Shadow

Rory McIlroy stormer tilbake for å vinne FedEx Cup og $18 millioner


Rory McIlroyden sterkeste stemmen for PGA Tour i et turbulent år, hadde det siste ordet med klubbene sine søndag da han samlet seg fra seks skudd bak for å vinne Tour Championship og fange FedEx Cup for tredje gang.

McIlroy vant $18 millioner, og presset PGA Tour-inntektene til over $26 millioner for sesongen. Han avsluttet med en 4-under 66 for å forbigå Masters-mesteren Scottie Scheffler, som bare gjorde én birdie på en 73.

Scheffler håpet å avslutte det beste golfåret med FedEx Cup-tittelen. I stedet ble hans oppføring i rekordboken likt en PGA Tour-rekord for å miste den største 54-hulls ledelsen. Den siste som gjorde det var Dustin Johnson i 2017 på HSBC Champions.

Sungjae Im falt tilbake med en dobbel bogey på det 14. hullet og klarte fortsatt en 66-er for å utligne for andre med Scheffler.

McIlroy omtalte den siste runden som et “skuespill”, og ikke bare på grunn av pro-McIlroy-publikummet som sang navnet hans langs de avsluttende hullene.

“To av de beste spillerne i verden går mot hverandre om den største premien på PGA Tour, og jeg håper alle hjemme likte det,” sa han.

McIlroy trengte massevis av hjelp fra Scheffler, nr. 1-seedet, som begynte med en ledelse på to skudd og aldri kom bak før det 70. hullet. Scheffler, som birded fire av seks hull søndag morgen for å fullføre tredje runde og bygge en seks-skudds ledelse, mistet den i de første syv hullene.

Og så var det en neglebiter helt til slutten, en fantastisk ettermiddag ved East Lake som ga to skudd.

McIlroy slo en 30-fots birdie-putt på par-3 15. hullet for å gi ledelsen. Etter at han fløy greenen med rundt 20 yards den 16., løp banen hans fort og headet av fronten av greenen da den traff pinnen og satte seg 7 fot unna.

Han reddet par. Scheffler eksploderte ut av en bunker til like innenfor 10 fot og bommet, noe som gjorde en bogey som satte ham bak for første gang hele uken. Scheffler misforsto en 10-fots birdie-sjanse den 17. til uavgjort, og sendte Tour Championship til det siste hullet med $18 millioner på linjen.

Schefflers 4-jern på par-5 18. seilte kort og høyre og inn i en bunker, og han sprengte ut over greenen. McIlroy gikk til venstre mot tribunen, tok lettelse og kom inn på greenen for et enkelt par.

Scheffler og Im vant 5,75 millioner dollar hver.

“Pengene kom definitivt ikke snikende inn i tankene mine. Jeg ønsket å vinne den sesonglange tittelen,” sa Scheffler. “Jeg har hatt et veldig bra år og jeg ønsket å avslutte det med en seier her, og dessverre klarte jeg ikke det.”

McIlroy vant FedEx Cup i 2016 i et sluttspill. Han vant FedEx Cup igjen i 2019, det første året med en forskjøvet start. Men dette kan ha vært høstens søteste, etter et år der PGA-touren har vært i en ekkel kamp med Saudi-finansierte LIV Golf, som allerede har tiltrukket seg rundt to dusin spillere og nå er en del av et antitrustsøksmål mot PGA Tour.

Det var McIlroy som har erklært sterk lojalitet til PGA Tour de siste årene da rivaliserende ligaer kom til syne. Og det var McIlroy som sammen med Tiger Woods ledet et viktig møte for kun spillere i forrige uke som førte til betydelige endringer foran turen.

Så, ja, dette hadde en ekstra grad av tilfredshet.

“Jeg tror på golfspillet. Jeg tror på denne turen, spesielt. Jeg tror på spillerne på denne turen,” sa McIlroy i trofépresentasjonen. “Det er det beste stedet i verden å spille golf, utelukkende, og jeg har spilt over alt.”

Selv på Tour Championship, typisk en feiring av slutten av året, var det hele helgen snakk om flere avhopp som kommer i løpet av de neste dagene. Daily Telegraph rapporterte for tre uker siden at British Open-mester Cameron Smith dro til LIV Golf, og fornyede rapporter i løpet av helgen bekreftet dette.

To personer som er klar over bevegelsene sa Marc Leishman, Harold Varner III og Anirban Lahiri drar. De snakket på betingelse av anonymitet fordi det ikke er kunngjort. Cameron Tringale kunngjorde sin avgjørelse på Twitter.

Fortsatt å bli bestemt er Joaquin Niemannhvis manager sa at chileneren ville diskutere alternativene med faren sin senere søndag.

“Alle på turné har måttet håndtere mye. Til og med gutta som har gått på LIV har måttet håndtere mye. Det har bare vært en veldig turbulent epoke i spillet vårt,” sa McIlroy. “Dette er det beste stedet i verden å spille golf. Det er det mest konkurransedyktige. Det har de beste spillerne. Det har de dypeste feltene. Jeg vet ikke hvorfor du vil spille noe annet sted.”

Med alle disse spekulasjonene, ble Tour Championship som så ut til å være en løping til et dynamisk show. Det meste tilfalt Scheffler, som så ut som forskjellige spillere da han kom tilbake søndag morgen og etter to timers pause før siste runde.

Han klarte ikke å få noe i gang og slapp fire andre inn i spillet. Scheffler slo bare ni av 18 greener i reguleringen.

McIlroy grep sjansen tidlig med tre strake birdies, den siste fra 30 fot på nr. 7 som førte til jubel fra bedriftstelt over hele banen.

Scheffler kjempet tilbake, og viste fantastisk stivhet uten at spillet hadde det med. Han hadde tre store par redninger tidlig på back ni og tok ledelsen for siste gang da McIlroy bommet på 14. green med et kort jern fra fairwayen og gjorde bogey.

McIlroy begynte turneringen seks skudd bak som nr. 7-seed. Han åpnet med et tee-skudd utenfor banen for en trippel bogey, og etter nok en bogey var han 10 bak før Scheffler i det hele tatt startet. Og på slutten hadde turens største stemme sitt største trofé.

Rapportering fra Associated Press.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde