Toluca vs. Pachuca – Fotballkamprapport – 27. oktober 2022

Pachuca trakk Toluca gjennom en gigantisk 5-1-scorelinje i torsdagens første etappe av Liga MX-finalen.

Med mål fra Romario Ibarra, Gustavo Cabral, Nicolas Ibañez og Mauricio Isais tok Los Tuzos en betydelig ledelse i den tobeinte mesterskapsserien.

I Tolucas fullsatte og heseblesende Estadio Nemesio Diez stilnet Pachuca raskt publikum etter at Ibarra fant nettmaskene i det åtte minuttet gjennom en kontring fra midtbanespilleren Erick Sanchez.

I det 13. minutt slo Pachucas Cabral deretter et innlegg fra et frispark fra Victor Guzman til 2-0.

Selv om Toluca til slutt ville slå tilbake med mer ballbesittelse i første omgang, var Pachuca hensynsløse med sine angrepsmuligheter som ga et ekstra mål fra Ibarra i det 36. minutt og et nytt fra Mauricio Isais i det 41.

Los Tuzos satte seg ikke tilbake etter pause. Kort tid etter at han kom tilbake til feltet, kontrollerte kantspiller Paulino de la Fuente et returskudd og satte deretter perfekt opp Ibañez til å finne nettmaskene i det 53. minutt og sørget for 5-0 i Pachucas favør.

Toluca var desperat etter å forbli i kampen om en meksikansk topptittel, og presset seg fremover i de siste stadiene av andre omgang.

Endringer fra manager Ignacio «Nacho» Ambriz ga liv til hjemmelaget som fikk en liten livline gjennom innbytter Jordan Sierra. Etter et strålende løp fra Leonardo Fernandez, delte midtbanespilleren ut en pasning til Sierra, som scoret i det 78. minutt til 5-1.

Estadio Nemesio Diez-publikummet brøt ut i jubel etter målet, og slo senere ut rop av “Toluca, si se puede” (Toluca, ja det kan vi) som ledet hjemmelaget til en håndfull muligheter i de døende minuttene.

I overtid dukket det opp en sjanse til å redusere Pachucas fordel gjennom et straffespark. Tolucas Fernandez gikk opp, men klarte ikke å utnytte straffeforsøket sitt i det 97. minutt, reddet av Pachuca-keeper Oscar Ustari.

Liga MX-finalen avsluttes på søndag med den andre etappen på Pachucas Estadio Hidalgo. Mens Los Tuzos nå er fristende nærme å løfte et trofé etter å ha kommet til kort for Atlas i forrige sesongs mesterskapsserie, vil Toluca krysse fingrene for et mirakuløst comeback som kan vinne en 11. ligatittel.