Shadow

Topp 5 verdenscupscorere


Det sies at legendariske spisser sementerer statusen sin når de leverer på den store scenen, og hvilken større scene enn FIFA World Cup? Spissene har muligens den viktigste oppgaven av alle: å score målene. Og vi vil utvilsomt se mange av dem i Russland, ettersom de beste av de beste vil være ivrige etter å vise sine ferdigheter og ta sin plass i historien.

Men hvem er de?


EDINSON CAVANI (URUGUAY)

Uruguay vs Chile, 2011/Wikimedia.org

Fotball sitter dypt i Edison Cavanis familie. Ikke bare var halvbroren hans en profesjonell spiller, men hans far, Luis, nådde også sportens toppnivå. Cavanis far var den som først introduserte Uruguays stjerne for spillet, og mens Cavani var begeistret av fotball da han vokste opp, engasjerte han seg også i et mangfoldig sett med aktiviteter, inkludert hagearbeid, fiske og camping.

Cavani ble med i hjembylaget Salto Uruguay i en alder av 12, hvor han ble coachet av faren, men flyttet senere til Montevideo og deretter Danubio-programmene. Cavanis ferdighetssett, som nå er en flott avslutter, måtte finpusses gjennom ungdomsopplevelsen. Mens spissen en gang var kjent for å ha gått glipp av scoringssjanser i de første årene, førte hardt arbeid til hans evne til å sette inn sjanser etter eget ønske, og til slutt begynnelsen på proffkarrieren hos Palermo i 2007.

Edinson Cavani tar frispark i en kvartfinalekamp i UEFA Champions League mot Chelsea/wikimedia.org

Når han kommer inn i turneringen, har den nåværende PSG-mannen tilsynelatende nådd en ny topp, og det er liten sjanse for at han forlater Russland uten noen få mål. Cavani har scoret 33 mål med PSG denne sesongen mens han har assistert syv i prosessen, og har allerede bidratt til 40 mål denne sesongen. Cavani er PSGs toppscorer gjennom tidene etter kun å ha vært i klubben siden 2013, en bemerkelsesverdig prestasjon tatt i betraktning de få årene han har hatt på å oppnå det. Med 50 internasjonale mål bak seg, vil Cavani være mannen for jobben det kommende verdensmesterskapet.


ROBERT LEWANDOWSKI (POLEN)

Wikimedia.org

Velsignet med en atletisk stamtavle fra sin mor og far, henholdsvis en profesjonell volleyballspiller og fotballspiller, var Lewandowskis opprinnelige oppgang til proffnivået lineær. Spissen utmerket seg fra en ung alder, begynte i hjembyens ungdomsklubb i MKS Varsoivia Warszawa i en alder av ni og signerte sin første proffkontrakt med Legia Warszawa ni år senere.

Der Lewandowskis erfaring er atypisk, er imidlertid at han etter bare én sesong ble sluppet av den polske troppen og fortalt at han var for slank til å lykkes i fotballspillet. Lewandowskis rettssak er et bevis på motstandskraft. I stedet for å vende seg bort fra kampen, aksepterte han en plass på et tredjelag i Polen.

Etter to sesonger der han ledet tredjelagsligaen i scoring, ble Lewandowski overført til Lech Poznań i den beste polske ligaen, og vant deretter årets spiller i ligaen, og fortsatte med å bevise ikke bare at hans fysiske mangler ikke ville hindre ham i de hjemlige ligaene i Polen, men at han også kunne utmerke seg mot konkurranse i verdensklasse.

Edinson Cavani tar frispark i en kvartfinalekamp i UEFA Champions League mot Chelsea/wikimedia.org

I dag er Lewandowski den prototypiske målscoreren. Han brøt nylig en europeisk kvalifiseringsrekord nylig etter å ha scoret 16 mål, det meste noensinne i en enkelt kampanje, og det er lett å se hvorfor. Han kan heade, han kan passere, han er alltid på rett sted til rett tid; alle egenskaper som hjalp ham til å bli Polens målscorer gjennom tidene. Med 29 mål denne sesongen for Bayern München, ser den polske spissen ut til å ha holdt oppe formen som hjalp ham med å lage historie med landet sitt og vil lete etter mer av det samme i Russland 2018.


CRISTIANO RONALDO (PORTUGAL)

Roma, Italia februar 2016/Shutterstock.com

Cristiano Ronaldo vokste opp på den portugisiske øya Madeira og skaffet seg fotballferdighetene sine i gatene. Før superstjernen gikk inn på en ekte bane, spilte superstjernen uformelle spill med vennene sine, uten nett, på veiene på Madeira, og stoppet med jevne mellomrom for biler å passere. Da Ronaldo begynte å spille som en del av et organisert lag, var ferdighetene hans tydelige, men som nevnt i Player’s Tribune-artikkelen Ronaldo skrev, begynte hans virkelige motivasjon for spillet da han og faren til slutt overbeviste moren om å komme og se ham spille etter at hun først var uinteressert i fotball.

