Shadow

Trenger Eden Hazard, Christian Pulisic, Marcus Rashford og andre finne nye klubber i forkant av verdenscupen?


Den nye sesongen hadde ikke engang begynt før managerne ga uttrykk for bekymringer om verdensmesterskapet i Qatar med en unik tid i november og dens innvirkning på overgangsmarkedet.

“Spillerne er veldig fokusert på dette verdensmesterskapet allerede, noe som er en god ting fordi de kommer i form og tar vare på seg selv,” sa Chelsea-sjef Thomas Tuchel 5. august. “Det er også en dårlig ting. De er fokusert på VM og ikke her [on their clubs]. Jeg har en følelse av at en del av dem allerede tenker på november.”

En uke senere ble Tottenhams hovedtrener Antonio Conte med. “Hver sesong er det forskjellige mål; denne sesongen er det verdenscup,” sa italieneren. «Mange spillere ber om å få spille regelmessig for å gi [them] mer tid til å spille spill.”

Hvis søndagens “Battle of the Bridge” er noe å gå etter, er Tuchel og Conte sjelden enige om mye nå til dags, så kanskje vi alle bør legge merke til denne gangen. Det er mindre enn 100 dager igjen til verdensmesterskapet starter i Qatar. I en typisk sesong, når en internasjonal turnering finner sted i juni og juli, vil overgangsvinduet i januar inneholde spillere som revurderer fremtiden sin og veier opp kortsiktige trekk ettersom kampen for å holde seg relevant for landet deres øker.

Noen kjenner at klokken tikker høyere enn andre. Med fjorten dager igjen av dette overgangsvinduet, vil spillere i utkanten av førstelaget overalt vurdere om de skal være tålmodige og vente på sjansen, eller presse på for et grep for å holde VM-drømmene i live. ESPN tar en titt på noen av dem som står overfor Qatar-problemet.

– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Advarselsskiltene har vært der en stund. Chelsea signerte Raheem Sterling, gikk så vidt glipp av Raphinha til Barcelona, ​​og prøver fortsatt å lande minst to angrepsspillere til med to avviste bud på Evertons Anthony Gordon og samtalene fortsetter om Barcelonas Pierre-Emerick Aubameyang.

Den utbredte oppgraderingen som søkes i disse stillingene – spesielt etter å ha latt Romelu Lukaku og Timo Werner forlate – antyder at Pulisic har en kamp om å være mye mer enn en slagkraftig spiller på Stamford Bridge denne sesongen. Han var med i Chelseas to første kamper, men bare fra benken, og spilte til sammen 30 minutter. En fortsettelse kan være nok, selvfølgelig, gitt at han er garantert startende for USMNT i november uansett, og det er til og med et argument om at begrenset spilletid vil holde ham frisk for Qatar.

Pulisic har også to år igjen av Chelsea-kontrakten sin, så situasjonen kan vurderes etter turneringen eller neste sommer – men et tilbud om førstelagsfotball i en progressiv klubb kan ha en appell for både de blå og spilleren. Manchester Uniteds låneforespørsel for Pulisic kan derfor være en game-changer. Det gjenstår å se om Chelsea ville være villig til å la ham slutte seg til en innenlandsk rival – Newcastle, Juventus og Atletico Madrid overvåker også situasjonen – men United kan i det minste tilby europeisk fotball uten omveltningen av å flytte til et annet land tre måneder før VM.

Som en annen kantspiller som ser klubben forfølge spillere i sine posisjoner, er Hudson-Odoi i en lignende tilstand som Pulisic i Chelsea – men under mye større press når det gjelder en internasjonal plass. Faktisk er det liten sjanse for at 21-åringen tvinger seg inn i Englands planer, siden hans siste landskamp kom i november 2019.

Men et glimt av håp for Hudson-Odoi vil komme fra at Gareth Southgate har en utvidet 26-manns tropp å velge, og manageren er også kjent for å velge spillere på form, så et voldsomt løp i løpet av de neste par månedene kan gi kantspilleren litt håp. Chelsea vil for øyeblikket foretrekke et lån i stedet for en permanent overgang, men Newcastle og Aston Villa blant mange sider har registrert en interesse.

Gallagher utmerket seg på lån hos Crystal Palace forrige sesong og brøt seg inn i Englands senioroppsett ved å spille fire opptredener på tvers av kampanjen, hvorav den siste kom i deres siste kamp – et 4-0 Nations League-hjemmetap mot Ungarn i juni. Likevel er det sterk konkurranse om plassene i Southgates tropp, og Gallagher er en outsider for å komme til finalen 26 i alle fall, enn si hvis han ikke spiller regelmessig i Chelsea.

22-åringen ble introdusert som innbytter i Chelseas to første Premier League-kamper, opptredener som bare var på sju minutter. Crystal Palace og Newcastle er blant klubbene som er opptatt av Gallagher dersom han skulle bli tilgjengelig, men hovedtrener Thomas Tuchel er en fan av midtbanespilleren og situasjonen har potensielt blitt komplisert av en skade på N’Golo Kante. Den franske verdenscupvinneren ble byttet ut i søndagens 2-2 uavgjort mot Tottenham med et hamstringproblem og en lengre periode på sidelinjen ville gjøre Chelsea enda mindre tilbøyelig til å skille seg fra Gallagher.

Alonso har ønsket å flytte til Barcelona i flere måneder. Den katalanske klubbens pågående økonomiske problemer, pluss krangling med Chelsea om en overgangssum, har vært viktige medvirkende årsaker, men venstrebacken presser også på fordi han har en reell sjanse til å bli den spanske troppen til Qatar. Spania-sjef Luis Enrique utelot Alonso fra troppen sin i november i fjor, og sa: «Jeg må innrømme at dette er den tiden jeg har vært mest urettferdig mot en spiller, i dette tilfellet Marcos Alonso, fordi for det han hadde gjort i de forrige kampene, fortjente han å være her og til og med begynne.”

