Rose Lavelle leder USWNTs flytende angrep i seier til tross for at hun så Nigeria få en imponerende avslutningsrekke

Rose Lavelle scoret klarsignalet og det amerikanske kvinnelandslaget vant sin 13. strake kamp med en 2-1-seier over Nigeria tirsdag kveld på Audi Field i Washington, DC. USWNT hadde også fordel av et selvmål for å forlenge lagets ubeseirede rekke på amerikansk jord til 71 kamper.

Lagene møttes først lørdag i Kansas City, Kansas, og USA gikk av med en 4-0-seier. Nigeria manglet seks startende på grunn av skader og visumproblemer. Selvmålet ga USA en tidlig ledelse i det 24. minutt, men Nigeria utlignet på Uchenna Kanus scoring etter pause.

Det var det første målet som USA har gitt opp i år. Målet avbrøt også en ni-kamps shutout-rekke for amerikanerne.

USA trakk seg tilbake i front med Lavelles mål etter et innlegg fra Megan Rapinoe i det 66. minutt. Det var Lavelles fjerde mål for året.

Etter kampen signerte de amerikanske kvinnene og deres mannlige kolleger formelt tariffavtalene som ble inngått i mai med US Soccer som gir spillere på begge sider lik lønn.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Lavelle fører til et mer flytende angrep

Der Rose Lavelle går, følger suksess. På tirsdag betydde det store områder av feltet – ikke akkurat hennes mest ideelle posisjon. Det hele var imidlertid designet. Lavelle startet kampen i rollen nr. 10, en som hun har eid en stund i USAs startoppstilling.

Men på tirsdag – omtrent som i lørdagens 4-0 seier – drev Lavelle til USWNTs høyre side for å okkupere plassen ryddet av kantspiller Sophia Smith. Bevegelsene er tilsiktede, og de gjør USWNT ekstremt vanskelig å forsvare. USAs åpningsmål i det 24. minutt var offisielt et selvmål, men kom nok en gang gjennom tålmodig oppbyggingsspill, som Lavelle var en katalysator for. I øyeblikkene før det målet fant Lavelle gjentatte ganger plass til å utnytte den høyre siden da Smith overbelastet de sentrale områdene og fikk Nigerias relativt uerfarne backlinje til å ryke.

Lavelle ble belønnet i det 66. minutt da hun scoret en spektakulær kampvinner, et dykkehode som tvang henne til å vri kroppen for en ball servert bak henne. Det var ikke Lavelles første dykkehode for året, og det var heller ikke første gang hun har vært i fokus for USWNTs angrep. Lavelle i store områder ble en gang sett på som et problem, en sløsing med at et sentralt midtbanetalent ble festet til sidelinjen. Det var en viktig forklaring på hennes merkelige 2020-21-sesong i Manchester City. Der ble hun ofte spurt om å spille som kantspiller.

I dette systemet for USWNT er hun nr. 10 som oppfordres til å overbelaste brede kanaler. Det gjør hun med stor suksess.

2. Imponerende shutout-rekke brøt

USWNTs ni kampers avslutningsrekke tok en spektakulær slutt da Uchenna Kanu, en erstatter i andre omgang for Nigeria, slo et skudd i øvre hjørne for en utligning fire minutter etter pause. Det var det første målet USWNT tillot på 880 minutter, uavgjort for den tredje lengste rekken i lagets historie. Kanu gled inn bak Sofia Huerta på USAs høyre side og Huerta spilte feil gjennom ballen, slik at den kunne slippe til Kanu for det spektakulære skuddet som unngikk en restituert Alana Cook.

Det var en rettferdig belønning for et Nigeria-lag som kom ut i et mer angrepsvillig oppsett enn i lørdagens 4-0-tap mot USA. Det fungerte også som en mentalitetstest for en relativt uerfaren backlinje. Cook paret seg med Naomi Girma sentralt da kaptein Becky Sauerbrunn skiftet til benken for denne kampen, mens Huerta og Emily Fox beholdt rollene som bakspillere.

Fox gjorde det bra defensivt da Michelle Alozie forsøkte å kombinere med Ifeoma Onumonu nedover Nigerias høyre side, og det var Fox som spilte gjennomspillet til Mallory Pugh for USWNTs åpningsmål i det 24. minutt. Huerta fortsatte også å presse høyt opp på motsatt flanke og kombinere med frontlinjen.