“Men allikevel ville jeg se til sidelinjen før hver kamp og se faren min stå der alene. Så en dag – jeg kommer aldri til å glemme dette bildet – varmet jeg opp og så over og så moren min og søstrene mine sitte sammen på tribunen … Det var alt jeg brydde meg om,” skrev han.

Cristiano er nå på vei til å bli den største målscoreren verden noensinne har sett, både for klubb og land, en bragd som illustrerer hvor latterlige tallene hans er. Han har scoret 81 mål på 149 kamper med Portugal, noe som gjør ham til landets største målscorer noensinne og etterlater tidligere spiss Pauletas rekord på 47 mål på 88 kamper i støvet. Med Real Madrid er det rett og slett mer av det samme, med tidenes rekord med 449 mål på 436 kamper, muligens den eneste spilleren som har flere mål enn kamper spilt. Tallene hans taler for seg selv, og Cristiano trives spesielt under situasjoner med høyt press og høye innsatser, noe som gjør verdenscupen til den perfekte rammen for ham for å vise sine målscoringsevner.


NEYMAR (BRASIL)

Shutterstock.com

Som mange andre talenter i verdensklasse, er Neymar, opprinnelig referert til som Juninho, sønn av en tidligere proff fotballspiller. Neymar begynte å sparke en fotball i en alder av 2, og bare noen år senere var talentet hans tydelig. I følge en lokal speider, Betinho dos Santos i et intervju utført for Neymars institutt, stakk unge Neymars ferdigheter med en fotball umiddelbart ut.

“Jeg så ungen løpe rundt og han fanget oppmerksomheten min,” sa Behtino. Han hadde allerede smidighet og koordinasjon. Selvfølgelig var han veldig, veldig tynn også. Så begynte han å gjøre noen triks med ballen, triks som et normalt barn aldri ville gjort, jeg ble sjokkert.

Bare 10 år gammel ga Neymars talenter ham et stipend ved en av de mest prestisjefylte skolene i Santos, Brasil, og ryktet om hans atletiske dyktighet spredte seg. Neymar ble kalt den neste Robinho av brasilianere og ble rekruttert til å spille for ungdomsakademiene til flere europeiske klubber som Real Madrid. I stedet for å signere med et europeisk akademi, bestemte Neymar og faren seg for å stole på utviklingssystemet i Santos, og til slutt debuterte et av verdens største talenter med Santos i 2009.

André Santos, Neymar og Ramires feirer Neymars mål 1/Wikimedia.org

Neymar har store sko å fylle i verdenscupen ettersom forventningene er høye til den mest suksessrike nasjonen i turneringens historie, men han har svart strålende. Med bare 26 år er Neymar allerede Brasils fjerde målscorer gjennom tidene med 53 mål på 83 kamper. Før han gikk glipp av en stor del av sesongen på grunn av skade, klarte han også å score 28 mål på 30 kamper for klubben PSG. Neymar har vært Brasils ikon siden han hoppet til scenen, og alle øyne vil være rettet mot ham når laget hans går på banen i Russland.


LIONEL MESSI (ARGENTINA)

Wikimedia.org

Lionel Messi vokste opp i Rosario, Argentina, og fikk sin første fotball i en alder av 3 år. Argentineren innrømmer at han i hovedsak var limt til ballen og til spillet fra den dagen og fremover. Messis fotballutvikling gikk sømløst frem til han var 11 år, da han ble diagnostisert med veksthormonmangel. Behandlingen som mangelen krevde utgjorde en økonomisk byrde for Messi-familien, spesielt gitt den økonomiske krisen som plaget Argentina gjennom slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet.

Med den økonomiske byrden var Messi, som i dag kun måler 5 fot-7, gjentatte ganger ikke i stand til å få en rekke av de nødvendige injeksjonene, og familien hans emigrerte deretter til Spania hvor Messi ble tatt inn av Barcelona FCs akademi. Etter å ha innsett potensialet som den unge Messi hadde, gikk Barcelona med på å betale for resten av medisinsk behandling – og investeringen som har lønnet seg. Messi har nå samlet 14 sesonger med Barcelona FC og åtte La Liga-titler.

Leo Messi fra FC Barcelona under en spansk ligakamp mot RCD Espanyol på Power8 stadion 2. januar 2016 i Barcelona, ​​Spania/Shutterstock.com

Det Lionel Messi har gjort på verdensscenen er intet mindre enn fantastisk. Messi er foreløpig den eneste spilleren som har klart å score 91 mål i løpet av et kalenderår og 73 på én sesong. For å sette det i perspektiv, anses en spiss som scorer 30 mål på en enkelt sesong for å være en enestående prestasjon, likevel klarte Messi å score 73. I løpet av La Liga-sesongen 2012-13 klarte han på en eller annen måte å score mot alle 19 lagene på rad, ytterligere bevis på at han rett og slett scorer mål for moro skyld og er en rekordmaskin. Han er også Argentinas toppscorer gjennom tidene med 61, nesten dobbelt så mange som legendariske Maradona, som la opp med 34 mål.Kilde