Shadow

Ronaldos stolteste dag kom som ungdomsspiller


Cristiano Ronaldo scoret mot Marokko i en 1-0-seier, og satte Portugal på randen av knockout-stadiet. Shutterstock.com


Cristiano Ronaldos tøffeste oppgave var kanskje ikke å klatre i ungdomssystemet i Portugal og til slutt signere en kontrakt med Manchester United, men snarere å få interessen til moren sin i fotballkarrieren.

Cristiano Ronaldo/Shutterstock.com

For bare noen måneder siden var mange klare til å avskrive Portugals Cristiano Ronaldo etter en tilsynelatende «nedgang», og nevnte alderdom som årsak. Målscoringsformen hans falt, Real Madrid så seg ut av det hjemlige troféløpet allerede i november og eliminert fra Copa del Rey av et lag på midten.

Var det på tide for Ronaldo å henge opp støvlene?

Spol frem til i dag, og det er et nytt spørsmål som stilles: Er Ronaldo den beste spilleren gjennom tidene?

Ronaldo har gjort Champions League, Europas mest prestisjefylte og vanskeligste fotballkonkurranse, til sin personlige lekeplass. I Champions League har han rekordene for: flest mål (120), flest mål i en enkelt sesong (17), flest finaler vunnet (5), eneste spiller som scoret i tre finaler, eneste spiller som scoret i alle seks gruppespillkampene, eneste spiller som scoret i 11 påfølgende Champions League-kamper.

For å sette det i perspektiv, hvis Ronaldo var en klubb, ville han vært nummer tien på listen over scoringer i Champions League. Dessuten gjør han alt dette med stil. Hans overheadspark mot Juventus var en så enestående demonstrasjon av dyktighet og atletikk at han ble en av de få spillerne i historien som fikk stående applaus på et rivaliserende stadion.

På reisen mot å bli et globalt ikon, var kanskje ikke Ronaldos tøffeste oppgave å klatre i ungdomssystemet i Portugal og til slutt signere en kontrakt med Manchester United, men heller å få morens interesse i fotballkarrieren.

I følge Ronaldo i en artikkel han skrev for The Player’s Tribune, ville han som ung spiller se til sidelinjen bare for å se faren sin der. Selv da han og faren, Aveiro, kom hjem og fortalte moren og søsteren om Ronaldos suksesser på banen, var det fortsatt en ledig plass som ventet på dem på sidelinjen.

Etter hvert ble imidlertid Ronaldos fotballferdigheter et fenomen du må se, og moren og søsteren hans ble til slutt forpliktet. Ronaldo beskriver sin stolteste dag som spiller som den han til slutt så over og så sin mor og søster på tribunen, og han ser ofte tilbake på det øyeblikket med nostalgi.

Etter familietriumfen flyttet Ronaldo til Lisboa i en alder av 11 for å fortsette sin fotballkarriere, og han måtte vokse opp i all hast. Selv om familien ga moralsk støtte, ga farens tilbakekomst fra militærtjeneste i Angola problemer for familien, da Aveiro slet med å holde seg edru og finne arbeid.

For den unge Ronaldo, alene i Lisboa, var overgangen vanskelig. Kulturen og aksenten var helt annerledes enn hjembyen hans, Madiera, og han ble ofte gjort narr av måten han snakket på. I stedet for å gi opp, presset Ronaldo på.

Han bestemte seg for å trene etter trening for ungdomslaget og ville snike seg ut av hybelen for å finpusse håndverket. Det harde arbeidet ga resultater og litt til. I 2002, 17 år gammel, signerte Ronaldo sin første proffkontrakt, og sesongen etter ble han tildelt en overgang til Manchester United, en av de mest prestisjefylte klubbene i verden.

Til tross for hans glorete klubbtall er det tydelig at Ronaldo ikke bare er en klubbspiller. På den internasjonale scenen er Ronaldo tidenes toppscorer for Portugal og er for tiden den tredje høyeste internasjonale målscoreren gjennom tidene, to mål bak andreplassen Farenc Puskás. Han har deltatt i åtte store turneringer: fire UEFA-europamesterskap (2004, 2008, 2012 og 2016), tre FIFA verdensmesterskap (2006, 2010 og 2014) og en FIFA Confederations Cup (2017) og scoret i dem alle.

Elsk ham eller hat ham, Ronaldo er umulig å ignorere. Han er underholdende, effektiv, vet hvordan han skal sette opp et show og fremfor alt vet han hvordan han skal vinne. I internasjonale konkurranser scorer han i snitt 0,94 mål per kamp, ​​et tall som sier mer enn ord noen gang kunne.

Ronaldo og Portugal møter Iran, Marokko og Spania i årets verdensmesterskap. Og selv om det ikke vil være noen enkel bragd å gå videre til neste runde, er det ingen bedre mann for jobben enn den som ledet Portugal til sitt første EUFA-EM i 2016.

Etter å ha erobret resten av fotballverdenen grundig, er det nå klart at FIFA World Cup er den eneste juvelen som er igjen å plassere på Ronaldos stadig voksende krone.Kilde