Shadow

Robert Lewandowski, Barcelonas andre sommersigneringer forvandler Camp Nou i seier over Valladolid


Barcelona stilte opp foran et beundrende Camp Nou på søndag, og slo Real Valladolid med 4-0. Robert Lewandowski scoret en strålende brakke — nektet et hattrick bare av treverket, to ganger — mens Pedri og Sergi Roberto la til egne mål.

– Rapport: Barcelona-Real Valladolid | LaLiga bord | Kommende kampoppsett

I tillegg til Lewandowski, markerte noen få andre nye rekrutter seg også. Raphinha var elektrisk fra vingen, mens Jules Konde startet sin første start for klubben, og gjorde en klar mållinje for å opprettholde nullen til Marc-Andre ter Stegen.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

1. Sommersigneringer forvandler Barcelona

Barcelonas sommersigneringer har forvandlet laget og atmosfæren rundt Camp Nou. Lewandowski scoret to ganger mot Valladolid for å oppnå fire mål på tre kamper for sin nye klubb, mens Raphinha også var oppsiktsvekkende da Barca tok sju poeng fra de tre første kampene.

Mens Lewandowski fikk målene, var det Raphinha som blendet mest i første omgang. Brasilianerens tempo, retningsendring og kvaliteten på leveransene hans ble for mye for gjestene. Han skapte fire sjanser alene i løpet av de første 15 minuttene, hvorav en av dem headet Lewandowski på innsiden av stolpen, og satte deretter inn åpningsmålet i det 24. minutt, som Lewandowski akrobatisk snudde hjem.

Etter at Ousmane Dembele hadde satt opp Pedri til Barcas andre før pause, la Lewandowski til sitt andre for kvelden i det 64. minutt med en avverget innsats etter mer godt arbeid fra Dembele. Den polske spissen er den første spilleren som har scoret fire mål i sine tre første LaLiga-kamper siden 2011, da Radamel Falcao klarte samme bragd. Han traff deretter treverket for andre gang sent for å utilsiktet tee opp det fjerde målet for Sergi Roberto.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Barcas investering var imidlertid ikke begrenset til angripere denne sommeren. De kunne endelig levere en debut til Konde her etter at han ble registrert i LaLiga på lørdag. Han startet på høyreback før han avsluttet på midtstopper, hvor han fikk en mållinjeklarering sent.

Det hele var veldig spennende for hjemmefansen, som raslet av Lewandowskis navn til temamusikken fra The Flinstones gjennom hele kampen. Det var 83 972 på Camp Nou for denne kampen etter oppmøte på mer enn 90 000 mot Manchester City i midtuken og 81 104 for sesongåpningen mot Rayo Vallecano. Folkemengden hadde sunket til litt mer enn 50 000 ved slutten av forrige sesong. Malingslakken som ble påført troppen har satt boms tilbake i setene.

2. Barca-benken ser stadig mer trang ut

Mens rekrutteringen har gått som planlagt for Barcelona, ​​har ikke exits gjort det. Etter nettopp å ha klart å gjøre plass innenfor den LaLiga-pålagte utgiftsgrensen for å registrere Konde til å møte Valladolid, sa fotballdirektør Mateu Alemany at utganger vil være nødvendig før torsdagens overgangsfrist for å lette det økonomiske presset på klubben.

Det er ingen hemmelighet hvem Barca ønsker å gå videre. Trener Xavi Hernandez har gjort sine følelser for Sergino Dest krystallklare de siste ukene. For tredje ligakamp på rad ble ikke USAs landslagsspiller engang kåret på benken for søndagens seier.

Andre spillere som kan forlate var i troppen, men kom ikke videre. Pierre-Emerick Aubameyang var en ubrukt erstatter mens samtalene fortsetter om en overgang til Chelsea. Kilder forteller ESPN at Barca holder ut for en overgangssum på 25 millioner euro, mens Chelsea er forberedt på å gå til 20 millioner euro.

Memphis Depay ble i mellomtiden også stående på benken. Noen usikre dager venter på ham, men det ser ut til at Frenkie de Jong kan bli værende til tross for en berg-og-dal-bane av sommer med interesse fra Premier League. Han var innbytter mot Valladolid, men var den første spilleren som ble hentet inn i andre omgang.