Kanus mål – og likeså responsen på det – vil stille ytterligere spørsmål om USAs ideelle startlinje. Cook har vært startskuddet sammen med Sauerbrunn, selv om Girma tilbyr et bredere pasningsfelt, som bevist av hennes engasjement i det åpningsmålet. Huerta fortsetter å presse høyt betyr også flere øyeblikk med eksponering for Cook.

USWNT-hovedtrener Vlatko Andonovski snakket om å bygge relasjoner innen undergrupper av laget. Cook-Huerta-kombinasjonen på den høyre siden er åpenbart en av disse.

3. Trenger du en nr. 6? Sam Coffey har gått inn i chatten

USWNT-hovedtrener Vlatko Andonovski ble forrige uke spurt om hvor mange defensive midtbanespillere han tror han trenger på en 23-spillers verdenscupliste. Svaret hans var frekt: 2,5. Andonovski ser for seg å ha to naturlige nr. 6 og en annen spiller som kan spille der blant flere midtbaneposisjoner. Lindsey Horan er mest sannsynlig den verktøykniven i Andonovskis sinn, etter å ha prøvd henne som nr. 6 i fjor etter at Julie Ertz gikk ned skadet.

Horan er en talentfull toveis midtbanespiller, men å spille henne som nr. 6 var en del av en totalt sett katastrofal lagprestasjon i OL-åpningen, et 3-0-tap for Sverige. Andi Sullivan er helt klart startnummer 6 på dette tidspunktet, og Ertz sine fremtidsplaner forblir ukjente. Hun fødte nylig sitt første barn og er ikke under kontrakt med noe profesjonelt team. Coffey kan da komme inn i relativt raskt tempo hvis det er en reserve nr. 6-rolle å hente.

Hun startet tirsdag mot Nigeria for sin første amerikanske landskamp, ​​litt over to måneder etter å ha fått sin første oppfordring før VM-kvalifiseringen (og deretter ble med i kvalifiseringstroppen som skadeerstatter). Tirsdag så Coffey ut som en naturlig på begge sider av ballen. Hun hadde et par øyeblikk som kunne vært bedre, men selv i disse kom hun seg raskt for å ta en nødvendig takling eller komme tilbake på ballen og starte angrepet på nytt. Alt tatt i betraktning begynte hun å komme med saken sin.

Spillerrangeringer

Forente stater: Casey Murphy, 6. Naomi Girma, 6. Alana Cook, 6. Sofia Huerta, 6. Emily Fox, 7. Sam Coffey, 7. Lindsey Horan, 7. Rose Lavelle, 8. Sophia Smith, 7. Mallory Pugh, 7. Alex Morgan, 6.
Subs: Megan Rapinoe, 7. Hailie Mace, 6. Ashley Hatch, 6.

Nigeria: Chiamaka Nnadozie, 6. Osinachi Ohale, 7. Glory Ogbonna, 6. Toni Payne, 6. Blessing Demehin, 5. Michelle Alozie, 6. Christy Ucheibe, 6. Rofiat Adenike Imuran, 5. Onyi Echegini, 5. Rasheedat 6 Ajibade, Ifeoma Onumonu, 7.

Subs: Uchenna Kanu, 7. Nicole Payne, 6. Vivian Ikechukwu, 6. Gift Monday, 6. Amanda Mbadi, 5.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Rose Lavelle, USA

Lavelle dukket opp overalt på natten og var kampens spiller allerede før hun scoret sin store kampvinner.

VERST: Rofiat Adenike Imuran, Nigeria

Slet konsekvent med å håndtere Smith-Lavelle-overbelastningen på den flanken.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Det var en festlig modus etter kampen i forkant av signeringsseremonien for den nye tariffavtalen.

Den amerikanske kapteinen Becky Sauerbrunn kaller den nye CBA en “enorm seier” for spillerne.

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

Kom tilbake snart.

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– USWNT slapp inn sitt første mål siden 9. april, og satte en stopper for en 9-kamps avslutningsrekke, som var uavgjort til 3. lengste all-time i lagets historie. I løpet av den 880 minutter lange strekningen hadde USA scoret sine motstandere 31-0 i løpet av denne perioden.

– Nesten 22 år mellom målene fra Nigeria mot USWNT – Super Falcons scoret sist mot USA var i et 3-1-tap 20. september 2000 i de olympiske leker.

– USWNT har nå en seierrekke på 13 kamper, nest lengst under manager Vlatko Andonovski (lengst var 16 fra november 2019 til februar 2021).

Neste

Forente stater: Neste opp vil være en stor kamp 7. oktober mot Euro-mesterne England på Wembley.

Nigeria: Et besøk til Japan for en vennskapskamp 6. oktober.