Shadow

Real Madrids svarte tredje drakt 2022-23 inspirert av magien til Bernabeu


Real Madrid har fullført sin samling for 2022-23 med en ny tredje drakt som er ment som en hyllest til Bernabeus skiftende ansikt når den store renoveringen av klubbens berømte gamle stadion fortsetter gjennom sesongen.

Drakten er hovedsakelig svart med en pulserende lime-kant, som visstnok reflekterer fargene på stadion på en europeisk kampkveld – den svarte er kveldshimmelen over Madrid og den knallgrønne er den flombelyste banen.

Den krusede grafikken på trøyen plukker deretter ut de moderne bølgene og linjene i den overhalte Bernabeu-arkitekturen mens den glinser i mørket, med topper og merker med metallisk utseende som fullfører det glitrende nattlige utseendet.

Real Madrid vil bruke det nye utstyret i LaLiga for første gang mot Celta Vigo på lørdag (Strøm direkte på ESPN+ i USA, lørdag kl. 16.00 ET.)


Andre steder i Europa har noen toppklubber bevist for sine samtidige at det fortsatt er mulig å gi ut en slank, diskré og ettertraktet tredjedrakt i denne tiden, men andre har gått litt vill i valgene sine. Du er dommeren.

Det er en utfordring å få rosa rosa til å se bra ut, men Arsenal har brukt det heraldiske «hermelin»-mønsteret som finnes på deres historiske klubbemblem som et startpunkt, og har laget et vakkert rødmende tredje kit i pastellfarger.

Inspirert av fargen på spillkort (ja, seriøst!), er Bayerns nye svarte stripe aksentert med kontrasterende monoton rød trim. Utsøkt slinky, bayerernes byttesett vil nesten garantert skimte humørfylt under flomlysene samtidig som de gir et ess i flokk på europeiske kvelder.

For rettferdighetens skyld er Spurs’ nye blå og marine krusningsmønster en forbedring av deres virkelig, virkelig fryktelige lilla tredje drakt fra forrige sesong, men det er virkelig definisjonen på å fordømme den med svak ros. Hypnotisk av alle feil grunner.

Skjorten skal likne den berømte mancuniske arbeiderbien, men det forklarer ikke hvorfor City også valgte å kaste en aggressivt fluorescerende nyanse av gule og svarte “spraymaling”-effektstriper inn i ligningen.

Manchester United

Manchester Uniteds innsats vil neppe gjøre sine rivaler grønne av misunnelse. Trøyen er visstnok direkte inspirert av motekulturen på 1990-tallet, selv om det også er elementer av Manchester Uniteds “grafiske identitet” som er representert i det gjennomgående geometriske trykkmønsteret.

Hvis du ikke allerede hadde lagt merke til det, er det også fargen på en spesielt giftig frosk fra Amazonas. Ikke rart Cristiano Ronaldo ikke helt klarte å smile etter å ha blitt lurt til å modellere den fæle tingen.

Kilde