Shadow

Spanias kvinnelige dommere slår til før ligastartSpanias kvinnelige dommere har innkalt til streik ettersom de krever bedre lønns- og arbeidsforhold, noe som setter starten på den hjemlige kvinneligaen i fare.

Dommerne ga ut en uttalelse sent torsdag hvor de sa at de hadde “tatt avgjørelsen om å ikke spille noen kamper i kvinnenes førstedivisjon under de nåværende arbeids- og økonomiske forhold.”

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Ligaen starter etter planen lørdag.

Dette vil være den første sesongen av en fullt profesjonell kvinneliga i Spania, etter at spillerne har kjempet i årevis for bedre arbeidsforhold og lønn.

Men dommerne hevder at de har blitt etterlatt.

De ber om forbedret lønn, og sier at €320 ($322) dommerne tjener og €160 ($161) assistentene tjener for hver kamp ikke er nok.

“Vi ønsker å komme tilbake på banen, men under passende forhold,” heter det i uttalelsen deres.

Kvinneligaen svarte i en uttalelse til lokale medier ved å si at den hadde presentert en plan for det spanske fotballforbundet for å øke lønningene deres, men har ennå ikke fått svar.

Ligaen la til at hvis dommerne ikke dukket opp på jobb, ville de møte “juridiske og disiplinære tiltak”.

Språket kommer dager etter at assistentdommer Guadalupe Porras ble den første spanske kvinnen til å jobbe en Champions League-kamp for menn: Napolis 4-1-seier over Liverpool onsdag.

Barcelona, ​​Champions League-vinneren i 2021, har vunnet den spanske ligaen de siste tre sesongene.Kilde