Ronaldo scorer i Man United-retur etter disiplinært kutt

MANCHESTER, England — Til slutt ble det en rutinemessig 3-0-seier for Manchester United mot sheriff Tiraspol i Europa League torsdag kveld.

Mål fra Diogo Dalot, Marcus Rashford og Cristiano Ronaldo sikret resultatet i Ronaldos første kamp siden han ble satt på sidelinjen av manager Erik ten Hag.

– Rapport: Man United-Sheriff | Europa League-tabellen | Kommende kampoppsett

Med resultatet holder Man United seg på kurs for å fortsette gjennom Europa League.

ESPNs Rob Dawson har reaksjon og analyse fra Old Trafford.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Man United går videre og setter opp et oppgjør med Real Sociedad

Manchester United var forventet å slå FC Sheriff, og det gjorde de, med et resultat som garanterer fremgang til Europa League-utslagsrundene – men det er fortsatt mye å kjøre på den siste runden med gruppespill og turen til Real Sociedad neste uke.

Det spanske lagets 2-0-seier over Omonia Nicosia betyr at United starter i San Sebastian som nummer to i gruppe E, tre poeng bak. Vinn med minst to klare mål, og Man United-manager Erik ten Hags lag vil toppe gruppen og gå rett i 16-delsfinalen. Uansett mindre, og de vil møte en 32-delsfinale mot et lag som faller fra Champions League. Slik situasjonen er, kan det være Barcelona, ​​Juventus, Atletico Madrid eller Sevilla.

Ten Hag vil unngå ekstra kamper som ytterligere overbelaster en allerede fullpakket timeplan og å møte en av Europas tungvektere risikerer ytterligere fremgang i Europa League – en konkurranse som kan få United inn i neste sesongs Champions League hvis de går glipp av en plass i Premier Ligaens topp fire.

Forvent at Ten Hag velger et annet sterkt lag i Spania neste uke og gjør alt han kan for å ende på toppen av gruppen.

2. Ronaldo får til slutt målet sitt ved retur til laget

Ronaldo ble kastet rett tilbake på laget av Ten Hag etter å ha blitt droppet for uavgjort mot Chelsea av disiplinære årsaker, og på en annen dag kunne han ha markert returen med et hat-trick. I stedet fikk han til slutt sitt ensomme mål i det 80. minutt – hans første på Old Trafford siden mai.

Da han scoret på torsdag, hadde 37-åringen allerede sett en heading gå centimeter over tverrliggeren, keeper Maksym Koval stoppe nok en nærkamp med foten, og så traff en volley i andre omgang. umiddelbart utelukket for offside. Det var på det siste tidspunktet Ronaldo lot frustrasjonen koke over – han plukket ballen ut av målet og stanget den høyt inn i Stretford End.

Da et sent frispark traff Sheriff-veggen og spratt unna for et innkast, så det ut som Ronaldo var inne for nok en resultatløs natt, men bare sekunder senere stakk han av for å feire klubbens karrieremål nr. 701. Hans heading fra Bruno Fernandes’ innlegg ble godt reddet av Koval, men Ronaldo var raskest i 16-meteren til å knuse returen.

Enten dette er de siste handlingene av Ronaldos andre stint i United eller ikke, er han fortsatt mer enn i stand til å score mål på høyeste nivå.

3. Garnacho skinner på full debut

Det forventes mye av Alejandro Garnacho, den 18 år gamle forwarden som ble signert fra Atletico Madrid i 2020, og mot FC Sheriff viste han at spenningen er berettiget.

Tenåringen ga sin første United-start, og ga Renan Guedes en voldsom tid – han fløy forbi Sheriff-backen allerede i det 14. minutt for å skape en sjanse for Ronaldo. Midtveis i andre omgang ble Guedes så lei av å se Garnacho suse forbi at han ble redusert til å hakke ham ned og ta et gult kort.

Det er stor konkurranse om plassene i angrepsposisjonene på Old Trafford, men Garnacho har gjort nok for å vise at han fortjener muligheter til å imponere. Anthony Martial er fortsatt på sidelinjen på grunn av skade, mens Jadon Sancho, på benken mot Sheriff, sliter med formen, og med fem kamper igjen før VM bør Garnacho få flere sjanser før pause.

