Shadow

Skinn og lær som hobby

Med så mange ting som skjer rundt om i verden, vet vi at det er vanskelig å finne en tid for fritid og avslapning. Det er også vanskelig å finne noe du vil være interessert i. Men å lage noe i lær er gøy!

Så hva kan du gjøre med lær?

La oss gi deg et innblikk. Du kan lage alt fra belter til vesker til sko til bokomslag, og også saler så vel som annet hesteutstyr og mer kreative produkter som smykker. Dette er flotte gaver til henne og til han.

Skinn er et langvarig, slitesterkt og solid produkt. Tykkelsen, elastisiteten og styrken til skinn varierer dramatisk avhengig av dyret og plasseringen av hver del av kroppen. Selvfølgelig er ingen to skinn biter like fordi hver skapning er unik.

Lær – som nybegynner

En nybegynner kan produsere vakre og funksjonelle ting av skinn med tilstrekkelig og riktig verktøy samt litt veiledning, selv i eget hus. Det tilbys flere nybegynnerkurs i lærarbeid, og som med alle fag, vil det å studere fra en profesjonell med et tiår med kunnskap hjelpe deg med å velge konsepter og kompetanse langt raskere enn å lese eller se videoer.

Hvis kurs ikke interesserer deg, er det flere nettressurser og bøker om skinn med mer tilgjengelig for å gi lærprosjektene dine en sjanse. Du kan også finne mye om dette på YouTube. Slik som denne videoen:

Begynn med å velge ditt skinnprosjekt

Det kan være lurt å starte med et enklere prosjekt, slik at du sakte skal bli hektet på lærarbeid. Lærarbeid, som alle andre ferdigheter, har en tilpasningsperiode. Det er ikke så enkelt som TikTok-videoer skaper inntrykk av, så du må korrigere tankene dine og akseptere at din første innsats nesten helt sikkert vil se forferdelig ut. Og det er helt greit!

Å lage ting som fascinerer deg er den fineste tingen du kan gjøre når du akkurat har begynt. Dette holder deg ikke bare motivert til å fullføre jobben, men det konsentrerer deg også om noen få lærbearbeidingsevner i stedet for å bli oversvømmet av alt på samme tid. Og det som er bra med å lage lær er at det ikke trenger mye plass i huset ditt og mye for salg. Du kan til og med gjøre det på ditt eget rom.

Forslag til prosjekter for lærbearbeiding

Igjen, som nybegynner, så velg et prosjekt som vil være enkelt og ikke vanskelig for deg. Det er ekstremt enkelt å begynne å jobbe med skinn. Oppstartskostnader kan være rimelige, og de grunnleggende evnene kan brukes på en rekke oppgaver.

Du kan for eksempel lage:

  • En enkel lommebok
  • En veske
  • En kamerastropp
  • En klokkerem

Hvis du ikke er interessert i disse tingene, kan du bare søke etter et prosjekt som virkelig vil lokke deg til å lage lær. Sjekk ut YouTube.

Her er et eksempel på en video som ligger på YT:

Få tak i lærverktøy

Det er sannsynlig at uansett hva du bygger vil kreve noen endringer i den listen. Vi har satt sammen en liste over grunnleggende lærarbeidsverktøy for å se hva du har for hånden og hvilke lærbearbeidingsevner hvert verktøy er nødvendig for.

Hold ting enkelt og klargjør eller kjøp et verktøysett med en fin verktøykniv eller roterende kutter, en svingkniv, en diamantmeisel, en ripesyl, nåler og tråder (vokstråd, syntetisk tråd, bundet nylon, osv.).

En utskjærings-/skjærematte, stållinjaler og firkanter, kantføring, stemplingsverktøy, svamper og lateks- eller hardtreklubbe for å slå hull – enhver annen form for hammer vil skade læret og utstyret ditt. Andre anbefalte materialer inkluderer lerretsstoff, sandpapir, fargestoff, finish og lim, men typene kan variere avhengig av jobben.

På Jørm jensen Lærhandel får du tak i alt du trenger til din nye hobby. Sjekk skjæreplate, skjærekniv og alt det som trengs til skinn hobby her.

Lær de grunnleggende ferdighetene som trengs

Vanligvis trenger lærarbeid en rekke grunnleggende ferdigheter, inkludert hvordan du bruker ryggsøm, trimming og kantpolering. Men det er mer middels ferdigheter som ikke kreves for alle prosjekter, men som handler mer om å finjustere et verk eller større forpliktelser totalt sett. For mer uvanlige scenarier inkluderer de skiving, knivsliping og sying.

Velg et prosjekt som krever bare disse grunnleggende talentene og som er enkelt nok å gjøre i huset ditt og tomt til salgs. Denne startguiden inneholder et sammendrag av hvert av de grunnleggende talentene samt leksjoner om hvordan du gjør dem.

Hvilke steder kan du kjøpe lær og skinn?

Skinn er ikke billig. Verre, bare å kjøpe det kan være utfordrende. Det ser ut til å være en rekke detaljerte språk å lære, og å være bevisst på leverandøren kan være en tapende kamp fordi det nesten ikke er noen bærekraftig lærproduksjon.

Det er heller ingen enkel måte å vite hvilken type skinn du trenger for hver jobb. Det er veldig mulig at du ender opp med en veldig heftig, hard hud, som vil forvandle den nydelige vesken du forestilte deg til en så ubrukelig, overdrevent designet lærboks. Sjekk ut hva Jjensen.no har av typer skinn og lær.

Når det gjelder å velge skinn for hobbien din, har du et bredt spekter av muligheter. Fordi det er så mange muligheter, er det best å vite hva du skal søke etter når du akkurat er i gang enn å sjekke alle. Elementene du virkelig ønsker å se på etter at du vet hvilket prosjekt du planlegger å lage, er tannage (veggbrun skinn, krombrun skinn), vekt, temperament og finish.

Etter at du har en grunnleggende forståelse av disse ordene og har bestemt deg for hvilken type skinn som passer best for jobben du jobber med, må du nå finne en anstendig butikk som selger skinnet.

Hva blir det neste?

Etter at du har satt opp alt som vi har nevnt i listen, er det bare å begynne å jobbe med prosjektet ditt! Vi vet at det faktisk er overveldende, men du kan se en fullstendig veiledning på YouTube eller lese en trinn-for-trinn-veiledning på et hvilket som helst nettsted. Med alt dette kan du endelig starte en hobby du kan gjøre når du er på en fridag eller når du bare kjeder deg!

Hvor langt tar det?

Punktet du begynner på reisen vil avgjøre hvor lang tid det vil ta deg å lage noe. Eller i det minste hvor lang tid det tar deg å produsere et produkt som samsvarer med dine spesielle kvalitetsegenskaper. Det er opp til deg å bestemme hva du ønsker å produsere. Vi foreslår igjen å starte med noe enkelt som du kan oppnå på en eller to netter i ditt eget hus og tomt til salgs. Dette høres ut som om du lager noe kult på noen få netter eller over helgen hvis du har akkurat det du trenger.

Lær å lage er virkelig en morsom måte å kose seg med en ettermiddag på, men det kan muligens forvandles til et vellykket lite firma? Et lærhåndverksfirma i huset ditt… Selge ting du lager kan være en lukrativ og effektiv metode for å supplere inntekten din. For eksempel er det folk som tjener penger på å selge skinnprodukter på Hilsener.no. På grunn av sin fleksibilitet er skinn et spesielt populært materiale. Skinnartikler kan brukes til enhver anledning og vil holde deg stilig og attraktiv på alle måter. Skinn vil overleve enhver motetrend og forbli praktisk i årene som kommer.