Shadow

Matt Turner har ikke hatt nok reps før verdensmesterskapet

LONDON — Arsenal slo PSV Eindhoven, 1-0, på torsdag og holdt seg perfekt i Europa League-oppdraget, og fortsatte sin gode form som har dem til topps i Premier League.

– Rapport: Arsenal mot PSV | Europa League-tabellen | Kommende kampoppsett

Selv om kampen forble fastlåst store deler av natten da Arsenal ikke klarte å legge bort sjanser, scoret Granit Xhaka kampvinneren i det 70. minutt.

ESPNs Connor O’Halloran har reaksjon og analyse fra Emirates Stadium.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Arsenal er klar til å vinne Europa League-gruppen

Arsenals siste nederlag i noen konkurranse kom mot Manchester United 4. september. Faktisk er det den eneste kampen de ikke har vunnet hele sesongen.

De gode tidene er her i den røde halvdelen av Nord-London: de har oppnådd sin beste start på en Premier League-sesong noensinne etter 10 kamper, og forblir feilfrie i Europa League med fire seire av fire, og har tatt en plass i knockout-runden med to gruppespill til overs.

Som sådan er de fem poeng foran PSV og innen tommer fra å vinne gruppen, utenom den første knockout-runden – som er presset dager etter at gruppespillet avsluttes 7. november.

Å miste poeng mot PSV på torsdag ville ha vært en fare – ikke bare fordi de ville møte trusselen om å komme på andreplass og stirre ned Champions League-motstanden, men det ville også bety to kamper til i en sesong på hver side av verdenscupen. For å bevise seriøse tittelkandidater til Manchester City, må Arsenal-manager Mikel Artetas side unngå å spille en ekstra kamp, ​​og mot PSV sørget de for nettopp det.

2. Turners reps før VM gjør lite for å øke lageret

Den amerikanske landslagsmålvakten for menn Matt Turner spiller andrefiolin i Arsenal til starteren Aaron Ramsdale, som han vil møte når USA møter gruppe B-fiender England i VM i Qatar. På en pressekonferanse før kampen beskrev Turner overgangen fra New England Revolution til Arsenal i sommer som en «nødvendig risiko».

“Det var en risiko å gå fra å være en shoo-in-starter til et sted hvor jeg ikke var garantert å være en vanlig starter, men det føltes som en nødvendig risiko jeg måtte ta,” sa Turner.

Det betyr at han må ta sjansene sine og maksimere reps når de kommer, og denne sesongen har de kommet i Europa League. Han leverte en enestående prestasjon sist mot Bodo/Glimt, hovedårsaken til at Arsenal slapp unna med en knapp seier. Men paret i Europa League-sammenstøt med PSV, det klart nest beste laget i gruppe A, representerer hans beste sjanser til å øke selvtilliten og få reps før Qatars bedlam starter.

Likevel hadde han lite å gjøre i denne, og det var en tapt mulighet for keeperen som er favoritten under Gregg Berhalter til å starte for USA foran Zack Steffen. Hvis det tillater det, vil Turner sannsynligvis ha en utløp til i den omvendte kampen i Nederland.

Turner manglet kanskje reps, men han visste det da han kom til Arsenal. Han må nå håpe han er klar for Qatar.

3. Arsenal fortsetter å finne en vei, men ser tannløs ut

Arsenal dominerte begge halvdelene på torsdag med PSV som knapt nøt et spark da Artetas side forble i konstant kontroll – 62 % ballbesittelse og 25 skudd viser like mye.

Det de stort sett ikke klarte å gjøre var å finne en siste pasning: Kieran Tierney satte en sjanse i åpningsminuttene, etterfulgt av en svak innsats fra Granit Xhaka. Gabriel Jesus fikk en grei sjanse da han fant plass mellom to forsvarere. Bukayo Saka bommet en-mot-en tidlig i andre omgang.

Flere bølger av ballbesittelse gikk uten straff før Xhaka til slutt brøt dødpunktet med en vakkert tatt halvvolley på 70 minutter, men det burde vært mer. Selv etter det betydde et par suverene redninger fra PSV-keeper Walter Benitez at ledelsen holdt seg på én.

