Shadow

Sjåfører feirer F1 i Austin med hjelmer i spesialutgave


Formel 1 elsker Austin, Texas. Det var tilfellet lenge før Drive to Survive-fenomenet gjorde USAs Grand Prix til et av de mest godt besøkte arrangementene i sportens historie. I fjor ønsket Circuit of the Americas 400 000 tilskuere velkommen gjennom portene i løpet av den tre dager lange løpshelgen, og i år forventes det tallet å stige til 440 000 (Se den amerikanske fastlegen på søndag kl. 13:30 ET; stream direkte på ABC).

En tur til hovedstaden i Texas er sirklet rundt på kalenderne til så mange i hele paddocken. Ikke bare er Austin hjemsted for noen av sesongens beste folkemengder, det kan skryte av et kjøkken og en viss kultur som gir gjenklang med sjåførene, ingeniørene og de fleste som utgjør dette omreisende sirkuset.

– Se Formel 1 hele sesongen på ESPN
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Spør en hvilken som helst sjåfør på rutenettet, og COTA vil uunngåelig lande høyt oppe i rekkefølgen til favorittløpene deres, men du trenger ikke ta deres ord for det. Se tilbake på historien til dette løpet, og hvert år vil du finne førere som feirer oppholdet i Live Music (og BBQ) Capital of the World.

Dette året er ikke annerledes. Drivere opp og ned i rutenettet har avslørt ferske hjelmdesigner for USAs GP hele uken, nesten alle med en lokal smak som er umiskjennelig Austin. Så la oss avrunde hvert eneste slående nye lokk på COTA i 2022.

Det spiller ingen rolle om du vokste opp på slettene i Texas eller på bredden av Seinen, hvilken liten gutt vokser ikke opp og drømmer om å bli en cowboy? Lone Star State-merket i gull satt mot den patinerte hvite basen gir Gasly et utseende som bærer massevis av “Westworld”-vibber fra tidlige sesonger.

Den 26 år gamle franske sjåføren er neppe den første turisten som besøker Austin og spiller opp det estetiske, men det betyr ikke at artistene hans på BS Designs ikke har trukket frem et sterkt motiv som vil gi gjenklang hos lokalbefolkningen.

Det er en lang, lang historie med syklister som kommer til USA pyntet i rødt, hvitt og blått, og gjenskaper utseendet til Captain America og Evel Knievel, men dette tilbudet fra vår nyslåtte to ganger verdensmester er noe annerledes. Tanken bak er frisk, ny og morsom.

Formene og designene er de samme som Verstappen har på praktisk talt alle løp han konkurrerer, men det Jens Munser Designs har gjort for å feire Austin er å ha de dristige røde, hvite og blå linjene som grenser til COTAs ess og tårnkompleks. Disse funksjonene fremheves av stjernene som med jevne mellomrom vises innenfor de malte asfaltbåndene, og representerer også 2021- og 2022-titlene den 25 år gamle nederlandske sjåføren har gjort krav på.

Hva er mer texansk – og i forlengelsen amerikansk – enn blå jeans? (Selv om det, med tanke på temperaturene som forventes i Austin, er vanskelig å fatte å bruke jeans på COTA denne helgen.)

Zhous lokk henter inspirasjon fra en stift av dagligdags amerikansk mote, og mannskapet på KV Design tjener Alfa-sjåførens bonuspoeng for å fange de små detaljene som gullsømmene og stoffteksturen til den blå jeanbasen. Stjernen til denne hjelmen er utvilsomt “Zhou”-beltespennen som stolt vises på baksiden av denne hjernebøtta.

Peter Parker kommer kanskje fra Queens, men det er ikke noe mer Americana i global popkultur enn superhelter, noe som gjør USAs fastlege til det ideelle stedet å feire 60 år med Spider-Man. Og i en sport som er så avhengig av reflekser og reaksjonstider, er det en mer passende superhelt å feire enn Spidey?

Alle som har sett en Marvel-film i det siste kan fortelle deg at det tilsynelatende finnes uendelige variasjoner av Spider-Man-drakter, så betrakt oss som begeistret over at inspirasjonen til Ocons hjelm ser ut til å være den klassiske knallrøde, svarte webbing og kongeblå aksent – ​​selv om Spider-Man-logoen på toppen stammer fra mer moderne tolkninger.

