Shadow

Peter Puck, Hockeys #1-fan deler historien til Stanley Cup


På 1970-tallet lette NBC etter en måte å introdusere nye mennesker for ishockey, spesielt yngre fans. Executive Donald Carswell unnfanget ideen til en animert puckformet karakter. Det ville dukke opp under pauser av NBCs Hockey Game of the Week og lære nye fans ting som spillereglene, hockeyens historie og om Stanley Cup.

Her er noen flere interessante fakta om Stanley Cup du kan overraske andre hockeyfans med:

En døpefont??

To babyer har blitt døpt i Stanley Cup. Den første var Sylvain Lefebvres datter, som ble døpt etter at Colorado Avalanche vant i 1996. Den andre var Tomas Holmströms niese. Detroit-spissen tillot sin fetter å døpe sin syv uker gamle datter i bollen da Red Wings vant i 2008.

Tre ganger ble Stanley Cup “tapt”

Første gang var i 1905, da Ottawa Silver Seven, i et beruset glimt av glans, trodde det ville være en utmerket festidé å kaste cupen inn i Rideau-kanalen. Dessverre sank cupen umiddelbart. Uten å vite hva annet de skulle gjøre, la de koppen i kanalen. Heldigvis kom teamet tilbake neste morgen og fisket sølvbegeret opp av vannet.

I 1907 forlot Montreal Wanderers den hjemme hos teamfotografen etter en fotoseanse. Fotografens mor visste ikke at det var et trofé, og bestemte seg for å bruke det som en blomsterpotte til teamet kom for å hente det.

I 1924 var Montreal Canadiens på vei til en fest med lageieren og fikk et flatt dekk. Mens de skiftet dekk, satte de koppen på fortauet (hvorfor tok de den ut av bilen??). Etter å ha byttet leilighet, gikk de tilbake til bilen og la den igjen. Heldigvis la de merke til at koppen manglet og kom raskt tilbake til stedet og fant koppen som ventet der de hadde satt den fra seg.



Kilde