Det er lite å bekymre seg for i Arsenal akkurat nå, men tre påfølgende kamper med kun et mål å vise til problemene vil ikke begeistre Arteta. Tre seire kanskje.

Spillerrangeringer

Arsenal: Turner 6; Tomiyasu 7, Holding 7, Gabriel 7, Tierney 7; Lokonga 6, Xhaka 8, Vieira 6; Saka 7, Jesus 8, Nketiah 6

Subs: Partey 6, Odegaard 6, White N/A, Martinelli N/A, Nelson N/A

PSV: Benitez 8, Mwene 6, Ramalho 7, Obispo 6, Max 6, Gutierrez 6, Sangare 6, Simons 5, Veerman 5, Gakpo 5, Til 5

Subs: Madueke 6, Teze 5, De Jong N/A, Ledezma N/A

Beste og dårligste utøvere

BEST: Granit Xhaka, Arsenal

Så selvsikker ut på ballen hele natten, sprayet pasninger og gikk inn i den siste tredjedelen, og målet hans ga Arsenal nok en knapp seier mens han fortsetter gjenopplivingen under Arteta.

VERST: Cody Gakpo, PSV

Gakpo fikk interessen til Manchester United i fjor sommer, men han gjorde lite for å vise frem det talentet på torsdag, da han stort sett ble markert av Arsenal-forsvareren Takehiro Tomiyasu.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Arsenal dominerte, men klarte ikke å utnytte sjansene sine, og første omgang kom og gikk uten mål.

Arsenal hadde et par store muligheter i det 54. minutt, men PSV-keeper Walter Benitez nektet Granit Xhaka og øsset opp en misset sjanse fra Gabriel Jesus.

Arsenal fant imidlertid til slutt sitt gjennombrudd med et utmerket engangsangrep fra Xhaka, som snurret rundt og plasserte skuddet godt utenfor Benitez sin rekkevidde.

Målet var en skjønnhet.

Etter kampen: Hva spillerne og lederne sa

Arteta på Xhaka, nesten tre år til dagen etter at han ble beryktet buet av: “Han fortjener det — jeg tror han har møtt motgang, og i vanskelige øyeblikk har han løftet armen opp når han hadde noe annet å gjøre. Hans verdi etikk, måten han er som person, måten han behandler alle rundt klubb, og kjærligheten til denne fotballklubben og yrket er utvilsomt, og jeg synes han fortjener det fullt ut.”

Arteta på Saka spiller kamp etter kamp: “Se på toppspillerne i verden. De spiller 70 kamper, spiller hver tredje dag, og gjør forskjellen og vinner kampen. Du vil være i toppen, må du kunne gjøre det, og hvis vi starter å sette noe annet i hodet til våre unge spillere, da er det en stor feil… Jeg vil at det skal være hensynsløst tre dager, de vil banke på døren min [saying] ‘Jeg vil leke.'”

PSV-manager Ruud van Nistelrooy om Arsenal-dominansen: “I første omgang var vi ikke med i kampen i det hele tatt, vi forsvarte oss og overlevde, noe vi gjorde og hadde nullen ved pause. Vi hadde noen øyeblikk hvor vi skapte en halv sjanse eller to, men det var ikke nok.”

Nøkkelstatistikk

• Granit Xhaka har scoret like mange mål denne sesongen, tre, som i de tre foregående sesongene til sammen. Målet hans mot PSV var det første av hans 17 for Arsenal som ikke ble scoret med venstrefoten.

Neste

Arsenal: The Gunners drar til Southampton for Premier League-aksjon på søndag klokken 9.00 ET. Deretter drar de til Nederland for returoppgjøret i denne Europa League-kampen, og møter PSV igjen torsdag 27. oktober kl. 12:45 ET.

PSV Eindhoven: PSV returnerer til Eredivisie-aksjonen når de drar til FC Groningen søndag klokken 8:30 ET. Deretter er de vert for Arsenal for returoppgjøret i denne Europa League-kampen torsdag 27. oktober kl. 12:45 ET.