Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: “El Matador” skinner for Argnetina


Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Mario Kempes’ verdensmesterskap i 1978.

Når du tenker på ikoniske nr. 10 fra Argentina, tenker du på Diego Maradona. Du tenker på Lionel Messi. Men ikke sov på prestasjonene til den originale Albiceleste-superstjernen, El Matador, Mario Kempes.

Kempes spilte på hjemmebane og eide verdensmesterskapet i 1978 når andre runde startet. Han scoret to mål mot Polen og nok et par i den kontroversielle 6-0-seieren over Peru som sendte Argentina til finalen.

I mesterskapskampen i Buenos Aires mot Nederland satte Kempes nok en brak. De to streikene hans – inkludert verdenscupvinneren i tilleggstid – ga Argentina sin første tittel og gjorde Kemes til en helt i hjemlandet. Han endte som konkurransens toppscorer og Golden Ball-vinneren som MVP. Bare to andre spillere i historien vant både priser og verdensmesterskapet samme år – og de heter ikke Maradona eller Messi.

Mario Kempes historiske turnering

Mario Kempes historiske turnering

‘El Matador’ hadde selv en legendarisk turnering i 1978.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde