Shadow

Real Madrid er en “Ballon d’Or-maskin”


Kylian Mbappe har stemplet Real Madrid som en «Ballon d’Or-maskin» etter at seks av spillerne deres ble nominert på 30-mannslisten for 2022-prisen fredag.

Karim Benzema, Thibaut Courtois, Vinicius Junior, Luka Modric, Casemiro og Antonio Rudiger var alle inkludert på listen sammen med Paris Saint-Germain-spissen.

I en tale til France Football sa Mbappe at han vurderte Madrids vellykkede fortid med Ballon d’Or før han avviste dem for å signere en treårig kontraktsforlengelse med PSG.

– Europeisk draktrangering 2022-23: Har PSG beste trøye?
– Laurens: Snurrer Neymar endelig sin PSG-karriere?
– Notebook: PSG forviser Icardi fra trening
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

“Hvis jeg tenkte på Ballon d’Or mens jeg bestemte meg for fremtiden? Ja, selvfølgelig,” sa han. «Real Madrid er en maskin for Ballon d’Or, som bør anerkjennes.

“Det er ekte kunnskap. Men klubbene gir deg ikke disse prisene.”

Mbappes klubblagkamerat Lionel Messi ble utelatt fra listen for første gang siden 2005, mens Neymar heller ikke var med.

Imidlertid er Benzema favoritten til å vinne den individuelle prisen etter et fantastisk år, og Mbappe spøkte at hans franske landsspiller burde slutte å spille hvis han ikke vinner prisen i år.

“Benzema-favoritt for Ballon d’Or? Tydeligvis. Han er 34 år gammel, og har nettopp hatt sitt livs sesong,” sa han. «Han vant også Champions League ved å være avgjørende.

“Hvis jeg var Karim, hvis jeg ikke vant, ville jeg sluttet å tenke på denne prisen for alltid [laughs].”

Mbappe gjentok også ønsket om å vinne Ballon d’Or og sa at han er en av de tre beste spillerne i verden.

“Min topp tre? Jeg vil si Benzema, meg selv og Sadio Mane,” sa Mbappe. «Det er viktig å holde føttene på bakken, men jeg er overbevist om at jeg en dag kan vinne Ballon d’Or mens jeg er i PSG.

“Jeg vil vinne Ballon d’Or veldig snart. Som mange. Bortsett fra at det kanskje ikke er mange som tør å innrømme det. Jeg er fortsatt overbevist om at det vanskeligste er å vinne den første.

“Jeg tror at min 18 til 21 år gamle periode gjorde at jeg kunne stabilisere meg i topp 10. Jeg var ikke en slagkraftig nok spiller. De siste to årene tror jeg at jeg har nådd et nytt nivå, jeg har en mer selvsikker status på banen, jeg gjør det bedre i de avgjørende kampene. Kort sagt, jeg er en mer troverdig og seriøs kandidat.”

Mbappe ser etter å komme tilbake når PSG er vert for Montpellier i dag etter å ha gått glipp av seieren på åpningsdagen med en skade forrige uke.Kilde