Shadow

F1-stjernen Lewis Hamilton slutter seg til den nye eiergruppen til Denver BroncosENGLEWOOD, Colorado — Med det siste trinnet i kjøpet av Denver Broncos av en gruppe ledet av Walmart-arvingen Rob Walton satt til 9. august, har Walton-Penner-gruppen lagt til en annen høyprofilert investor til sine rekker.

Walton kunngjorde tirsdag morgen at den syv ganger Formel 1-mesteren Lewis Hamilton nå vil ha en eierandel. Hamilton slutter seg til tidligere USAs utenriksminister Condoleezza Rice, som ble med i gruppen som investor forrige måned.

“Vi er glade for å ønske den syv ganger Formel 1 verdensmester Sir Lewis Hamilton velkommen til vår eiergruppe,” sa Rob Walton i en uttalelse. “Han er en mesterkonkurrent som vet hva som skal til for å lede et vinnerlag.

Hamilton uttrykte tirsdag sin begeistring på Twitter over å bli med i Broncos’ eierskapsgruppe.

I tillegg til rekorden på syv titler (med Michael Schumacher), har den 37 år gamle Hamilton Formel 1-rekorden for seire i løpet (103). Han ble nummer to i den ungarske Grand Prix forrige uke og er for øyeblikket nummer seks på årets førerplass.

I juni ble en gruppe ledet av Walton som inkluderer Waltons datter, Carrie Walton Penner, hennes ektemann, Greg Penner, og co-CEO i Ariel Investments Mellody Hobson enige om å kjøpe Broncos for 4,65 milliarder dollar. NFL har planlagt en avstemning for 9. august blant lageierne på et møte i Minneapolis som formelt skulle godkjenne salget til Walton-Penner-gruppen – det siste trinnet i en månedslang prosess.

Ligaens finanskomité anbefalte forrige uke enstemmig å godkjenne salget. Det vil ta 24 “ja”-stemmer før salget blir fullført.

Salgsprisen er rekord for en nordamerikansk sportsfranchise. Walton-Penner-gruppen var, ifølge flere kilder, en av fire grupper som hadde gått videre til den andre budrunden for laget i begynnelsen av juni.

Broncos har vært en av NFLs mest suksessrike franchiser i Super Bowl-æraen, med tre Super Bowl-seire samt flere Super Bowl-turer totalt enn tapte sesonger i Pat Bowlens eiertid, og de har nå en eiergruppe med ligaens dypeste lommer.

Det forventes at Greg Penner og Carrie Walton Penner vil ha fremtredende roller i den daglige driften av teamet, og nåværende Broncos-sjef Joe Ellis hadde uttrykt viktigheten siden teamet formelt ble lagt ut for salg 1. februar. den nye eieren være “synlig” i samfunnet og forstå Broncos’ plass i Denver, delstaten Colorado og regionen.

Lagets salg avsluttet en åtte år lang odyssé siden Bowlen gikk bort fra den daglige driften til teamet han hadde eid i 30 år i juli 2014 på grunn av utbruddet av Alzheimers sykdom. Bowlen døde i 2019.

Bowlen erklærte aldri formelt en etterfølger blant barna sine, og da han gikk bort fra teamets daglige drift, fikk han sin interesse i teamet (estimert til å være rundt 78 % på den tiden) plassert i en trust overvåket av Ellis , Broncos-rådgiver Rich Slivka og Denver-advokat Mary Kelly.

Det som fulgte inkluderte en rettssak mellom familiemedlemmer, harde ord og rettsdatoer som falt sammen med en nåværende seks år lang rekke med sluttspillmisser på banen. Lagets Super Bowl 50-seier for å avslutte 2015-sesongen var den siste postseason-kampen Broncos spilte.

Salgsavtalen med Walton-Penner-gruppen betyr også at Walton og Stan Kroenke, Waltons fetter ved ekteskap, vil eie fem av de seks store profesjonelle sportsfranchisene i Colorado. Kroenke eier Denver Nuggets, Colorado Avalanche, Colorado Rapids og Colorado Mammoth lacrosse-teamet, i tillegg til et regionalt medieselskap i staten.

Kilde