Shadow

Rekrutteringsspørsmål for fotballspillere


Det er noen vanlige rekrutteringsspørsmål som fotballspillere har når de skal gjennom rekrutteringsprosessen. Å ha en bedre forståelse av disse vanlige spørsmålene vil hjelpe deg med å navigere i prosessen effektivt.

Er det drømmen din å spille det fantastiske fotballspillet på college? En vellykket rekrutteringsprosess for fotball krever de samme elementene du trenger for å hente tre poeng på banen – taktikk, teknikk og trening. Enten du er målvakt eller målscorer, må du komme opp med en rekrutteringsspillplan og gjennomføre den fra avspark til pause. Her er svar på åtte vanlige spørsmål for å hjelpe deg å forstå rekrutteringsprosessen for fotball.

Jo høyere nivå, jo tidligere starter fotballrekruttering. Mange topp divisjon I-programmer begynner å rekruttere så tidlig som førsteårs, mens divisjon III-trenere ofte venter til ungdomsåret. Generelt er det aldri for tidlig å begynne å undersøke rekrutteringsprosessen, se på skoler og spille inn video.

“Fotballrekruttering starter veldig tidlig,” sa NCSA Soccer Recruiting Coach Ellen Brown. “Noen nylige regelendringer har dempet det noe, men du har fortsatt divisjon I-trenere som ser på førsteårsstudenter og andre elever.”

“Vær engasjert i din intensjon om å spille på college,” sa NCSA rekrutteringsspesialist Chris Keeney. “Vær dedikert atletisk, akademisk og i kommunikasjonen din for å målrette skoler.”

“Utforsk mer enn ett nivå,” sa Brown. “Selv om du blir rekruttert av divisjon I-trenere, tenk på hvordan det ville være å spille divisjon II og kjempe om et nasjonalt mesterskap. Ville den opplevelsen vært bedre enn å sitte på benken i et år eller to på et divisjon I-lag?»

Brown snakker av erfaring. Hun startet sin college-fotballkarriere på divisjon III-nivå med Grove City før hun overførte til Kentucky for de to siste årene med kvalifisering.

“Bygg en stor liste,” legger hun til. «Hvis du skriver til 20 trenere og hører tilbake fra syv, er det en ganske god svarprosent. Sørg for at de fleste av målskolene dine passer atletisk. Har noen strekkskoler og noen få sikringer også.»

Hvis du har sendt ut høydepunktvideoen din, deltatt på noen leire ved divisjon I-skoler og konkurrert i en håndfull turneringer uten å høre fra divisjon I-skoler, bør du prøve å se på et annet nivå.

“Alle nivåer av college-fotball er veldig gode, og enhver mulighet er verdt å vurdere,” sa Keeney. «Vær realistisk i din egenvurdering og lytt til rådene fra andre. Det er mange muligheter på divisjon II- og divisjon III- og NAIA-nivå.»

Fotball er en NCAA-ekvivalenssport, noe som betyr at trenere får et bestemt beløp med stipend som de kan fordele på vaktlisten. På divisjon I-nivå er grensen for fotballstipend 9,9 for menn og 14 for kvinner. Med gjennomsnittlig listestørrelse rundt 30 og bare 7 til 8 åpninger hvert år for å erstatte utgående seniorer og overføringer, pleier de fleste tilbud å være delvise stipender.

“Inse at et fotballstipend ikke vil dekke kostnadene ved college,” sa Keeney. “Fulle turer kan bli funnet ved å kombinere akademiske og fotballstipend.”

“Alle gradsnivåer kan ringe collegetrenere for å spørre om de er interessert og om de fortsatt har stipendpenger tilgjengelig for stillingen deres,” sa NCSA Soccer Recruiting Coach Pete Kowall.

ID-leirer og utstillingsturneringer kan hjelpe deg med å bli sett og forhåpentligvis rekruttert av collegetrenere. Men å delta på feil kan være bortkastet tid og penger. Det beste alternativet er å bare delta på leirer på høgskoler du har identifisert som gode atletiske og akademiske passform. Husk at en leirinvitasjon betyr ikke automatisk at du blir rekruttert. For utstillingsvinduer, sjekk nettsiden for å se hvilke høyskoleprogrammer som har bekreftet oppmøte og send e-post til trenere for å fortelle dem at du vil være der.

