Shadow

Robert Lewandowski skinner da hans siste brace tar Barcelona til topps i LaLiga etter å ha slått 10-manns Elche


Barcelona gikk til topps i LaLiga foran Real Madrid etter en imponerende prestasjon mot Elche, som gikk ned til 10 mann etter at Gonzalo Verdu fikk rødt i det 14. minutt.

– Rapport: Barca 3-0 Elche | LaLiga bord | Kommende kampoppsett

Robert Lewandowski scoret et brak, med Memphis Depay som også kom på resultatlisten og noterte sin første for sesongen. Verdus røde kort forhindret en målmulighet for Lewandowski, som var igjennom på mål hvis det ikke hadde vært for Verdus lange utfordring bakfra. Elche ble grundig stengt ute og klarte ikke å få et skudd på mål hele kampen.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

1. Lewandowski er Barcas hovedmann

Barcelona kom tilbake fra tap mot Bayern München midtuke med nok en rungende seier i LaLiga. De har nå scoret tre eller flere mål i fem seriekamper på rad for første gang siden 2017/18-sesongen.

En stor del av det er ned til Lewandowski, hvis kamp mot Elche tok sesongen hans til 11 i alle konkurranser. Polen-spissen blir også den første Barca-spilleren bortsett fra Lionel Messi som scorer i fem strake LaLiga-kamper siden Luis Suarez, som scoret på åtte på rad under kampanjen 2017-18.

På bare to måneder har Lewandowski allerede etablert seg som leder for denne Barca-siden. Trener Xavi Hernandez spinner om sin innflytelse på de andre spillerne, rådene han gir til de unge spillerne og måten han oppfører seg på daglig. Målene hans hjelper tydeligvis også. Det er nå 10 eller flere klubbmål i alle konkurranser for en 12. sesong på rad. Hans siste kamp tar Barca til topps i LaLiga, i påvente av hvordan Real Madrid går videre mot Atletico Madrid i søndagens derby.

2. Alejandro Balde beviser at venstrebackposisjonen er hans

Jordi Alba ble kåret til den spanske troppen fredag ​​for den kommende landskampspausen, men han kan ikke få et innblikk i Barca for øyeblikket. Det er på grunn av formen til 18 år gamle Balde, kalt opp av Spania U21, som nok en gang rettferdiggjorde Xavis tro på ham mot Elche.

Balde, som kom gjennom Barcas akademi, satte opp åpningsmålet for Lewandowski og det andre for Memphis, og tok hans assist totalt for kampanjen til tre. Han bar en konstant trussel på venstresiden, selv om det gjenstår å se hvordan han vil stå opp defensivt i tøffere kamper.

Det er ikke bare Alba som gir konkurranse for Balde heller. Marcos Alonso har også kommet fra Chelsea. Alonso spilte midtuke mot Bayern, men Balde har nå startet fem strake seriekamper for katalanerne. Kampen om venstrebackplassen i Barcas lag lover å bli fascinerende i år.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

3. Elche er tidlige favoritter til nedrykk

Det ser ut til å bli en lang sesong for Elche, som forblir seierløs etter seks kamper i Primera Division og nå sitter nederst på tabellen etter at Cadiz slo Real Valladolid på fredag ​​for å hoppe over dem.

Å møte et i form Barcelona på Camp Nou skulle alltid være tøft, men det ble mye tøffere da Gonzalo Verdu ble utvist i det 14. minutt. Verdu dro ned Lewandowski da han raste videre til en Frenkie de Jong gjennomgående ball. Det var en klar avvisning og Elches andre i ligaen denne sesongen.

Senere i første omgang fikk Elche-manager Francisco også sine marsordre for noe han sa til kamplederne. Elche er nødt til å holde hodet hvis de vil klatre oppover tabellen etter landskampspausen.


Spillerrangeringer

Barcelona: Ter Stegen 6; Konde 7, Araujo 6, Garcia 6, Balde 8; De Jong 7, Kessie 5, Pedri 8; Dembele 7, Lewandowski 8, Memphis 6

Innbyttere: Gavi 6, Ansu 6, Raphinha 6, Bellerin 6, Torres 6

Elche: Badia 6; Palacios 5, Chetauya 5, Verdu 2, Bigas 5, Clerc 6; Tete Moreno 5, Guti 5, Gumbau 6, Fidel 5; Boye 5

Innbyttere: Mercau 6, Quina 6, Ponce 5, Josan 5, Gonzalez 5


Beste og dårligste utøvere

BEST: Pedri: Lewandowskis mål vil nok en gang ta overskriftene, men Pedri, nok en gang, var fantastisk. Hans evne til å lese rom og tid slutter aldri å forbløffe, og han produserte appetittvekkende pasninger etter appetittvekkende pasninger, som enten bidro til å skape Barca-målene eller førte til klare sjanser som ikke ble tatt.

VERST: Verdu: Du kan forstå hvorfor, gitt hvor raskt han måtte ta en avgjørelse, han tok Lewandowski ned, men når han hadde gjort det, sto Elche overfor en nesten umulig oppgave å holde ut i ytterligere 75 minutter.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Elche gikk ned til 10 mann etter 14 minutter ut i kampen etter Gonzalo Verdus utfordring på Lewandowski.

Depay sørget for 2-0 for Barcelona og scoret sitt første mål for sesongen.


Etter kampen: Hva lederne sa

“Det var en viktig seier. Elche var veldig defensive i starten med fem bakerst, men vi mistet også ballen for mye. Til slutt ble det en litt lettere kamp enn vi forventet. Det ville vært mer komplisert mot 11. Etter det røde kortet blir det mer posisjonelt. Vi likte oss godt i andre omgang.” – Xavi

“Jeg er glad på hans vegne. Han har god kvalitet og karakter. Det slutter aldri å forbløffe at en 18-åring kan spille på det nivået. Fysisk er han fantastisk og han kommer til å gi oss mye. Vi har tre igjen -backer på et ekstraordinært nivå, med Jordi og Marcos også. – Xavi på Balde

“Jeg er ikke bekymret for fremtiden min. Selv om spillerne fortsatt tror på oss og det vi gjør, kommer vi ikke til å gi opp.” – Elche-trener Francisco Segura


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Lewandowski har scoret 10+ klubbmål for den 12. strake sesongen (alle comps). Sist gang han ikke klarte det var i sin første sesong med Dortmund i 2010-11 (9 mål).

– Memphis Depay scoret sitt første mål for denne sesongen; han ledet klubben i mål forrige sesong.

– Elche fikk direkte rødt kort for andre gang i seriespill denne sesongen, uavgjort med Espanyol for de fleste i ligaen.

– Robert Lewandowski har sin 3. ligaoppstilling for sesongen. Ingen andre i LaLiga har mer enn 1 brace denne sesongen.


Neste

Barcelona: De Blaugrana besøk Mallorca 1. oktober, etterfulgt av et besøk til Inter Milan i Champions League 4. oktober før du drar til Real Madrid for første gang El Clasico av sesongen.

Elche: Elche som sliter sitter sist på LaLiga-tabellen, og er neste gang i aksjon 3. oktober, når de reiser til Rayo Vallecano. Deretter møter de Mallorca hjemme 10. oktober før et besøk i Valencia 16. oktober.

Kilde