Shadow

Ryan Giggs overfallsrettssak – Ex-Man United-manager Sir Alex Ferguson kalt som karaktervitne


MANCHESTER, England – Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson ble fredag ​​kalt som karaktervitne for Ryan Giggs i en rettssak som involverte den tidligere Premier League-fotballspilleren.

Giggs står tiltalt for overgrep og bruk av tvangsatferd mot en eks-kjæreste.

Den 80 år gamle Ferguson, som avla bevis i rettssalen på dag 10 av rettssaken, sa at Giggs hadde et «fantastisk temperament».

Han sa til retten: “Å ha en karriere så lenge han hadde i en vanskelig posisjon, når det gjelder energi, oppfylte han alt vi noen gang ønsket oss.”

“Alle så på Ryan Giggs som nr. 1,” la han til.

På spørsmål fra Giggs’ advokat om han noen gang hadde sett sin tidligere spiller “miste besinnelsen eller bli aggressiv,” sa Ferguson: “Nei.”

Ferguson sa at Giggs var sterk nok til å ta «den skarpe enden av tungen min».

“Jeg brukte Ryan mye i betydningen at når jeg mistet humøret om ytelse, ville jeg noen ganger brukt Ryan som et eksempel,” sa Ferguson.

“Alle andre,” la han til, “i garderoben ville tenke: ‘Hvis Ryan Giggs kan ta det, kan vi alle ta det’.”

Den 48 år gamle Giggs er anklaget for å ha overfalt Kate Greville (36) og forårsaket faktisk kroppsskade i hjemmet hans i Worsley, Stor-Manchester, i november 2020. Han er også siktet for vanlig overgrep mot Grevilles yngre søster under samme hendelse, i tillegg til å bruke kontrollerende og tvangsatferd overfor sin tidligere kjæreste fra august 2017 til november 2020.

Giggs har avvist alle anklagene.

Han gikk av som manager for Wales-landslaget i juni, og sa at han ikke ønsket å sette forberedelsene til verdensmesterskapet i Qatar i fare senere i år. Han hadde hatt permisjon siden november.

Ferguson, som var United-manager fra 1986 til 2013, husket at Giggs debuterte for laget i en alder av 17.

– Saken var at pressen begynte å sammenligne ham med [former United star] George Best. Vi måtte møte mye oppmerksomhet på gutten. Jeg sa til moren hans: ‘Se, hvis du kan stole på meg, skal jeg passe på ham.’

Ferguson la til: “Når noen sier at du er den neste George Best, er det et stort problem. Men gutten var flott, ingen problemer.”

Under rettssaken har Giggs sagt at hans rykte for utroskap var rettferdiggjort, men at han “aldri” har angrepet en kvinne fysisk.Kilde