Shadow

Haalands illevarslende hattrick, Lewandowski i brann, Firminos renessanse


Nok en helg med overskrifter, golazoer og uforutsigbare avslutninger i Europas største ligaer. Fra Liverpools 9-0-shell mot Bournemouth, til Robert Lewandowski scoret nok en brak for Barcelona, ​​manglet det ikke på drama.

ESPN-korrespondenter Rob Dawson, Alex Kirkland, Julien Laurens, Sam Marsden, James Tyler og James Olley bryter ned de store tingene du trenger å vite om helgen.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang


Gå til: Samtalepunkter | Beste mål | Lag i trøbbel | MVP for helgen


Samtalepunkter

Haaland har City som ser illevarslende ut

Manchester City scoret 99 ligamål forrige sesong på vei til en fjerde tittel på fem år, men de er allerede på vei til å knuse det merket etter bare fire kamper denne gangen.

Takket være Erling Haalands hattrick i 4-2-seieren over Crystal Palace lørdag, har Pep Guardiolas lag allerede plyndret 13 mål denne sesongen, og du må helt tilbake til mars for siste gang de ikke klarte å score minst. to ganger i en Premier League-kamp.

Det er heldig at de scorer så fritt, for foreløpig har de problemer med å holde dem ute i den andre enden. Palace kjørte inn i en tomålsledelse på Etihad da City gikk ned med to mål for fjerde gang på sine seks siste ligakamper. Bemerkelsesverdig nok har de ikke tapt noen av dem, vunnet to og uavgjort to. Palace så komfortabelt ut ved pause, men da City økte et gir etter pause, hadde de ikke noe svar.

Haaland, i mellomtiden, gjør narr av påstandene om at han kanskje ikke kan gjøre det i Premier League med seks mål på sine fire første kamper. Bare tre andre spillere – Diego Costa, Sergio Aguero og Mick Quinn – kan matche den starten i Premier League-æraen, og bekymrende for resten sier Guardiola at det er mer i vente. — Dawson

– Premier Leagues beste og verste drakter de siste 30 årene

Super Sommer kveler Bayern

Hvorfor foreslår folk at Bayern München må starte hver kamp med 1-0 under når det er keepere som Yann Sommer rundt? Den tidløse sveitsiske landslagsspilleren brukte lørdagen sin på å hindre Bundesliga-mesterne til en uavgjort 1-1 som de virkelig måtte jobbe hardt for, noe jeg ikke trodde skjedde i denne ligaen lenger? (Ahem.)

Etter at Borussia Mönchengladbach tok ledelsen veldig mye mot spillets gang før pause – og vi bør erkjenne at Sadio Mane fikk to mål avvist for offside her, selv om Dayot Upamecano burde ha gjort det bedre med å kutte ut en lang ball, i stedet for å gi Marcus Thuram en uhindret 40-yard løp og avslutning — Bayern kastet kjøkkenvasken på Sommer og han var klar for det, og gjorde en ligarekord med 19 redninger over de 90 minuttene for å bevare uavgjort. Bayern prøvde alt (inkludert 33 skudd på 2,82 xG) for å knekke Sommer, men måtte nøye seg med et poeng takket være Leroy Sane, som dukket opp umarkert på kanten av feltet for å feie hjem et lavt innlegg med venstrefoten.

– Se igjen: Bayern München 1-1 Gladbach (ESPN+, kun USA)

Sommer ble tatt på flatfot ved den anledningen, men sto på hodet mesteparten av kampen; Startet med en viltvoksende parering for å nekte Upamecanos heading i det første minuttet, fant han sjelden fred på Allianz Arena hele ettermiddagen, og brukte hver eneste bit av sin veteranerfaring til å frustrere det hese Bayern-publikummet.

Denne trekningen burde ikke stoppe Bayern fra å boltre seg denne sesongen for å få en ny ligakrone, men Sommer viste Bundesligas kritikere at det kan gjøres. Kan være. — Tyler

Fred i Paris

Da Paris Saint-Germain søndag kveld fikk straffe på Parc des Princes mot AS Monaco, ventet alle på hva som skulle skje.

