Sheriff Tiraspol vs. Manchester United – Fotballkamprapport – 15. september 2022

Cristiano Ronaldo scoret sitt første mål for sesongen og sitt første mål noensinne i Europa League da Manchester United slo sheriff Tiraspol 2-0 i Moldova torsdag.

Ronaldo, som ikke har startet i Premier League siden Uniteds 4-0-tap mot Brentford 13. august, gjorde ingen feil da han omsatte en straffe i det 39. minutt etter at Diogo Dalot ble felt i boksen.

– Ronaldo ‘trenger’ mål for å få slutt på tørken – Ten Hag
– Man United-spillervurderinger fra seier over Sheriff

På det tidspunktet var gjestene allerede et mål til gode. Jadon Sancho satte United på veien til seier med en smart avslutning etter 17 minutter.

Målet var Sanchos tredje for sesongen og kom den dagen han ble utelatt fra Gareth Southgates siste England-tropp før verdenscupen.

Seieren var sårt tiltrengt for Erik ten Hags lag etter at de tapte Europa League-åpningen 1-0 hjemme mot Real Sociedad forrige uke. United ligger nå på andreplass bak LaLiga-laget i gruppe E, foran deres dobbel-heading mot den kypriotiske siden Omonia Nicosia.

Sancho kunne ha hatt et andre mål for seg selv kort før Ronaldo doblet ledelsen, men Sheriff-forsvarer Stjepan Radeljic nektet ham med en fin glidende klarering utenfor mållinjen.

Man United hadde imidlertid ikke ting på sin egen måte, mot mesterne i Moldova. Sheriff frikjente seg selv godt i begynnelsen og var nær en utligning da spiss Iyayi Atiemwen boret et 25-yard skudd like utenfor David de Geas stolpe.

Men den større kvaliteten var tydelig hos de besøkende. Og den evnen skinte igjennom på åpningsmålet da Christian Eriksen avsluttet et fint pasningstrekk ved å plukke ut Sancho, som tok feilfot en forsvarsspiller før han fant det nederste hjørnet av nettet.

Etter at Dalot ble klønete snublet av Patrick Kpozo, hadde Ronaldo sjansen til å effektivt avslutte kampen som en konkurranse på vei til pause. 37-åringen satte straffen ned i midten for det 699. klubbmålet i sin strålende karriere, og ga et sjeldent smil i det som har vært en utfordrende start på sesongen.