Will Power binder Mario Andrettis IndyCar polrekord på World Wide Technology Raceway

MADISON, Ill. — IndyCar-poengleder Will Power vant stangen for lørdagskveldsløpet på World Wide Technology Raceway og liknet Mario Andretti for seriens polrekord.

Den 67. polen i Powers karriere ble vunnet fredag ​​på den korte ovalen nær St. Louis. Australieren snudde en runde på 183,089 mph for enkelt å oppnå den øverste startplassen for det kritiske løpet i IndyCar-mesterskapskampen.

Kraften går til lørdag kveld og klamrer seg til en ledelse på seks poeng på stillingen over Scott Dixon, og sju førere er atskilt med bare 59 poeng. I alt er 11 førere matematisk kvalifiserte til å vinne mesterskapet med tre løp igjen.

Powers fjerde pol for sesongen var den han har jaget siden 2020, da han endelig innså at Andrettis merke var innen rekkevidde.

“Det er noe jeg har hatt øye på en stund. Jeg tror da jeg kom til 60, jeg var som “Dette kan være mulig,” sa Power. “Det er definitivt en stor boks å krysse av.”

Andretti forventer at rekorden snart faller. For to uker siden i Nashville vant Dixon for 63. gang for å passere Andretti til andreplass på tidenes liste.

«Han er uavgjort nå, men han vil slå rekorden fordi han vil ha det vondt og vet hvordan han skal gjøre det», skrev Andretti på Twitter.

Men nå som Power har likt rekorden, retter han oppmerksomheten mot mesterskapskampen.

“Jeg føler ingen lettelse fordi jeg er så fokusert på løpet og mesterskapet. Jeg kan tenke på det senere og føle meg bra med det,” sa Power. “Akkurat nå er det bare så viktig å ha en god bil i løpet og ha en solid dag.”

Indianapolis 500-vinner Marcus Ericsson, som holdt poengledelsen i seks løp denne sesongen, kvalifiserte seg som nummer to for Chip Ganassi Racing.

“Jeg tror jeg vil gjøre alt jeg kan for å prøve å vinne dette mesterskapet,” sa Ericsson, som er tredje i poeng og ligger bak Power med 12.

Ericsson ble fulgt av Powers lagkamerater i Team Penske, Josef Newgarden og Scott McLaughlin. Newgarden er den forsvarende løpsvinneren og 22 poeng bak Power på plass på fjerdeplass.

IndyCar-mester Alex Palou kvalifiserte seg som nummer fem for Ganassi og ble fulgt av lagkamerat Dixon på sjette plass. Pato O’Ward fra Arrow McLaren SP ble nummer sju da de syv beste sjåførene på rangeringen feiret de syv øverste plassene – fire Chevroleter til de tre Hondaene fra Ganassi.

“Jeg tror mye av tiden du kommer til å finne deg selv i å kjøre kappløp med folk som du faktisk kjemper mesterskapet med,” sa O’Ward før kvalifiseringen. På 59 poeng sa han at målet hans er klart: “Jeg trenger å vinne. Jeg må vinne løp for å kunne ha en sjanse.”

Takuma Sato fra Dale Coyne Racing kvalifiserte seg som åttende og sa etter løpeturen at han jobber med en avtale om å komme tilbake til laget neste sesong.

“Jeg tror alle er fornøyd med hvor vi er, men mange ting må gjøres før vi krysser av,” sa Sato. “Det ville være synd om vi slutter. Vi ønsker å bygge opp med dette laget, det er lite, men det er et flott konkurransedyktig lag og jeg vil gjerne fortsette å holde det sammen.”

Andretti Autosport-serien med fire biler kvalifiserte seg fra niende til 12. plass og ble ledet av Romain Grosjean, som gjorde sin ovale debut på Gateway for et år siden. Devlin DeFrancesco ble nummer 10 og fulgt av Alexander Rossi og Colton Herta.

DeFrancesco, en rookie, testet på Gateway forrige uke som forberedelse til løpet og sa at komfortnivået hans på ovaler har forbedret seg dramatisk siden starten av sesongen. Han sa også at han ikke vet hvorfor han er i ryktebøken som sjåfør i ferd med å miste jobben.

“Jeg har en flerårig avtale med Andretti Steinbrenner Racing. Jeg aner ikke hvor ryktene kommer fra,” sa DeFrancesco. “Hva jeg vet hvis jeg har en flerårskontrakt.”