Selv på sin første seniorstart så han langt mer farlig og direkte ut enn Sancho har sett ut på en stund.

Ten Hag må styre den argentinske ungdomslandskampen nøye gitt alderen hans, men han har i det minste bevist at han kan opptre på den store scenen.

Spillerrangeringer

Man United: De Gea 7, Dalot 8, Malacia 7, Lindelof 7, Martinez 7, Casemiro 7, Eriksen 7, Fernandes 7, Antony 4, Garnacho 8, Ronaldo 7.

Subs: Maguire 6, Rashford 7, Shaw 7, McTominay 6, Van de Beek 6.

FC Sheriff: Koval 6, Guedes 5, Kpozo 5, Kiki 6, Radeljic 6, Diop 6, Kyabou 6, Mudasiru 6, Rasheed 5, Badolo 5, Atiemwen 5.

Subs: Hatman 6, Pernambuco 6.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Alejandro Garnacho, Manchester United

18-åringen så veldig skarp ut og imponerte på sin første seniorstart for United.

VERSTE: Antony, Manchester United

Kantspilleren gjorde ikke noe for å skade FC Sheriff, viste unødvendig med et spinntrekk, og ble byttet ut ved pause.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Kort før pause fant Manchester United endelig gjennombruddet, takket være Diogo Dalot som scoret sitt første mål i en europeisk konkurranse for klubben.

Christian Eriksen slo et hjørnespark inn i feltet og Dalot fikk et hode mot den, og ledet den forbi keeper Maksym Koval.

Marcus Rashford doblet deretter Man Uniteds ledelse i det 65. minutt.

Laget pinglet ballen rundt før et Luke Shaw-innlegg fant hodet til Rashford.

Etter å ha prøvd hele natten, nærme seg i første omgang om ikke for Koval-redning, kom Cristiano Ronaldo til slutt på notene selv i det 80. minutt.

Headingen hans ble blokkert av Koval, men Ronaldo fulgte den gjennom for tap-in.

Etter kampen: Hva spillerne og lederne sa

Manchester United-manager Erik ten Hag spurte om Antonys pausebytte var en reaksjon på showboatingen hans: “Nei. Det var mer eller mindre planlagt hvis vi var oppe. Jeg ønsket å se Marcus Rashford og Cristiano Ronaldo tett sammen og dynamikken på høyre side.”

Ten Hag om Ronaldos prestasjon: “Å se Ronaldo få målet sitt var flott. Han skapte, laget skapte for ham og vi vet at han har evnen til å fullføre. Han trengte et mål, og nå er jeg sikker på at det vil bli flere mål.”

Marcus Rashford på neste kamp mot Real Sociedad: “Vi må gå dit og score med to mål. Vi må score mål, men forsvare oss godt. Det kommer til å bli en tøff kamp, ​​men vi ser frem til utfordringen.”

Nøkkelstatistikk

• Marcus Rashford registrerte fem mål og to assist i hele forrige sesong. Gjennom 14 kamper denne sesongen har han allerede overgått det: han har seks mål og tre målgivende pasninger.

• Cristiano Ronaldo har 3 mål mot 5,67 forventede mål i alle konkurranser denne sesongen. Denne forskjellen på -2,67 rangerer 531. av 537 spillere som har tatt minst 10 skudd i alle konkurranser denne sesongen blant spillere fra Europas fem beste ligaer.

• Ronaldo rangerer først i ublokkerte skudd tatt i Europa League med 22.

Neste

Manchester United: The Red Devils returnerer til Premier League-aksjon søndag 30. oktober når de er vertskap for West Ham United kl. 12:15 ET. Deretter skifter de tilbake til Europa League når de reiser til San Sebastián i Spania for å møte Real Sociedad torsdag 3. november.

Sheriff Tiraspol: De Det moldoviske laget gjenopptar sitt Europa League-løp torsdag 3. november, og er vertskap for Omonia Nicosia.