Shadow

Porsches F1-avtale med Red Bull faller gjennomPorsche har bekreftet at det ikke lenger er i forhandlinger om å slå seg sammen med Red Bull i Formel 1 etter flere måneder med samtaler.

Porsche planla å gå inn i F1 ved starten av de nye motorforskriftene i 2026 og var i forhandlinger med Red Bull om samarbeid med teamet.

De hadde håpet å sikre seg en eierandel på 50 prosent i Red Bull Technologies, morselskapet til løpsteamet, men Red Bull var på vakt mot å gi fra seg kontrollen over laget sitt og tilbød i stedet Porsche muligheten til å investere i sin nye drivlinjedivisjon.

I en uttalelse fredag ​​kunngjorde Porsche at avtalen hadde falt igjennom.

“I løpet av de siste månedene har Dr. Ing. hc F. Porsche AG og Red Bull GmbH hatt samtaler om muligheten for Porsches inntreden i Formel 1,” heter det i Porsche-erklæringen. «De to selskapene har nå i fellesskap kommet til at disse samtalene ikke lenger vil bli videreført.

“Forutsetningen var alltid at et partnerskap ville være basert på lik linje, som ikke bare ville omfatte et motorpartnerskap, men også teamet. Dette kunne ikke oppnås. Med de endelige regelendringene forblir racingserien likevel et attraktivt miljø for Porsche, som vil fortsette å bli overvåket.”

ESPN forstår at Porsche fortsatt utforsker alternativer for å komme inn i sporten til tross for at Red Bull-avtalen falt igjennom.

I en tale under forrige helgs nederlandske Grand Prix sa Red Bull-lagrektor Christian Horner at det var viktig for Red Bull å beholde full kontroll over F1-laget.

“Vi er et uavhengig team og det er alltid slik vi har fungert når det gjelder å være fleksible og evnen til å bevege oss raskt og effektivt, og det er en del av DNAet til hva Red Bull er,” sa han. “Driftlinjen er åpenbart en annen utfordring, og selvfølgelig hvis det var en partner å potensielt se på å jobbe med på drivlinjen, ville det være logisk fornuftig.

“Vår posisjon er åpenbart at teamet er den største markedsføringsressursen globalt for Red Bull, og hvorfor skulle vi kompromittere det strategisk på lang sikt? 2026, vi er fullt forpliktet, vi har rekruttert noen av de beste talentene i Formel 1, innen Red Bull Powertrains har vi opprettet en fabrikk i løpet av 55 uker, med ferdig oppstartede dynoer har vi bygget vår første prototypemotor for 2026 og kjørt den før sommerferien.

“Så vi er inne på en veldig spennende bane som ikke er avhengig av ekstern involvering eller investering. Strategisk sett, hvis det er den rette partneren, så er det selvfølgelig noe som gruppen vil være veldig interessert i.”

Den nye Red Bull Powertrains-fabrikken er basert på samme anlegg som teamets eksisterende hovedkvarter og vil produsere kraftenheter i henhold til F1s neste regelverk for både Red Bull og søsterteamet AlphaTauri.Kilde