Shadow

Lewis Hamilton tar på seg skylden, men vil ikke snakke med Fernando Alonso om kollisjon


Lewis Hamilton sa at han ikke vil snakke med Fernando Alonso om kollisjonen deres i den belgiske Grand Prix på grunn av det Alonso sa om ham umiddelbart etter hendelsen.

Gamle Formel 1-rivaler Hamilton og Alonso kolliderte på åpningsrunden søndag mens de kjempet om tredjeplassen på Les Combes chicane.

Rett etterpå sa en sint Alonso på bilradioen sin: “For en idiot! Å lukke døren fra utsiden. Vi hadde en flott start, men denne fyren vet bare hvordan han skal kjøre og starte inn først.”

Hamilton trakk seg fra løpet noen øyeblikk senere og påtok seg det fulle ansvaret for hendelsen, og sa at Alonso var i sin blindsone, selv om løpssjefene fant at ingen av sjåførene var helt skyldige og ikke gjorde noe mer.

Da han ble fortalt hva Alonso hadde sagt og bedt om å kommentere, sa Hamilton: “Jeg har egentlig ikke noe svar på det. Jeg vet hvordan ting føles i øyeblikkets hete, men det er fint å vite hvordan han føler om meg.

«Det er bedre at det er åpent hvordan han føler det.

“Og som jeg sa, det var ikke med vilje. Og jeg tar ansvar for det – det er det voksne gjør. Så det er hva det er.”

Hamilton ble deretter spurt om han vil snakke med Alonso etter løpet om hendelsen.

“Nei, nei, jeg mener, det ville jeg gjort til jeg hørte hva han sa.”

Alonso var glad for å høre at Hamilton hadde tatt ansvar for hendelsen, men sa at det ikke var første gang hans tidligere McLaren-lagkamerat hadde vært i den typen hendelser.

“Nå så han hendelsen og han tar ansvar, noe som åpenbart er veldig hyggelig fra ham. Det var en runde 1-hendelse, egentlig ikke noe mer å si der eller stewardene. De sa ikke noe fordi disse tingene skjer i det hjørnet.

“Det skjedde også tidligere, husker jeg med [Lewis Hamilton and] Nico Rosberg, det samme. Så det er et vanskelig hjørne. Jeg var frustrert i det øyeblikket, helt klart.

“Hver gang vi starter i første eller andre rad og vi kjemper om topp tre, er det noe som skjer. Jeg var frustrert, men heldigvis var bilen min veldig sterk og det skjedde ingenting. Lewis hadde ikke mye flaks og hadde å pensjonere bilen.”Kilde