3. Balde viser seg i stand til å dekke for Alba

Det ble en andre påfølgende start for Alejandro Balde som venstreback. Fremveksten av 18-åringen denne sesongen har vært en av de store overraskelsene så langt siden han er i konkurranse med den spanske veteranen Jordi Alba om en plass i Xavis lag.

Xavi tok den modige beslutningen om å kaste Balde inn i Real Sociedad forrige helg og demonstrerte sin tro på ham nok en gang ved å gi ham 90 minutter mot Valladolid. Balde er en rakett når han bærer ballen frem, men han viser også defensiv nous. Det betyr at Barca kan bestemme seg mot å signere en venstreback før vinduet stenger.

Han ser mer enn klar til å i det minste gi konkurranse for Alba, selv om han ennå ikke tar plassen på permanent basis. Ting ser mørkere ut for Gerard Pique, som, som satt sammen med Alba på benken, fortsatt ikke er med i LaLiga denne sesongen, og nå, med tillegg av Konde, har en enda lengre liste med midtstoppere foran seg i tidligere lagkamerat Xavis. rangorden.


Spillerrangeringer

Barcelona: Marc-Andre ter Stegen 7; Jules Konde 7, Ronald Araujo 6, Eric Garcia 7, Alejandro Balde 6; Sergio Busquets 6, Pedri 7, Gavi 7; Raphinha 8, Robert Lewandowski 9, Ousmane Dembele 7

Subs: Frenkie de Jong 6, Ansu Fati 6, Sergi Roberto 6, Franck Kessie 6, Ferran Torres 6

Real Valladolid: Jordi Masip 6; Luis Perez 5, Joaquin Fernandez 6, Javier Sanchez 6, Sergio Escudero 5; Monchu 4, Kike Perez 6, Alvaro Aguado 5; Ivan Sanchez 6, Sergi Guardiola 5, Anuar 6

Subs: Oscar Plano 6, Roque Mesa 6, Toni Villa 6, Sergio Leon 6, Roberto Arroyo 6


Beste og dårligste utøvere

BEST: Robert Lewandowski, Barcelona

Raphinha var god, men Lewandowskis innflytelse går utover å bare sette ballen i nettet. Hans link-up-spill bringer andre inn i spillet og bevegelsen hans skaper rom for andre, som man kunne se for Pedris mål.

VERST: Monchu, Valladolid

Den tidligere Barca-midtbanespilleren vil ha drømt om å spille hovedrollen da han kom tilbake til Camp Nou, men han var passasjer i første omgang, og satt foran Valladolid-fireren. Han ble tatt av i pausen.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Lewandowski hadde seg en kveld på Camp Nou. Et par mål for den polske landslagsspilleren, ingen av dem var spesielt rett frem.

Kan vi ta et øyeblikk til å sette pris på fleksibiliteten til denne mannens hamstrings? En ting er å få støvelen så høyt, i en død sprint, og noe helt annet er å styre den nøyaktig forbi keeper og inn i mål. Oppsiktsvekkende arbeid fra Lewandowski.

Og likevel ble det enda mer spektakulært. Ikke bare fikk denne backheelen Camp Nou på beina, den vekket det meste av internett også.


Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Bortsett fra målene, vil jeg fremheve Lewandowskis timing,” sa Xavi til kringkastere etter kampen. “Alt han gjør som kanskje fansen ikke ser så mye, i form av ballen, er ekstraordinært. Han er en naturlig leder. Det er utrolig hvordan han har tilpasset seg gruppen. Han jobber så hardt, han er et eksempel.


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

Raphinha registrerte sin første assist med Barcelona denne sesongen. Han ga kun tre målbidrag på 35 kamper spilt med Leeds United forrige sesong i Premier League.

Med sine assists på Pedris mål og Lewandowskis andre, har Dembele nå 13 av 19 kamper dette kalenderåret. Det er mer enn noen annen er Europas Big Five-ligaer, med Lionel Messi (12 assists på 18 kamper) og Kevin De Bruyne (11 av 20) Dembeles nærmeste utfordrere.


Neste

Barcelona: De Blaugrana dra til Sevilla lørdag 3. september kl. 15.00 ET (stream direkte på ESPN+), og deretter drar de til Cádiz kl. 12.30 ET 10. september.

Real Valladolid: Pucela vert Almería mandag 5. september kl. 15.00 ET (stream direkte på ESPN+) og deretter drar de til Girona kl. 15.00 ET 9. september.

Kilde