Shadow

Qatar advarer VM-fans om å snike alkohol inn i landet


Fans som reiser til verdensmesterskapet i 2022 vil ikke kunne ta alkohol til personlig konsum inn i Qatar, og lederen av landets sikkerhets- og sikkerhetskomité sa at “spesifikke tiltak” er på plass for å iverksette tiltak mot alle som forsøker å smugle brennevin i deres bagasje.

Selv om alkohol er strengt begrenset i Qatar — offentlig drikking kan føre til bøter på opptil 3000 riyal (£ 720) eller fengselsstraff på opptil seks måneder — kan det kjøpes inne på hoteller, og den øverste komiteen som har ansvaret for turneringen har gått med på å gjøre øl – levert av verdenscupsponsor Budweiser – tilgjengelig på stadioner og i fansoner under verdensmesterskapet, som starter 20. november.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Høyt forbruk av alkohol i de tidlige stadiene av Russland 2018 førte til at noen barer i Moskva gikk tom for øl da fans fra hele verden festet i den russiske hovedstaden.

Men til tross for at fotballfankultur i mange regioner i verden involverer alkoholforbruk før, under og etter kamper, har Qatar-myndighetene sagt at tilgjengeligheten av alkohol vil være begrenset til kun utpekte områder, og at fansen ikke vil få lov til å ta med sin egen sprit.

“Det er spesifikke tiltak,” sa oberst Jassim Abdulrahim Al Sayed fra sikkerhets- og sikkerhetskomitéen til ESPN på en pressekonferanse i Doha. «Jeg tror alkohol ikke vil bli tillatt gjennom flyplassen og kofferter.

“Det er steder hvor alkohol skal selges over hele landet.”

Hovedfanfesten i turneringen vil ikke servere alkohol før etter kl. 18.30, til tross for at noen kamper starter tidligere på dagen.

Men administrerende direktør i Qatar 2022, Nasser Al Khater, har oppfordret fansen til å konsumere alkohol i de spesifikke områdene som har fått tillatelse til å servere drinker.

“Det er en misforståelse om alkoholsalg på stadioner og utpekte soner,” sa Al Khater. «Vi jobber som alle andre verdensmesterskap, som vanlig.

«Veldig enkelt har vi alltid uttalt at salg av alkohol [will be] tilgjengelig i Qatar og vil gjøre den tilgjengelig i bestemte soner.

“Fanfesten vil serveres fra kl. 18.30, men den vil tiltrekke seg mange familier og barn, og vi ønsker å gi dem mulighet til å være i alkoholfri sone enkelte deler av dagen. Senere vil fansen ha alkohol lett. tilgjengelig.”Kilde