Shadow

Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly hver 6/10 i seier over Everton

Chelsea fikk en positiv start til tross for en svak prestasjon i Premier League-åpningen da de sikret 1-0-seier mot Everton på Goodison Park lørdag kveld.

En rolig førsteomgang så hjemmelaget nyte den beste andelen av sjansene, men det var Thomas Tuchels side som tok ledelsen etter at Abdoulaye Doucoure felte Ben Chilwell inne i boksen for at Jorginho skulle score Chelseas første mål for sesongen. The Toffees reagerte godt etter pause da Demarai Gray fant plass inne i feltet før han testet Edouard Mendy, og det var hjemmelaget som igjen var nærme å finne utligningen, men for noen desperate forsvar.

Chelsea fortsatte å slite med å skape meningsfulle sjanser til tross for noen bytter som Christian Pulisic og Ruben Loftus-Cheek introduserte, med en forsiktig tilnærming som foretrakk å motstå press fra hjemmelaget som mistet tålmodigheten mens kampen gikk. 10 minutter ekstra tid etter en medisinsk nødsituasjon på tribunen tvang Chelsea til å forbli resolutt langt inn i overtid, og de var i stand til å holde på for tre viktige, hardt kjempede poeng.

– Premier League lag-for-lag-guide og brennende spørsmål
– O’Hanlon: Rangering av Premier Leagues beste spillere (E+)
– Premier League-draktrangering: Hvilke trøyer er 2022-23s beste?

Positiver

Thiago Silva og Edouard Mendy var de fremtredende stjernene for Chelsea denne dagen, med deres bidrag som var avgjørende for å hjelpe til med å få et rent bord.

Negativer

Chelseas angrepsspill var forutsigbart og dårlig for ofte, noe som så dem slite med å skape sjanser fra åpent spill. Thomas Tuchel må også finne en måte å hjelpe til med å støtte Raheem Sterling som ble fortrengt av opposisjonen.

Managervurdering (av 10)

4 — En seier for Chelsea er alt som betyr noe, men Thomas Tuchel har mye å jobbe med etter lagets prestasjon i dag. The Blues kunne lett blitt straffet med at spillestilen deres ikke gjorde nok for å støtte angrepet, og det er noe som må forbedres i neste kamp.

Spillerrangering (1-10; 10 = best, spillere introdusert etter 70 minutter får ingen vurdering)

GK Edouard Mendy, 7 — En sterk hånd i første omgang nektet James Tarkowski fra å åpne scoringen, og den senegalske landslagsspilleren håndflate deretter Demarai Grays innsats bare noen øyeblikk ut i andre omgang.

DF Kalidou Koulibaly, 6 — Den tidligere Napoli-midtstopperen så positiv ut til å takle noen defensive situasjoner, spesielt baller i luften, men en totalt sett blandet Premier League-debut for Everton kunne vært bedre med mer forsiktighet over noen av pasningene hans inn på midtbanen.

DF Thiago Silva, 8 — En viktig avskjæring stoppet en pasning fra Demarai Gray som ville ha skapt den beste sjansen i første omgang, som symboliserer 37-åringens defensive opptreden på dagen. Thiago Silvas lesning av spillet satte standarden for laget hans.

DF Cesar Azpilicueta, 6 — Azpilicueta holdt ting enkelt og så ikke ut til å gjøre mange feil, selv om han kunne ha vært nærmere Thiago Silva i noen øyeblikk da Everton brøt raskt ned flanken.

MF Ben Chilwell, 6 — 25-åringen fikk mest mulig ut av kontakten i boksen fra Abdoulaye Doucoure for å vinne en straffe rett før pause for å tjene maksimalt utbytte fra et instinktivt løp inn i boksen.

MF Jorginho, 6 — En kjølig straffe så Jorginho sende Jordan Pickford feil vei fra stedet for å gi Chelsea ledelsen. Han hadde nok av ballen gjennom de 90 minuttene, men så ikke ut til å gjøre nok inngrep på den defensive siden av spillet.

MF N’Golo Kante, 7 — Den franske landslagsspilleren brøt opp spillet ved en rekke anledninger, med N’golo Kante som raskt stoppet faren, mens han holdt ting enkelt når han flyttet spillet fremover.

MF Reece James, 5 — James så jevnlig ut til å strekke spillet nedover høyrekanten, men Everton så ut til å motvirke hans innflytelse godt ved å sørge for at han ble stengt. 22-åringen pådro seg et unødvendig gult kort for tidssløsing før timen.

FW Raheem Sterling, 6 — Den engelske landslagsspilleren nøt noen lovende øyeblikk der han så ut som Chelseas lyseste spiller fremover, men han ble ofte isolert og omgitt av Everton-trøyer.

FW Kai Havertz, 5 — En anonym visning fra den tyske mannen som slet med å få noen meningsfull innvirkning på spillet.

FW Mason Mount, 5 — Mount slo et godt skudd tidlig i kampen for å teste Jordan Pickford i en ellers rolig kamp for ham. Skarpe bevegelser bidro til å finne en bane for Chilwell å løpe gjennom i oppbyggingen til Chelsea ble tildelt en straffe.

Utskiftninger

Ruben Loftus-Cheek (Chilwell, 65″), 6 — Et kraftig løp tvang en felling fra Vitaliy Mykolenko for å gi Chelsea et frispark i et farlig område.

Christian Pulisic (Mount, 65″), 5 — USMNT-stjernen kom inn for Mount like etter timemerket, men Pulisic fikk ikke den servicen han trengte for å påvirke. Marc Cucurella (Koulibaly, 75″) N/R – Cucurella registrerte nesten en debutassist med sin velvalgte pasning for Raheem Sterling, men skuddet ble blokkert av Mykolenko.

Armando Broja (Havertz, 75″), N/R — Byttet inn for Havertz de siste 15 minuttene.

Conor Gallagher (Jorginho, 90+8″), N/R — En Chelsea-debut så Gallagher introdusert for de to siste minuttene av kampen.