Den gang valgte Enrique Jose Gaya og Jordi Alba som sine foretrukne venstrebackalternativer, mens Alonso slet med minutter i Chelsea. Men når Ben Chilwell pådro seg en alvorlig kneskade, var Alonso en gjenganger under andre halvdel av kampanjen på Stamford Bridge, og fikk 31-åringen tilbakekalling for Spanias kamper i mars og juni. Men Chilwells tilbakekomst, kombinert med Marc Cucurellas ankomst på 53 millioner pund fra Brighton, betyr at Alonso vil være i periferien igjen – et trekk denne sommeren er avgjørende for hans håp om å reise til Qatar.

Hazards tre år i Real Madrid har vært en katastrofe – med 28 ligastarter, fire mål og mange skader – men det er tegn på at lykken hans kan ha endret seg akkurat i tide til å gå inn i VM i form og form. Operasjon i mars for å fjerne en metallplate satt inn i beinet hans etter en brukket ankel har gjort 31-åringen smertefri for første gang på flere år.

Belgia-trener Roberto Martinez beholdt alltid troen, til tross for Hazards kamp – han startet tre i UEFA Nations League i juni – og i Madrid har Carlo Ancelotti til hensikt å gjøre større bruk av Hazard i år. Hans foretrukne venstresideplass er okkupert av Vinicius Junior, men Ancelotti ser potensialet i en «falsk nr. 9»-rolle som back-up for Karim Benzema.

“Fysisk sett er han bra,” sa Ancelotti etter at Hazard hjalp til med å snu et 1-0-underskudd til en 2-1-seier i Madrids LaLiga-åpning på Almeria. “Jeg tror han får minutter.” Hazard har vært desperat etter å ikke forlate Madrid som en fiasko. Denne sesongen vil han få muligheter til å endre den fortellingen, selv om det er som en nyttig innvirkningserstatter, snarere enn hovedmannen. — Alex Kirkland.

spille

1:05

Craig Burley mener Marcus Rashford bør hoppe på enhver mulighet til å forlate Manchester United for PSG.

Rashfords problem er ikke at han ikke får nok kamper, det er at han ikke gjør nok med dem. Han spilte 32 kamper forrige sesong, men ble droppet av England foran mars-landskampene fordi formen hans ikke garanterte en plass i troppen. Fem måneder senere, og problemet er fortsatt det samme. 24-åringen har blitt koblet til en overgang til Paris Saint-Germain, og selv om United insisterer på at de ikke vil la ham forlate, er det et argument om at et skifte av natur kan gjøre ham godt.

Han vil nesten helt sikkert bli på Old Trafford i sommer, og med få andre alternativer i Erik ten Hags tropp, vil han sannsynligvis fortsette å få muligheter. Det vil være opp til ham å gjøre nok for å sikre at Southgate må velge ham til verdenscupen, men sesongen har ikke startet bra for Rashford eller Man United. — Rob Dawson.

Når Conte ikke vil ha en spiller, er de vanligvis ikke i tvil. Reguilon, som har spilt 67 kamper for Tottenham på to sesonger, ble utelatt fra klubbens preseason-turné i Sør-Korea og var ikke inkludert i noen av Premier Leagues kampdager så langt denne sesongen. Contes vingbacker er essensielle for hans 3-4-3-system, og han ser på hans venstresidealternativ som en kamp mellom Ryan Sessegnon og Ivan Perisic, hvor sistnevnte kom på en gratis overgang fra Inter Milan i sommer.

Spurs planlegger også for fremtiden med 19 år gamle Destiny Udogie som ankommer for første 15 millioner pund før han blir lånt tilbake til tidligere klubb Udinese. Reguilon har blitt koblet til en flytting tilbake til Spania – hans siste landskamp kom i september og bare regelmessig handling kunne se ham tvinge seg tilbake til kamp.

Ndombele er et langskudd for den franske troppen. Hans siste landskamp kom i en 2-0 VM-kvalifiseringsseier over Kasakhstan, og siden den gang har han blitt frosset ut av Conte og sendt ut på lån til Lyon. 25-åringen har garantert ingen fremtid i Spurs mens Conte er ved roret, men et problem med hans mulige avgang er Tottenhams besluttsomhet om å hente tilbake majoriteten av £53,8 millioner de betalte Lyon for å signere ham for tre år siden. Napoli ser ut til å være hans mest sannsynlige reisemål – en positiv periode i Serie A kan presse ham tilbake til Frankrike-trener Didier Deschamps sin tankegang for Qatar.

Vestergaards overgang til Leicester fra Southampton har ikke fungert som han skulle ønske. Foxes betalte 15 millioner pund for å signere ham i fjor sommer, men midtstopperen startet bare seks ligakamper etter å ha vært en gjenganger hos Saints. Midt i bekymringer over plassen hans i Danmarks startoppstilling – etter å ha spilt en nøkkelrolle i kampen mot semifinalen i Euro 2020 i fjor – ble han angivelig knyttet til Fulham. Leicester-manager Brendan Rodgers sa imidlertid at Vestergaard avviste «en mulighet til å gå videre» og ønsker å bli.

Leicester har til nå bare gjort én sommersignering – keeper Alex Smithies, 32, på en gratis overgang fra Cardiff – og er under økonomisk press for å skaffe penger via spillerexits med Wesley Fofana, James Maddison, Youri Tielemans og Jamie Vardy blant disse tiltrekke seg interesse. Et lånetrekk kan passe alle parter, men Vestergaard kan risikere å bli dratt inn i det som ser ut som en hektisk slutt på vinduet for Leicester.Kilde