deres nest siste kamp før VM i november, og kan ikke lenger kvalifisere seg til Nations League-finalen fire. England ligger nederst på to.

Enda viktigere, for treneren var det en påminnelse om at spillerne hans fortsatt trenger å forbedre seg i løpet av de to månedene før turneringen.

“Laget har nettopp fått en vekker. Det er bedre å være frustrert over å tape i dag og ikke toppe Nations League-gruppen … på dette tidspunktet er det bedre nå enn ved verdensmesterskapet,” sa Flick.

“Det er også en personlig motivasjon for alle å gi alt (mot England) på mandag og legge ned arbeidet i løpet av de neste seks ukene for å legge til disse få prosentpoengene som vi må legge til. Nederlaget åpnet øynene våre.

“Første omgang var veldig dårlig. Vi var ikke aktive og uten selvtillit. Andre omgang var bra, men vi hadde alt for få sjanser til å score.”

Tyskland var på bakfoten fra starten og ter Stegen, som startet i fravær av Manuel Neuer som har testet positivt for COVID-19, måtte redde dem den 25. da han stoppet Daniel Gazdags innsats fra nært hold.

I mangel av energi og utgjorde ingen reell trussel, måtte vertene vente 27 minutter før de avfyrte et skudd mot Ungarns mål, med Leroy Sanes langdistanseinnsats høyt over Peter Gulacsis tverrligger.

Sane gjorde det bedre på den 51. men Gulacsi nektet Tyskland-spissen. Hjemmelaget var skarpere etter pause og hadde mye ballbesittelse, men skar ut alt for få sjanser med den ensomme spiss Timo Werner tatt av etter 69 minutter.