Shadow

Syke hender: Utvikler pinneferdigheter denne sommeren


“Skyt pucker i forskjellige områder – nær føttene dine, vekk fra deg, motta den og skyt den eller engangs den,” sa Hastings. “Du kan gjøre det med baller, du kan gjøre det med pucker.”

For de fleste hockeyspillere er det nå offseason. Det betyr at ungdommene våre bør ta en pause fra isen en stund, lade opp batteriene, drive med andre idretter og nyte sommeren.

Men for mange er offseason også en sjanse til å finpusse hockeyferdighetene dine.

Uansett hva du gjør, sier trener Mike Hastings fra Minnesota State Mavericks, at det skal være gøy.

«Enten du er på is eller utenfor is, bare sørg for at det ikke føles som jobb,» sa Crookston-innfødte. «Du må ha det gøy å gjøre det.»

Her er noen morsomme forslag fra trener Hastings for å tilfredsstille den offseason hockey-sulten.

Få Rollin’

En av de store grunnene til at hockeysporten har vokst på steder som Florida og Sør-California er rullehockeysporten. Så etter en lang vinter, ikke kast bort de vakre sommerdagene i Minnesota ved å holde deg innendørs.

“En ting vi gjorde (i oppveksten) var at vi spilte mye knehockey, vi spilte mye gulvhockey, og da Rollerblades kom ut, spilte vi mye gatehockey,” sa Hastings. “Alt du kan gjøre som holder hendene og føttene i bevegelse samtidig med en kjepp i hånden, kan relateres. Det går rett tilbake til det du gjør på isen.

«Du trenger ikke å ha innlandsis. De fleste blindveier er asfaltert. Du har fortsatt brett som er oppe om sommeren med sportsbaner og gulv.”

Spille spill

Når du spiller med og konkurrerer mot kompisene dine, virker det plutselig ikke som øvelser å gjøre ting som forbedrer skyting, pasninger og stikkhåndtering, sier treneren. De virker ikke som jobb.

Løp mot hverandre. Utfordre hverandre. Behold poengsummen.

“Små spill, enten det er å skyte på mål, på stolper – høyre stolpe, venstre stolpe tverrligger – plukke knuter i nettet,” sa Hastings. «Spill i undertallssituasjoner. Finn måter å få en puck fra meg til lagkameraten min med noen eller noe i mellom oss. Gjør det stillestående, og begynn deretter å bevege deg.

«Spill små spill som inneholder to eller tre forskjellige ferdigheter. På slutten av dagen er du bare ute og har det gøy, og du blir faktisk bedre på det du trenger å bli bedre på. Det synes jeg er gøy. Det er spill. Jeg synes ikke ideen om å gjøre “øvelser” høres morsom ut for meg.»

Spill andre idretter

Hockey kan være unik ved at den spilles på is med pinner og pucker, men mange av de atletiske ferdighetene som brukes i andre idretter – fotarbeid, starter og stopp, håndhastighet, syn, forventning, bedrag og til og med det mentale spillet – kan hjelpe deg videre hockeybanen kommer høsten.

“Jeg er en stor talsmann for multi-sport idrettsutøvere,” sa Hastings. «Forlat hockeyspillet en stund. Det er greit. Det vil være der. Du kan ta den opp igjen. Gå og gjør noe annet.”

Hvilke idretter foreslår Hastings? Stort sett hva som helst!

«Ting du gjør med føttene – basketball, fotball, fotball, lacrosse – der du endrer retning og bruker overkroppen mens underkroppen er i bevegelse. Å kaste en ball, fange en ball, spille baseball, spille softball, tennis, badminton – velg det du liker – racquetball, pickleball, alt er bare atletikk, å kunne gjøre ting med hendene og føttene.»

Heads Up

Mens du spiller disse spillene og sportene, prøv forskjellige teknikker som vil hjelpe deg på banen.

“Skyt pucker i forskjellige områder – nær føttene dine, vekk fra deg, motta den og skyt den eller engangs den,” sa Hastings. “Du kan gjøre det med baller, du kan gjøre det med pucker.”

Og konsentrer deg deretter om å holde hodet oppe mens du spiller, en ferdighet du også trenger når du er tilbake på isen.

“Det gjør beslutningsprosessen din litt raskere,” sa Hastings. «Du vil ikke få hodet opp, finne noe, få hodet ned, finne pucken og så henrette. Hvis du kan gjøre alt mens du ser opp, gjør det deg raskere, raskere. Hvis jeg har gutter som kan spille med hodet oppe, de ser alt som kommer mot dem, og de er ikke overrasket.»Kilde