To uker etter «penalty gate» og krangelen mellom Kylian Mbappe og Neymar om hvem som skulle ta punktsparket, var det ingen historie denne gangen. Mbappe er PSGs førstevalgsstraffetaker, men de to superstjernene tok en prat etter at straffesparket ble gitt av dommeren og franskmannen bestemte seg for å la brasilianeren ta den. Det er ingen kontrovers eller ny historie, bare en voksen samtale mellom to lagkamerater for å avgjøre hvem som tok best på det tidspunktet.

Æren går til Mbappe for at han lot Neymar ta den. Han scoret for å utligne for Paris, og til tross for at han ikke fortsatte å vinne (det endte 1-1), unngikk i det minste de franske mesterne mer drama! — Laurens

Lewandowski leverer for Barca

Fokuset før Barcelona sparket i gang mot Real Valladolid på søndag var Jules Konde, endelig registrert i LaLiga og tilgjengelig for å debutere i forsvaret.

Men da sluttsignalet gikk på Camp Nou var det en annen sommersignering, Lewandowski, som hadde grepet søkelyset med en uimotståelig prestasjon. Lewandowski scoret et skudd – og traff treverket to ganger – i Barcas 4-0-seier og så hver tomme ut som verdensklassespilleren klubben jobbet så hardt for å hente fra Bayern München.

Avslutningen hans kom i sentrum, med en akrobatisk, behendig berøring på ytterste stolpe for å koble til Raphinhas kryss og førte Barca foran, etterfulgt av et smart svirp bak hælen – om enn hjulpet av en avledning fra forsvareren Joaquin Fernandez – for å klare det. 3-0.

Lewandowski har allerede fire mål denne sesongen, og det kommer mange, mange flere.

Det er imidlertid ikke bare målene. Han har kanskje et rykte på seg som en gammeldags straffeboks-rovdyr, men hans touch, visjon og koblingsspill har imponert i en Barcelona-trøye så langt. Enten det er Raphinha, Ousmane Dembele eller Ansu Fati ved siden av ham, betyr Lewandowskis intelligens at han allerede har utviklet en god forståelse med sine fremre lagkamerater, og det er dårlige nyheter for LaLiga-forsvaret. — Kirkland


Mål

Overdådig igjen fra Trent

De vedvarende spørsmålene om Trent Alexander-Arnolds forsvar har allerede dukket opp igjen denne sesongen, men det er ingen tvil om kvaliteten hans på ballen og lørdagens tredje mål i Liverpools rekordlike 9-0-overgang mot Southampton ga nok et eksempel.

Til å begynne med mistet han ballbesittelsen rett innenfor Bournemouth-halvdelen, tok 23-åringen tilbake ballen og spilte en en-to med Roberto Firmino før han stilte opp en 25-yards kjøretur som fløy forbi Bournemouth-keeper Mark Travers høyt inn i nettet. Det var en avslutning enhver spiss ville vært stolt av. — Olley

Tchouameni hjelper Real med å gå videre fra Casemiro

Vinicius Junior avsluttet et godt lagtrekk for å åpne scoringen da Real Madrid gjorde det tre seire av tre med en 3-1-seier mot Espanyol søndag. Sommersigneringen Aurelien Tchouameni var i hjertet av målet da han produserte en forestilling som antydet at Madrid kanskje ikke savner Casemiro så mye som de kanskje fryktet.

Etter en periode med besittelse spilte Tchouameni en-to med Karim Benzema før han matet Vinicius for å produsere en overdådig avslutning rett innenfor området.