“Hvis du har råd til det, delta på 1 til 2 leirer hver sesong,” sa Kowall. “Ellers tilbyr Divisjon II, NAIA og ungdomsskoler prøver på campus.”

Etter leiren eller utstillingsvinduet, følg opp ved å sende takkebrev til trenere. En telefonsamtale eller et håndskrevet brev kan hjelpe deg virkelig å skille deg ut.

For å komme på en treners radar, lønner det seg å dekke alle basene dine – e-post, telefon og sosiale medier. Start introduksjons-e-posten din ved å oppgi navn, gradsår og primærstilling(er) på feltet. Inkluder en tidsplan for eventuelle kommende turneringer eller leirer du planlegger å delta på. Avslutt e-posten med å beskrive de neste trinnene dine – for eksempel å fortelle treneren om å forvente en telefon fra deg i morgen ettermiddag. Følg fotballprogrammene du er interessert i på Facebook, Twitter og Instagram og kommenter på Facebook-siden deres etter kamper.

“Når du har laget en liste over målskoler, ta kontakt med disse trenerne og inviter dem til å se deg spille,” sier Brown. “Ring trenere for å be om tilbakemelding etter at de har sett deg spille eller etter at de har sett profilen din. Spør dem så om de tror du kan passe for laget deres.»

“Hver trener har en annen tidslinje,” sa Kowall. “Student-idrettsutøvere må være proaktive og ha klar og konsis kommunikasjon. Ikke vær redd for å ringe og stille spørsmål.”

Å ringe til college-trenere kan være skremmende i begynnelsen. Slapp av på nervene dine ved å starte med samtaler til skoler der du tror du vil være en sko-in. Trenere snakker på telefon med rekrutter hele tiden – de vet at du er nervøs. Cold calling trenere er ikke alltid gøy, men å holde fast ved det og kaste et bredt nett kan gi deg mange alternativer.

Hvis en trener ikke ser på deg som en vaktliste, vær grasiøs og utforsk andre alternativer, sa Keeney. “Fotball er en kunstform, ikke en vitenskap.”

Video er en fin måte å komme foran collegetrenere og overbevise dem om å se deg spille. Videoen din skal være 3 til 6 minutter lang og inneholde 20-25 klipp med spillhandling. Avhengig av posisjonen din, vis offensive ferdigheter, defensive ferdigheter og opptak utenfor ballen. Vis en vidvinkel, ikke zoom inn og ut og bruk en pil eller markør for identifikasjon. Sørg for å oppdatere videoen din hver gang du har nye opptak å legge til.

“Video er alt,” sier Keeney. “Hvis du er en feltspiller, må du filme kampene dine for å lage høydepunkter. Keepere bør filme intense treningsøkter for å demonstrere deres dyktighet rundt nettet.»

Klubbfotball kan være dyrt. Men hvis du vil konkurrere for et topp college-lag, er det en nødvendig utgift. Faktisk konkurrerte 93 prosent av NCAAs fotballspillere for menn og 95 prosent av NCAAs fotballspillere for kvinner på et klubblag på videregående. Siden college-sesongen er på høsten, evaluerer trenere vanligvis rekrutter på klubbutstillinger og turneringer om våren og sommeren. For å bli rekruttert til et prestisjefylt divisjon I-program, må du spille på et konkurrerende klubblag og delta i store turneringer. Noen av de største inkluderer Surf Cup, Dallas Cup, Disney Showcase og Las Vegas Mayor’s Cup.

Husk at din klubbfotballtrener kan spille en nøkkelrolle i rekrutteringsprosessen din. Siden divisjon I-trenere ikke kan kontakte utøvere direkte før 1. september i ungdomsåret, er det opp til klubbtreneren å videresende meldinger, planlegge telefonsamtaler og gi sin ærlige mening. Sørg for å holde deg på god fot med klubbtreneren din!

Next College Student Athlete er verdens største og mest suksessrike rekrutteringsnettverk for college-atletikk. I januar ble NCSA den offisielle rekrutteringspartneren til GotSoccer og US Youth Soccer. Over 90 prosent av amerikanske høyskoleprogrammer brukte NCSA-plattformen i 2018, og vi er glade for å samarbeide med GotSoccer og US Youth Soccer for å gi collegetrenere en enklere og mer effektiv måte å rekruttere og evaluere student-idrettsutøvere på.Kilde