Salah, Firmino 5/10 som Liverpool lider sjokktap i Forest

Liverpool klarte ikke å fortsette momentumet etter to strake Premier League-seire da de led et 1-0-tap mot Nottingham Forest på City Ground lørdag.

En første omgang med få sjanser så de røde nyte det beste av spillet, men de klarte ikke å utnytte det da Fabio Carvalhos innsats mot Dean Henderson var tam, mens Virgil van Dijks beslutning om å heade ballen over målet til tross for at han var seks meter unna den reiser ufarlig til sikkerheten.

Forest så ut til å treffe Liverpool på kontringen mesteparten av kampen, og de nøt en viss suksess da de vant ballen høyt oppe på banen, men ikke mer enn da Taiwo Awoniyi tvang Joe Gomez til en feil i andre omgang, noe som tillot vertene for å score fra det resulterende frisparket. Ledelsen deres ble nesten doblet før James Milner blokkerte Morgan Gibbs-Whites innsats på mål.

Van Dijk hadde den beste sjansen for utligningen i overtid da han dirigerte en fri heading mot mål, bare for at hans innsats ble matchet av Henderson, som produserte en sterk redning med rask reaksjon for å sikre at Steve Coopers side tjente alle tre poengene.

Positiver

En positiv prestasjon for Curtis Jones vil hjelpe Liverpool fremover etter en rekke skadeproblemer, og det var nok et lys fra Harvey Elliott, som fortsetter å skinne for Jurgen Klopp.

Negativer

De røde var slurvete i besittelse for ofte, og det så at fremskutte baller gikk uforsiktig ut av spill. Liverpool så også ut til å ha vendt tilbake til sine måter å innrømme flere kontringer, og til slutt ble straffet av Awoniyi.

Managerrangering av 10

Jürgen Klopp, 6 — Reagerte raskt på å gå under 1-0 med to innbyttere som kunne vært gjort tidligere. Klopps spilleplan så ut til å være nok for seier på dagen, men individuelle feil og beslutningstaking på banen gjorde at det var lite han kunne gjøre.

Spillervurderinger (1-10; 10 = best, spillere introdusert etter 70 minutter får ingen vurdering)

GK Alisson 7 – Det var ikke mye Alisson kunne gjøre med åpningsmålet da det kanonerte seg tilbake fra treverket og inn på banen til Awoniyi. Holdt kampen 1-0 med noen store redninger.

DF Andy Robertson 6 – Tok ofte den riktige avgjørelsen når han gikk fremover og lot ikke mye utvikle seg nedover flanken, selv om motstanderne så ut til å sikte mot motsatt ving.

DF Virgil van Dijk 6 – En trygg prestasjon bakerst, men hans største øyeblikk i kampen var da han ikke rettet headingen mot mål fra seks meter unna. Hans innsats på skadetid var for sentral og gjorde at Henderson kunne redde.

DF Joe Gomez 5 – Tok noen ganger for lang tid på ballen og ble tatt ut i andre omgang da han felte Awoniyi før åpningsmålet.

DF James Milner 7– Strakte spillet på høyre kanal og så ut til å overlappe Elliott for å skape sjanser med kryss inn i feltet. En nøkkelblokk holdt Liverpool inne i kampen.

MF Fabinho 5 – Så ut til å forankre de fire bakre, men han kunne sjelden komme i nærheten av Forest-spillere for å gjøre en utfordring. Spillet brøt sammen for ofte når han var i besittelse, med sitt verste øyeblikk da han kjørte ut i trafikken med ballen og mistet den uforsiktig i det 85. minutt.

MF Curtis Jones 7 – Ryddig i besittelse i en rolle som så at Jones så ut til å kontrollere spillet fra midtbanen i stedet for å skape målsjanser i mer avanserte områder. En sterk prestasjon etter litt tid på sidelinjen med en skade i en rolle som kan passe ham i fremtidige kamper.

MF Harvey Elliott 7 – Elliott så lys ut hver gang han hadde ballen da de røde jevnlig skapte angrep nedover høyrekanten, og han plukket nesten opp en assist med en utsøkt pasning som ga Carvalho en en-mot-en-mulighet.

FW Fabio Carvalho 6 – 20-åringen hadde kampens første store sjanse med en delikat touch som tok ned pasningen til Elliott, men han klarte ikke å få avslutningen riktig. Sløsing i besittelse til tider.

FW Roberto Firmino 5 – Liverpool slet med å få ballen til Firmino, som ikke utnyttet sine begrensede muligheter i ballbesittelse. Til slutt byttet ut i det 76. minutt.

FW Mohamed Salah 5 – Nølende med beslutninger og klarte ikke å komme i gang sammenlagt mot Forests dype backlinje. Anonym i andre omgang etter å ha unnlatt å få skikkelig kobling på en sjanse hvor han hadde mer tid enn han trodde.

Vikarer

Trent Alexander-Arnold (Milner, 62″) 7 – En rekke farlige dødballleveringer førte nesten til mål, men Firmino og Van Dijk klarte ikke å konvertere. Kom nærme med en heading for å hente en redning fra Henderson.

Jordan Henderson (Carvalho, 62″) 6 – Kapteinen presset aggressivt fra midtbanen for å hjelpe Liverpool med å vinne ballen tilbake i bedre posisjoner.

Alex Oxlade-Chamberlain (Firmino, 76″) N/R – Introdusert for Firmino da han kom tilbake fra skade – hans første opptreden denne sesongen.