Shadow

Romelu Lukaku nekter å floppe, viser sportsånd


Så utbredt er flopping at det noen ganger ikke er klart om spillerne prøver å vinne det 18 karat gullet, 14,4 tommer høye FIFA World Cup Trophy eller den bronsebelagte, 13,5 tommer høye Oscar for skuespill ved Oscar-utdelingen.

Belgias Romelu Lukaku/soccer.ru

Belgia-spissen Romelu Lukaku løp mot Tunisias mål, og etter å ha fått kontakt med målvakten, ramlet han til gresset.

Det han gjorde neste gang skapte mye oppmerksomhet.

Da han reiste seg, løftet Lukaku venstre arm og signaliserte at han hadde det bra. Så, da han kom tilbake på føttene, snudde han seg mot dommeren og løftet høyre hånd, og gestikulerte at det ikke var en feil på Tunisias keeper, Farouk Ben Mustapha. Lukaku henvendte seg deretter til dommeren og insisterte på at ingenting var galt.

Det er det.

Ingen big deal, ikke sant?

Det er nettopp derfor foreldre bør vise frem Lukakus handling som et eksempel på hva man skal gjøre … når det er så mange tilfeller av hva man ikke skal.

Lukaku ble feiret mye fordi handlingen hans dessverre står i sterk kontrast til det styggeste elementet i «det vakre spillet».

Flopping.

Også kjent som dykking, handlingen til en spiller å overdrive når en motstander tar kontakt med ham for å påvirke dommeren til å gi et frispark eller til og med dele ut et gult eller rødt kort.

Så utbredt er flopping at det noen ganger ikke er klart om spillerne prøver å vinne det 18 karat gullet, 14,4 tommer høye FIFA World Cup Trophy eller den bronsebelagte, 13,5 tommer høye Oscar for skuespill ved Oscar-utdelingen.

I denne verdensmesterskapets første uke innrømmet Frankrikes Lucas Hernandez at han floppet i en 2-1-seier mot Australia, og den brasilianske superstjernen Neymar forsøkte et dykk i straffefeltet mot Costa Rica. Heldigvis opphevet dommeren, etter å ha rådført seg med video-assistentdommerne, hans første kjennelse om straff på Costa Rica.

Under verdensmesterskapet i 2014 søkte Wall Street Journal gjennom repriser av de første 32 turneringskampene og talte 302 tilfeller av spillere som søkte sympati eller en feil. Det er nesten 10 per kamp. I de to første kampene veltet Neymar fem ganger, bare for å sprette opp igjen etter noen sekunder.

Å prøve å lure tjenestemennene får aksept hos noen fotballkarakterer. Den tidligere amerikanske fremstående Alexi Lalas, analytiker for Fox Sports verdensmesterskapsdekning, sa til Associated Press at han ser på dykking «som en ferdighet».

“Det er gode dykk og dårlige dykk, og handlingen med å pynte på en handling, ser jeg ikke på som en fornærmelse mot spillet eller personen,” sa Lalas.

Et slikt perspektiv er mangelfullt og farlig, spesielt presentert for unge idrettsutøvere.

Det er derfor Lukakus spill må fremheves og feires.

Lukaku, som spiller for Manchester United i Premier League, delte nylig historien om fattigdommen han opplevde da han vokste opp i Antwerpen, Belgia. Og selv om hvert mål er verdifullt, ligger han på andreplass i dette verdensmesterskapet med fire mål, ett bak Englands Harry Kane.

Etter hvert som verdenscupen går ut av gruppespillet, har spillene enda mer betydning … noe som betyr at det blir mer dykking og flopping.

Men ikke alle lag og stjerner fungerer på den måten, som argentinsk superstjerne Lionel Messi viste tirsdag i en kritisk kamp mot Nigeria. Med laget sitt som beskyttet en 2-1-ledelse, fikk Messi et skritt på en nigeriansk forsvarsspiller og ble støtt nær straffefeltet. Men Messi kjempet for å opprettholde balansen og spurtet mot ballen, som hadde spratt mot høyre sidelinje.

Ingen drama. Ingen krumspring.

Akkurat passe.

Kilde