PSV Eindhoven vs. Arsenal – Fotballkamprapport – 27. oktober 2022

Arsenal gikk glipp av en sjanse til å vinne direkte fremgang til 16-delsfinalen i Europa League etter at de gikk ned 2-0 til PSV Eindhoven på Philips Stadion torsdag for å forlate toppplassen i gruppe A som avgjøres i siste kamprunde neste uke. .

Premier League-lederne, som allerede har sikret seg en plass i topp to, trengte bare et poeng for å bli bekreftet som gruppevinnere og unngå sluttspill mot et lag som faller ut av Champions League. Men PSV så ut som det langt skarpere laget fremover og hevdet en fortjent seier gjennom mål i andre omgang fra Joey Veerman og pauseinnbytter Luuk de Jong.

Arsenal vil nå ta en ledelse på to poeng over PSV inn i den siste gruppekampen hjemme mot bunnlaget Zürich. PSV, som nå også har garantert fremgang fra gruppespillet, kommer på besøk til Bodø/Glimt.

Mikel Arteta gjorde seks endringer på laget som uavgjort 1-1, med Gabriel Jesus og Bukayo Saka blant de som startet fra benken. En stram lyske for USAs målvakt Matt Turner betydde imidlertid at den vanlige nr. 1 Aaron Ramsdale gjorde sin første Europa League-opptreden for sesongen.

Mens Arsenal dominerte ballbesittelsen i åpningen, var det vertene som var den mest truende av de to sidene.

To ganger hadde PSV ballen i nettet i åpningen av 45 minutter, men ble nektet ledelsen av en offside-kall. Først etter 19 minutter så Cody Gakpo ut til å ha fremmet sitt spirende rykte med en finfin avslutning, men assistentdommerens offsideflagg gikk umiddelbart opp.

Det var et lignende utfall to minutter før pause. Ved denne anledningen stoppet en VAR-sjekk for offside i oppbyggingen PSVs feiringer etter at Xavi Simons hadde jobbet seg forbi tre Arsenal-spillere på kanten av feltet gjennom en kombinasjon av dyktighet og slappt forsvar.

Men etter at Ruud van Nistelrooys side begynte andre omgang med å pepre Ramsdales mål, var det en følelse av uunngåelighet da de tok ledelsen i det 56. minutt.

Innbytter De Jong, som nå tilbød PSV en mer direkte trussel i angrep, spilte en stor rolle, og holdt ballen oppe og deretter la den av til den stormende Veerman som styrtet et venstrebeint skudd forbi Ramsdale og inn i Arsenal-nettet.

Syv minutter senere ble PSVs ledelse doblet. De Jong var igjen i spissen, og steg foran den strandede Ramsdale for å heade Gakpos hjørne inn i et ubeskyttet nett fra seks meter unna.

Scoringen kunne vært enda mer ensidig, med Gakpo som fikk nok et mål utelukket for offside og De Jong gikk nærme igjen med en headet sjanse.

Arteta henvendte seg til Jesus og Saka for å prøve å redde noe fra kampen fra benken, men det var ingenting de kunne gjøre for å hindre Arsenal i å lide bare sitt andre tap i alle konkurranser denne sesongen.