Madrid hadde det imidlertid ikke helt på sin egen måte i Barcelona, ​​med Espanyol som utlignet gjennom Joselu og et par sene Benzema-mål som trengs for å tjene de tre poengene. Benzema avsluttet ved den andre stolpen etter flott arbeid fra Rodrygo i det 88. minutt, og skjøt deretter et frispark på stopp etter at keeper Benjamin Lecomte ble utvist, med forsvarsspiller Leandro Cabrera tvunget til å fylle inn for ham. – Marsden

Sargent ber oss ta hensyn

Er dette plager? Kanskje, men USA trenger en spiss i talentmassen for å finne en form foran verdensmesterskapet i 2022, og Josh Sargent leverer så langt for Norwich City denne sesongen. Vinnermålet hans mot Sunderland på lørdag var hans fjerde mesterskapsmål for sesongen, og selv om det ikke var et mesterverk, var han på det perfekte stedet for å konvertere en pen passasje til tre poeng for de selvsikre Kanariøyene.

Tatt i betraktning det kreative talentet amerikanerne burde ha i Qatar denne vinteren, er noen ganger det å være på rett sted alt du trenger fra din nr. 9. Måtte det fortsette. — Tyler


Lag i trøbbel

Sevillas kamp fortsetter

Ansiktet til Julen Lopoteguis på lørdag i Almeria sa alt.

Sevilla ble slått igjen, og deres frustrasjon og sinne var tydelig synlig på managerens ansikt. Tre ligakamper, én uavgjort og to tap, kun 3 mål scoret, 5 sluppet inn og en 15. plass på tabellen er ikke der de skulle være i slutten av august og heller ikke der de hadde som mål å være.

Lopetegui kan være sur, men han har delvis skylden. Noen av samtalene hans har vært merkelige – som å ta av Oliver Torres mot Valladolid for eksempel – men det er ikke bare hans feil. Sommeren har vært tøff for Sevilla, og mistet sine to midtstoppere – Konde og Diego Carlos – for å bare erstatte dem så langt med Tanguy Nianzou, som er et lovende talent, men som ikke har spilt mye de siste to sesongene i Bayern, og Marcao fra Galatasaray.

Sportsdirektør Monchi har sviktet Sevilla og Lopetegui så langt. Å rekruttere Isco er et gamble, og laget mangler fortsatt en ekte målscorer. Fremtiden ser heller ikke bra ut med mottakelsen av Barcelona neste helg i LaLiga og Manchester City i Champions League rygg mot rygg. — Laurens

Die Knappen tatt i lur

Det virker grusomt å fortsette å baske på en stolt klubb som har tålt mye smerte de siste 2-3 sesongene – inkludert en av de verste Bundesliga-kampanjene gjennom tidene i 2020-21 – men Schalke 044s første år tilbake i toppturen etter den vanære varsler om nok en lang kampanje fremover.

Seierløst for å åpne sesongen, og med to uavgjort uavgjort (inkludert en straffe for skadetid for å få et poeng mot Gladbach), viste lørdagens 6-1-tømming hjemme mot Union Berlin at dette laget ikke er rustet for utfordringen. Og de har allerede introdusert over et dusin nye spillere til Veltins Arena denne sommeren! Et par mildere kamper venter før 17. september-turen til Dortmund, men formen er ikke vennen deres akkurat nå. — Tyler


Helgens MVP

Firmino trekker frem ytelse fra fortiden

Det føltes som en scene fra noen sesonger siden. Anfield, pakket i solen, synger av hjertet: “Senor, gi det til Bobby Firmino og han vil score.”

Lørdag var veldig Firminos dag. Han eide kampen fra start med to mål, tre målgivende pasninger på de 69 minuttene han ble på banen i. Han var tilbake til sitt beste, som i gode gamle dager hvor han gjorde Liverpool til et så spesielt lag. Han var en sentral del av alt det gode Jurgen Klopps side oppnådde, men så, mellom skadene, den dårlige formen, ankomsten av friskt nytt blod, gikk han alene en stund.

Som 30-åring (han blir 31 år 2. oktober), vil han aldri være konsekvent slik han var på lørdag mot et Bournemouth-lag som leverte 9 mål og var forferdelige, men han beviste at han fortsatt kan gjøre en jobb for denne klubben hvor hans kontrakten går ut om ett år. — Laurens

Kilde