Shadow

Red Bull hevder den første F1-konstruktørtittelen siden 2013Red Bull har vunnet Formel 1-konstruktørmesterskapet for første gang siden 2013, og avsluttet Mercedes’ løp med åtte strake titler.

Mesterskapet ble sikret under USAs Grand Prix, med tre løp til overs, en dag etter at selskapets grunnlegger og teameier Dietrich Mateschitz døde 78 år gammel.

Verstappen, som vant førertittelen for to uker siden i den japanske Grand Prix, tok den med stil, og vant for 13. gang denne sesongen.

“Max Verstappen, du er verdensmester, vi er verdensmestere!” sa teamsjef Christian Horner over radioen etter løpet, og tilpasset samtalen han har gjort berømt gjennom årene.

“Dietrich Mateschitz, takk for alt du har gjort.”

Verstappen svarte: “Dette er alt på grunn av Dietrich”.

Mesterskapsseieren markerer slutten på Mercedes-æraen med dominans, som dateres tilbake til 2014 da F1 gikk over til turbohybridmotorer. Red Bull klarte ikke å slå Mercedes til konstruktørmesterskapet i fjor til tross for at Verstappen tok førertittelen.

Selv om førertittelen er den mest kjente av de to, deles F1s premiepenger ut basert på sluttplasseringen i konstruktørmesterskapet.

Red Bull’s vant sine fire tidligere mesterskap i år på rad mellom 2010 og 2013.Kilde