Shadow

Rooting ‘Rat City’? Lovgivere vurderer Bostons skadedyrproblemer


Skadedyr og de relaterte problemene med søppel og søppel er realiteter i amerikansk byliv. Boston er ikke annerledes.

Selvfølgelig er det ikke det mest sexy problemet byen står overfor. Men under byrådshøringen gjorde flere rådsmedlemmer det klart at det er den typen kjøtt-og-potet-spørsmål som har en reell innvirkning på Bostons livskvalitet. Tross alt, hvem liker mus i bakgården, kjelleren eller hagen?

– Får man ikke skadedyrbekjempelse og rydder opp i gatene, forlater folk byen, sa rådspresident Ed Flynn under høringen.

“Vi må gjøre mer,” sa han.

Byens tjenestemenn har ikke et estimat på størrelsen på Bostons rottebestand, men å skrive “gnagere” inn i Boston 311-databasen, et system som dokumenterer ikke-nødoppringninger for service, ga mer enn 7000 klager, hvorav de aller fleste har vært lukket. . (Bare 334 er fortsatt åpne.) “Rottene” returnerte enda flere resultater til systemet – 31 000 – pluss 311 rapporter, hvorav omtrent 1 600 fortsatt er åpne.

De siste klagene kom fra hele byen.

På Pomeroy Road nær Allston-Brighton-linjen, klaget en beboer over to uker med søppel der som tiltrakk seg gnagere, bevist av rotteskitt i området. På Beacon Street tiltrakk et dødt dyr i en hage andre dyr som spiste det. Det ble rapportert at gnagere løp nær Blackstone Elementary School i South End.

Andre nabolag har også nylig rapportert om rotteobservasjoner. I Roslindale, i East Boston, i South Boston, og selvfølgelig i Allston, som har fått kallenavnet “Rat City” på grunn av skadedyrbestanden.

“Det er i alle nabolag, selv om det ikke er noen bygging på gang,” sa Boston City Councilwoman Erin Murphy under bystyrets høring.

Et av hovedproblemene med den lokale rottebestanden, som rådmenn sier trives, er søppel. Under høringen kom det en rekke forslag til hvordan man kan endre måten byen håndterer søppeltømming på som kan redusere gnagere.

Rådmann Kenzie Bok bemerket at byens retningslinjer anbefaler innbyggerne å plassere søppel ved fortauskanten mellom kl. 17.00 dagen før innsamling og kl. 06.00 på innsamlingsdagen. Dette resulterer i at mye søppel henger ute over natten, noe som betyr at det har mer tid til å tiltrekke seg rotter. Utsettelse av morgenfristen kan føre til at flere tar den ut senere, rett før henting.

I tillegg, i noen av Bostons bydeler i sentrum, bruker folk oftere søppelsekker enn beholdere med lokk, på grunn av mangel på plass dedikert til å oppbevare søppelkasser og plassere dem utenfor. Det betyr at gater jevnlig blir strødd med løst søppel, og gir gode spisemuligheter for rotter, ifølge Bok.

“Det er et kritisk folkehelseproblem,” sa hun om søppel- og gnagerproblemene.

Byens tjenestemenn fortalte rådmenn under høringen at rotter er hardføre skapninger som kan overleve på fuglefrø og til og med hundeavfall.

“Hvis det er mat, vil de finne en måte,” sa John Ulrich, assisterende kommissær for Environmental Services Inspectorate.

Ulrich sa at byen brukte 500 pund tørris i løpet av de siste tre ukene for å drepe rottene i hulene deres. Byen bruker også en maskin som pumper karbonmonoksid inn i hiet for å utrydde dem.

Andre ideer som fløt under torsdagens økt inkluderte strukturer som henger opp søppeldunker i luften for å samle dem, en økning i bøter for de som bryter forsøplingsregler, og sterkere håndhevelse.

Flere forslag inkluderte unntak for utryddelse av byrotter på privat eiendom, et automatisert tekstsystem for nøyaktige søppelhentingstider og søppelcontainere med smartlåser.

En innbygger i Back Bay foreslo at et sted å huse villkatter kunne bidra til å redusere rottebestanden. En annen beboer foreslo å mate rottene med prevensjon for å hindre dem i å formere seg.

Byråd Gabriela Coletta lyste opp med ild, eller i dette tilfellet skadedyr med skadedyr. Hun sa at hun hørte et rykte om at skunks, som spiser rotter, ble introdusert til East Boston for år siden for å redusere rottebestanden der.

Ulrich, generalinspektøren, sa at han også hadde hørt skunk-ryktet i Eastie, og refererte til det som en “urban legende” og sa at innbyggerne i nabolaget har spurt ham “når skal du bringe skunkene tilbake?”

“Jeg vet ikke hvem som slapp skunkene,” sa han med en latter.

Skunks ville utgjøre spesielle utfordringer, sa Ulrich, og ikke minst er lokal sanitærkode som krever at dyrene fjernes fra privat eiendom hvis de blir funnet der.

Coletta sa at andre samfunn brukte ugler for å dempe rotteproblemene sine.

«Jeg hørte at uglene på et tidspunkt . . . de spiser opptil 12 mus om dagen,” sa hun.

“Det er bedre enn kanskje en skunk.”

Danny McDonald kan nås på [email protected]. Følg ham på Twitter @Danny__McDonald.