Fra støvler til chaps til belter, skinn er overalt i cowboykulturen, og som sådan vil du finne mye av det i gatene i Austin og ranchene lenger utenfor byen. Så det er fornuftig at en av disse sjåførene vil se til det materialet for inspirasjon til en texansk spesialutgave.

Designer Mark Antar sier at Strolls utseende også henter inspirasjon fra «Yellowstone», en vestlig TV-serie satt på slutten av 1800-tallet. Den lærrede teksturen til denne hjelmen ser enestående ut, blant de beste elementene i årets lokk, og sømmen har en hyperrealistisk følelse som krever en nærmere inspeksjon.

Anekdotisk sett er Kansas City verdens BBQ-hovedstad, men Austin (og resten av Texas, og Carolinas, og store deler av Tennessee, blant andre) har et legitimt krav på den kronen. Leclerc og resten av F1-nettet kan se på seg selv som heldige at stjernekraften deres sikrer at de aldri trenger å vente i den timelange køen hos Franklin’s når de kommer til byen.

Du vet det kanskje ikke ved første øyekast, men Leclercs hjelm er faktisk inspirert av BBQ. Nærmere bestemt BBQ-saus. En perfekt brisket kan være for hellig til å smake med en vanlig BBQ-saus fra hyllen på ditt lokale supermarked, men dette er utvilsomt verdig å kombinere med din neste bestilling av brente ender.

Som den uoffisielle hymnen til staten antyder, “stjernene om natten er store og lyse, dypt i hjertet av Texas,” og det sees tydelig på toppen av Schumachers hjelm – en vakker nattehimmel pepret med en galakse av stjerner. Det som er spesielt med denne designen er at den har et utrolig personlig preg, i tillegg til å være inspirert av plasseringen til helgens løp.

Schumacher-familien eier en ranch 90 mil nord for Dallas, hvor mamma Corinna og søster Gina overvåker et treningsprogram for utstillingshester, og det er der solnedgangen rundt Micks hjelm finner sted. På baksiden er et par bilder av Gina, en 11 ganger europeisk og fire ganger verdensmester i hestesport, som rir på hestene sine. Som Mick sa om søsterens prestasjoner, “Jeg er en stolt lillebror.”

Det ville ikke vært en tur til Austin uten en varm hjelm fra selveste Honey Badger, og Ricciardo sviktet oss ikke i 2022. Du kan argumentere for at det ikke finnes noe større navn i amerikansk motorsport enn Ricky Bobby, og det er akkurat hvem australieren har henvendt seg til for inspirasjon.

Tatt i betraktning at den tidligere Renault- og Red Bull-mannen står foran et år utenfor et racersete i 2023, og McLaren har valgt å gå videre til Oscar Piastri for neste sesong, føles det ganske passende for Ricciardo å adoptere Bobbys “ME”-live fra “Talladega”. Netter.” Og det er kanskje ingen større linje fra filmen for å oppsummere både Ricciardo og Bobby enn «I wanna go fast», som er trykt stolt på baksiden av hjelmen.

Bonuspoeng for alle Ricciardos «Talladega Nights»-sitater, spesielt de mer obskure, i Instagram-klippet hans som avslører årets design.

Vettel har brukt mye av denne sesongen på å øke bevisstheten om miljøspørsmål, fra hans hyppige kommentarer om klimaendringer til hans pågående arbeid for å redde biene, så hans adopsjon av USAs hippiefortid føles veldig på merkevaren. Med sitt skjegg og lange hår har den fire ganger verdensmesteren absolutt utseendet som minner om dagene med fred og kjærlighet.

Utover temaet med at dette lokket er bank på pengene, er dette kunstverket fra Jens Munser Designs blant de vakreste i Austin i år. Båndene av skyggelagt turkis, kontrastert med speilende bånd av nyanser av oransje, utfyller hverandre veldig fint, og metalliske-flake-detaljene som fredstegnet og “peace and love”-grafikken treffer den grunnfargen.

Kilde